Απέρριψε πρόταση της Τραμπζονσπόρ για Κουρμπέλη ο Παναθηναϊκός!

Μετά το «όχι» στην Βερόνα για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο Παναθηναϊκός είπε ακόμη ένα. Αυτή τη φορά στην Τραμπζονσπόρ. Οι Τούρκοι κατέθεσαν πρόταση στους Πράσινους για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη. Όμως δεν τέθηκε καν θέμα διαπραγμάτευσης.

Το ποσό που έδινε το κλαμπ της Τραπεζούντας, ήταν περίπου 650.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και σταθερά διεθνή ποδοσφαιριστή, κρίθηκαν υπερβολικά λίγα. Έτσι η άρνηση ήταν κατηγορηματική και δίχως περιθώρια για συζήτηση. Μάλιστα στο Τριφύλλι έκριναν το ύψος της προσφοράς, υποτιμητικό για την αξία του ποδοσφαιριστή.

Αν στο προσεχές μέλλον επανέλθουν οι πρωταθλητές Τουρκίας με σαφώς αυξημένη πρόταση, ίσως να καθίσει ο Παναθηναϊκός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Θυμίζουμε πως η Τραμπζονσπόρ έχει μπροστά της ένα ματς για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, θέλοντας να ανατρέψει την ήττα με 2-1 απ’ την Κοπεγχάγη. Παίζοντας στην έδρα της. Πρόσφατα απέκτησε τον Μπάρντι απ’ την Λεβάντε, τον οποίο ήθελε κι ο Ολυμπιακός, αλλά και τον Μαρκ Μπάρτρα απ’ την Μπέτις. Έχει όμως τεράστιο πρόβλημα στους ανασταλτικούς χαφ, καθώς πλην του Μανώλη Σιώπη δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση στο ρόστερ της.

Να σημειωθεί επίσης πως έχει ιδιαίτερη σχέση με την ελληνική αγορά, καθώς πέρα απ’ τον Σιώπη εκεί βρίσκεται και ο Τάσος Μπακασέτας. Ως ένα απ’ τα μεγάλα της αστέρια μάλιστα (σκόραρε κόντρα στην Κοπεγχάγη). Αμφότεροι συμπαίκτες με τον Κουρμπέλη στην Εθνική, ενώ ο «Μπάκα» είναι κολλητός του φίλος απ’ την εποχή που ήταν μαζί στον Αστέρα Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση για τον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Η πολιτική των μεταγραφών έχει αλλάξει, κανείς δε φεύγει εύκολα και κυρίως κανείς δε φεύγει χωρίς να πληρωθεί η ομάδα αυτά που κρίνει πως πρέπει να πάρει.

Το νέο σκεπτικό έχει φανεί εδώ και ένα χρόνο. Στέλνοντας το μήνυμα στις ποδοσφαιρικές αγορές. Από την περίπτωση του Χατζηγιοβάνη που δε δέχτηκαν οι Πράσινοι να τον δώσουν ούτε ένα ευρώ κάτω απ’ τη ρήτρα που υπήρχε, παρότι γνώριζαν πως μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μαουρίσιο, σε δύο περιπτώσεις μάλιστα. Η δεύτερη είχε να κάνει και με το χρονικό σημείο της πρότασης, καθώς δεν υπήρχε περιθώριο αντικατάστασης. Πρόταση χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα είχε καταθέσει και η Λέγκια για τον Διούδη, παίρνοντας αρνητική απάντηση πριν μερικούς μήνες. Ενώ ίδια αντιμετώπιση υπήρξε στην κρούση απ’ το MLS με σημαντικό ποσό για τον Φώτη Ιωαννίδη. Αλλά πάνω απ’ τα λεφτά είχαν βάλει οι Πράσινοι το γεγονός πως θα υπήρχε θέμα στην επίθεση πριν τα play offs, καθώς ο Μακέντα είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Οι πωλήσεις-παραχωρήσεις παικτών με λίγα λόγια, έχουν γίνει προϊόν αξιολόγησης που υπάρχει στην ομάδα. Η οποία αφορά πολλούς τομείς. Οικονομικό, προοπτική ποδοσφαιριστή, χρησιμότητα στον προπονητή, πόσο απαραίτητος είναι ο καθένας στο ρόστερ κτλ.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω