Ο «Manimal» ήρθε… για να μείνει: Η ξέφρενη πρώτη εβδομάδα του Φαρίντ στον Παναθηναϊκό


 Ο άλλοτε NBAer παρουσιάστηκε με δόσεις σκεπτικισμού, όμως μέσα σε έξι ημέρες κατάφερε να μετατρέψει την αμφισβήτηση σε ενθουσιασμό.

Ο 36χρονος έφτασε στην Αθήνα την Κυριακή 9/11 και τη Δευτέρα έκανε την πρώτη του προπόνηση πριν η αποστολή πετάξει για Παρίσι. Παρότι ο Εργκίν Αταμάν υπολόγιζε να τον χρησιμοποιήσει περιορισμένα, ο Φαρίντ έβγαλε στο παρκέ τέτοια ενέργεια και διάθεση που… ανάγκασε τον Τούρκο τεχνικό να τον κρατήσει 23’28’’ κόντρα στη Βιλερμπάν.

Με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ (7 επιθετικά), 3 τάπες και 26 PIR, ο «Manimal» υπενθύμισε σε όλους γιατί το παρατσούκλι του γράφτηκε με κεφαλαία.

Η εμφάνιση αυτή άνοιξε νέα συζήτηση: «Ωραία με τη Βιλερμπάν… αλλά απέναντι στη Ρεάλ;» Η απάντηση ήρθε δύο μέρες αργότερα. Κόντρα στο θηρίο Ταβάρες, ο Φαρίντ ήταν ξανά εξαιρετικός: 16 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 19 στο σύστημα αξιολόγησης σε 28’19’’, συν ένα κάρφωμα που έκανε το ΟΑΚΑ να σηκωθεί όρθιο.

Ο Αταμάν, ενθουσιασμένος, τον παρομοίασε με τον Λεσόρ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης στάθηκε στη δουλειά των Σλούκα και Σορτς, που τον «σερβίρισαν» αδιάκοπα στο pick ’n roll. Η συμφωνία Παναθηναϊκού – Φαρίντ (2+5 μήνες), με option ανανέωσης μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μισθό που πέφτει από 100.000 σε 80.000 δολάρια το 2026, δείχνει ήδη εξαιρετικό «value for money». Αν ενεργοποιηθεί η option, θα γίνει ο πιο χαμηλόμισθος ξένος του ρόστερ – γεγονός εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την επιρροή του στο παρκέ.

Κι όταν όλοι περίμεναν μια… φυσιολογική εμφάνιση λόγω κούρασης, ο Φαρίντ παρουσιάστηκε ξανά συνεπής και «βαρύς» απέναντι στον Άρη για τη GBL. Σε 33 λεπτά είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, πλησιάζοντας ακόμη ένα double-double. Μέσα σε έξι ημέρες, με τρεις αγώνες, τρεις νίκες, μία προπόνηση και αμέτρητα ταξίδια, ο «Manimal» καταγράφει 15,3 πόντους και 9 ριμπάουντ μέσο όρο σε Euroleague & GBL. Πάνω απ’ όλα, προσφέρει αυτό που έλειπε περισσότερο: σταθερότητα στη θέση «5», σκληράδα στη ρακέτα και αίσθηση ασφάλειας.

Και όπως είπε ο ίδιος, χαμογελώντας μετά το νέο του «statement game»: «Δεν με λένε τυχαία Manimal…»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

NIoannou

Διαφημιστείτε εδω