H αναμέτρηση στην Πόλη τελικά δεν ήταν η αφετηρία, ώστε ο Παναθηναϊκός να… πατήσει γκάζι στις εμφανίσεις του, παρόλα αυτά κόντρα στη Μάλαγα πήρε αυτό που ήθελε και την επόμενη εβδομάδα στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις νίκες στο ΟΑΚΑ.
Οι μεταπτώσεις στην απόδοση του «τριφυλλιού» συνεχίζονται με απόλυτη… συνέπεια παρά το γεγονός πως έχουμε προχωρήσει στη σεζόν, ωστόσο όσο βλέπεις τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παίζει με τέτοια όρεξη, διατηρείς την ελπίδα να παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα.
Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν συγκλονιστικός, σε ένα ματς που ο Νικ Καλάθης φορτώθηκε με φάουλ και κάνεις άλλος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αισθητά. Το «ανησυχητικό» βέβαια για την πορεία της ομάδας, είναι πως στην τελευταία του σεζόν καταφέρνει να ξεχωρίζει (όπως έκανε για όσο έπαιξε απέναντι στη Φενέρ) κι ενώ οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει κι άλλους παίκτες οι οποίοι μπορούν ν’ αποτελέσουν σημείο αναφοράς.
Τα λόγια για τον Διαμαντίδη κάποιες φορές μοιάζουν περιττά αλλά η εικόνα του δίνει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους για τα πιο δύσκολα ματς τα οποία έρχονται. Αποκορύφωμα δε, το διάβασμα στην επίθεση που εκτελεί ο Φελντέιν. Από κοντά και ο Τζέιμς Γκιστ που παρά το κακό επιθετικό βράδυ, προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα στην άμυνα και στο κρίσιμο σημείο έκανε αυτό το οποίο έπρεπε.
Ο Αμερικανός φόργουορντ και δικαιούται αλλά είναι και αναμενόμενο να έχει μέτριες βραδιές αφού έχει γίνει ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ωστόσο το θέμα είναι πώς το τεχνικό επιτελείο τον προστατεύει όταν δεν έχει βοήθεια από τους άλλους ψηλούς για να μην το πληρώσει στη συνέχεια.
Κόντεψε να… πνιγεί μόνος του
Χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό από το ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός πήγε στον ρυθμό της Μάλαγα και δεν φρόντισε να μετατρέψει το ματς σε μονόλογο μέσα στο σπίτι του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κόλλησε για τα καλά απέναντι στη «ζώνη», έχοντας παθητικό ρόλο χωρίς να έχει σωστές επιλογές και το γεγονός πως έκανε το πρώτο του φάουλ στο 35’ κι ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ, δείχνει τη διάθεση των «πράσινων» πάνω στο παρκέ.
Από τη στιγμή που ο Καλάθης βγήκε και τον ακολούθησε στη συνέχεια ο Διαμαντίδης, η ομάδα του «τριφυλλιού» έμοιαζε να ψάχνεται μέσα στο γήπεδο. Μέχρι να φτάσουμε βέβαια, στο τελευταίο μισό λεπτό, εκεί όπου οι «πράσινοι» βγήκαν μπροστά για να τελειώσουν την υπόθεση. Και το έκαναν με τον Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος στην προηγούμενη επίθεση είχε κάνει μια κακή επιλογή.
Ο Δομινικανός γκαρντ μετά από μια καλή πρώτη φάση, είναι αναμενόμενο να μην έχει σταθερότητα, κάτι το οποίο είδαμε και στην Πόλη, ωστόσο υπάρχουν φορές που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο. Αν ευστοχήσεις δικαιώνεσαι, αν αστοχήσεις… Στο κρίσιμο πάντως, εκτέλεσε σωστά και αφού ο Παναθηναϊκός δεν κάηκε σε αυτό το ματς μπορεί να κάνει μια καλή αρχή για να πετύχει τον στόχο του.
Έχει πράγματα να διορθώσει αλλά δεν δικαιολογείται σε εντός έδρας ματς με τον κόσμο του, να μην έχει ενέργεια από την αρχή, καθαρό μυαλό και να μην παίρνει ώθηση από την άμυνα του. Το ΟΑΚΑ είναι το μεγάλο «όπλο» του «τριφυλλιού» και πρέπει να το εκμεταλλευτεί, ώστε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν είναι και ήδη η Φενέρ με την Λοκομοτίβ έχουν αρχίσει να γλυκοκοιτάζουν τις δύο θέσεις οι οποίες δίνουν το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.
ΥΓ.: Ο χρόνος μπορεί να ήταν λίγος αλλά ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν πέρασε απαρατήρητος όταν πέρασε στο παρκέ όπως και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που ήταν αρχική πεντάδα. Τουλάχιστον παλεύουν γι’ αυτό που μπορούν…

