«Δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου - Υπάρχει δεδικασμένο το 2020»

Εκδικάστηκε στο πειθαρχικό όργανο της Super League η δίωξη που ασκήθηκε στον Παναθηναϊκό βάσει της έκθεσης της αστυνομίας, για επεισόδια που έλαβαν χώρα εξωτερικά του γηπέδου στον αγώνα με τον Ιωνικό.

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας, με τους «πράσινους» να απειλούνται βάσει των άρθρων με τα οποία έχουν παραπεμφθεί, με ποινή έδρας για 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως έγινε γνωστό με την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης, ο αθλητικός δικαστής έχει ήδη δει βίντεο με τα περιστατικά, έπειτα από αίτημα που ο ίδιος έκανε προς την αστυνομία ώστε να του προσκομίσει το οπτικοακουστικό υλικό. Και όπως ο ίδιος είπε, «από το βίντεο προκύπτει το πού συνέβησαν τα γεγονότα».

Βασικό επιχείρημα στην υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού, ήταν πως τα περιστατικά με τους τραυματισμούς δύο αστυνομικών και ενός σεκιούριτι, δεν έγιναν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», αλλά σε δρόμους και σημεία που δεν αποτελούν χώρο ευθύνης του.
Την «πράσινη» ΠΑΕ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Βαγιάκος, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αρνούμαστε ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Καταθέτουμε ένσταση απαραδέκτου, διότι εσείς δεν κρίνατε αρχικά ότι πρέπει να διωχθούμε, παρά το γεγονός ότι για την πρώτη πράξη υπάρχουν αναφορές στην έκθεση του παρατηρητή. Και δεν μας καλέσατε για αυτά. Τελικά διωχθήκαμε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει της έκθεσης της αστυνομίας. Σαν γεγονότα δεν τα αμφισβητούμε, αλλά οι τραυματισμοί των δύο αστυνομικών έγιναν εκτός του εν γένει χώρου.

Για την δεύτερη πράξη που κατηγορούμαστε, πράγματι περίπου 20 άτομα βγήκαν από την θύρα 14 για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί εν γένει χώρος του γηπέδου.

Και ο τραυματισμός του σεκιούριτι ήταν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και ο ίδιος έχει δώσει και κατάθεση. Και μάλιστα, η αστυνομία δεν το έχει δει αυτό το περιστατικό, λέει απλώς στην έκθεσή της ότι έλαβε γνώση.

Για τις ρίψεις μεταλλικών κάδων που αναφέρει το κατηγορητήριο, πρόκειται για πλαστικά καλαθάκια από τις τουαλέτες. Πετάχτηκαν από μέσα προς τα έξω».

Ως μάρτυρας κατάθεσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σπύρος Βλάχος, που μεταξύ άλλων είπε:

«Βγήκαν οι οπαδοί έξω για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση, όχι κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα γεγονότα έγιναν έξω. Έμαθα για ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικών και μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες για προληπτικούς λόγους».

Από την πλευρά των «πρασίνων», τέλος, προσκομίστηκε και δεδικασμένο του 2020 με τραυματισμό αστυνομικού, όπου η ΠΑΕ απαλλάχθηκε επειδή οι ίδιοι ακριβώς δρόμοι δεν θεωρήθηκαν «εν γένει χώρος του γηπέδου».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω