Μπρινιόλι: Ο φύλακας άγγελος του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός από το τέλος της περσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα «πράσινα» έδειξε ότι έχει την προσωπικότητα και την ικανότητα να ανταπεξέλθει στο τριφύλλι.

Από τα μέσα της περσινής σεζόν πήρε φανέλα βασικού, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και συντέλεσε τα μέγιστα έτσι ώστε το τριφύλλι να πάρει θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά φυσικά και στο να κατακτήσει το Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάϊο.

Ο Ιταλός κίπερ και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τα πράσινα. Η παρουσία του και στα πέντε παιχνίδια συνετέλεσε στο να πάρει το τριφύλλι τους τρεις βαθμούς. Νίκες λόγω των οποίων βρίσκεται στην κορυφή της Super League, έχοντας μάλιστα πάρει αέρα 4 πόντων από τον ΠΑΟΚ, 6 από την ΑΕΚ και 7 από τον Ολυμπιακό.

O Παναθηναϊκός έχει πετύχει εννιά τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ η εστία έχει παραβιαστεί μόλις μία φορά. Πέρα από την γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας, ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού μπορεί να μην έχει δεχτεί μεγάλη πίεση, ωστόσο έχει πραγματοποιήσει καθοριστικές επεμβάσεις. Στο ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό και ενώ το ματς ήταν 0-0, απέκρουσε το τετ α τετ με τον Μάντζη και κράτησε το μηδέν. Στο 82ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του τριφυλλιού, έκανε μια σημαντική επέμβαση στο σουτ του Στάικου και έτσι δεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Κρήτης να μπει ξανά στο παιχνίδι. Επιπρόσθετα, στο 55ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Αραούχο βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, ο οποίος έκλεισε σωστά τη γωνία του και κράτησε το σκορ (2-1).

Πέρα από αυτές τις επεμβάσεις ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού συμμετέχει ενεργά και στο κομμάτι της ανάπτυξης. Από τα πόδια του Μπρινιόλι περνάει ουκ ολίγες φορές η μπάλα και τα ποσοστά επιτυχίας του στις πάσες αγγίζουν το απόλυτο(!). Με την μπάλα στα πόδια είναι πραγματικά αλάνθαστος, με τους συμπαίκτες του να του έχουν πλέον μεγάλη εμπιστοσύνη, πράγμα που αποδεικνύεται από το πόσο συχνά του την επιστρέφουν. Επιπρόσθετα, ακόμα και όταν πιέζεται από τους αντίπαλους επιθετικούς όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν πανικοβάλετε, αλλά πάντα με καθαρό μυαλό δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, αν τον παρατηρήσει κάποιος σε ένα παιχνίδι θα καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του στους αμυντικούς. Ο Μπρινιόλι δίνει συνεχώς κατευθυντήριες στους συμπαίκτες του, ώστε να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην πράσινη εστία. Σε αυτά όλα οφείλουμε να προσθέσουμε το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος στην μεγάλη του περιοχή. Σχεδόν σε όλες τις στημένες φάσεις, βγαίνει σωστά και τις «καθαρίζει». Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσο περισσότερο μένει στην μεγάλη περιοχή η μπάλα, τόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει διάνα με τον Μπρινιόλι. Το τριφύλλι έχει έναν τερματοφύλακα στο ρόστερ του που πραγματικά αποτελεί σημείο αναφοράς. Έχει αποδείξει ότι έχει προσωπικότητα και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπαίκτες, ενώ και αυτός περνάει πολύ καλά, γεγονότα που συντελούν στο να βρίσκεται σε αυτή την καλή κατάσταση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω