Ο κόσμος του Παναθηναϊκού διέλυσε οριστικά το παραμύθι περί κόκκινης Κρήτης!

Οι μύθοι μπορεί να είναι πολλοί, αλλά η αλήθεια είναι μία. Οι δύο παράλληλες διοργανώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο έδωσαν την απάντηση στο πολυετές αφήγημα για το ποια είναι η πραγματική μπασκετική απόχρωση της Κρήτης.

Για χρόνια, η φήμη ότι το νησί έχει «κόκκινη» ταυτότητα διαιωνιζόταν. Διαδιδόταν παντού, με συγκεκριμένους μηχανισμούς να φροντίζουν να τη συντηρούν.

Όμως, η στιγμή που η αλήθεια βγαίνει στο φως έφτασε. Και τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυμμένο. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, το Final-8 του Κυπέλλου Ανδρών και το Final Four των γυναικών έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση, βάζοντας τέλος σε μύθους και αφηγήματα.

Σε δύο τουρνουά που απογοήτευσαν αγωνιστικά, η παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν το μοναδικό πραγματικό highlight. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έδωσαν ξανά παράσταση, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που ξεχώρισε.

Η αρχή έγινε το Σάββατο (15/2), στον ημιτελικό των «πράσινων» απέναντι στον Ολυμπιακό. Η εικόνα στις εξέδρες μιλούσε από μόνη της: Περισσότεροι από 300 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια» για να στηρίξουν την ομάδα τους, την ώρα που οι εξέδρες του αντιπάλου ήταν άδειες.

Η ίδια δυναμική παρουσία συνεχίστηκε και στον τελικό του γυναικείου Κυπέλλου, όπου το κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού μετατράπηκε σε μια μικρή Λεωφόρο. Παρά την ήττα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν τις αθλήτριες για την προσπάθειά τους.

Όλοι πλέον περίμεναν τον μεγάλο τελικό των ανδρών για να δουν τι εικόνα θα παρουσίαζαν οι εξέδρες. Παρά τα λάθη των διοργανωτών, που τοποθέτησαν οργανωμένους οπαδούς των δύο ομάδων στο ίδιο σημείο, η κατάσταση παρέμεινε ελεγχόμενη και οι φίλαθλοι στάθηκαν στο ύψος τους, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ένταση.

Κι αν υπήρχε κάποια αμφιβολία, ο τελικός των ανδρών ήταν εκείνος που έβαλε οριστικό τέλος σε κάθε συζήτηση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος δύο μέρες νωρίτερα είχε δει τρεις φίλους της ομάδας να απομακρύνονται από το γήπεδο με πρακτικές άλλων εποχών, έδωσε τη δική του απάντηση.

Ήταν προφανές: Οι φίλαθλοι του Κυπελλούχου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια» ήταν τουλάχιστον διπλάσιοι από εκείνους του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα. Μια ματιά στην κερκίδα αρκούσε για να καταρρίψει και αυτόν τον μύθο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω