Ανατροπή με καρδιά πρωταθλητή!

Η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήρθε για τον Παναθηναϊκό με μία μεγαλοπρεπή νίκη/ανατροπή κόντρα στον Φοίνικα Σύρου με σκορ 3-2 σετ (25-23, 22-25, 19-25, 25-11,15-5), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Φοίνικα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό. Οι νησιώτες κατάφεραν να βρεθούν στο +3 (4-7), ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 10-10 και σε 11-11, απ' όπου ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, με σερί 5-0 (16-11), πήραν προβάδισμα ασφαλείας, με την ομάδα του Φοίνικα να πλησιάζει προς το τέλος του σετ, κάνοντας το 20-18 για να ισοφαρίζουν τρεις πόντους πριν από το τέλος του σετ (22-22).

Εν τελεί το προβάδισμα στα σετ ήρθε για τους «πράσινους», με τον Γιώργο Πετρέα να πετυχαίνει δύο σερί πόντους και κλείνει το σετ με σκορ 25-23.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Φοίνικα έβγαλε αντίδραση, αποφασισμένος να πάρει το σετ για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη πήραν το προβάδισμα από την αρχή (5-7), το οποίο διατήρησαν έως τα τέλη του σετ (17-19). Σε εκείνο το σημείο, τα μπλοκ του Φοίνικα φάνηκαν καθοριστικά δίνοντας... αέρα πέντε πόντων και εν τέλει την ισοφάριση στα σετ με σκορ 22-25.

Ο Φοίνικας Σύρου στο τρίτο σετ μπήκε με το πόδι στο... γκάζι αποκτώντας πολύ νωρίς ένα ικανό προβάδισμα (6-10), το οποίο διεύρυνε στα μέσα του σετ (9-14). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, μειώνοντας στους δύο πόντους (14-16), όμως οι φιλοξενούμενοι επανέκαμψαν στέλνοντας τη διαφορά ξανά στους πέντε πόντους (14-19). Η διαφορά στο σκορ δεν μειώθηκε, αντιθέτως αυξήθηκε με τον Φοίνικα Σύρου να κατακτά το σετ με σκορ 19-25 και να παίρνει προβάδισμα στα σετ (1-2).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κλήθηκαν να... απαντήσουν στο τέταρτο σετ, ωστόσο ξεκίνησαν νωθρά, όντας πίσω με τέσσερις πόντους (1-5). Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, βελτιώνοντας το μπλοκ της, βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και με κύριο εκφραστή της επίθεσής της τον Ερνάντεζ ισοφάρισε και στη συνέχεια έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (20-10). Όπως ήταν λογικό ο Φοίνικας δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο επιθετικό ρεσιτάλ των «πράσινων», με την κατάκτηση του σετ να έρχεται με σκορ 25-11 και το παιχνίδι να οδηγείται στο tie-break.

Στο τελευταίο σετ της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός με ψυχολογία και άλλον... αέρα βρέθηκε να προηγείται με 5-1, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Καζάζη να πάρει το ένα time out, μετά το άλλο. Ο ρυθμός των «πράσινων» ήταν καταγιστικός με την υπέρ τους διαφορά να φτάνει τους εννέα πόντους (13-4), με τον Φοίνικα να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Το τέλος τους ματς ήρθε με το tie-break να κλείνει με σκορ 15-5 και τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει την ανατροπή στα σετ για το τελικό 3-2.

Τα σετ: 25-23, 22-25, 19-25, 25-11, 15-5

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω