Μην κοιτάμε τους 93, αλλά τους 65

http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ΟΑΚΑ σαν να γύρισε από την εξοχή. Ανανεωμένος, φρέσκος, γεμάτος ενέργεια. Και όλα αυτά τα έβγαλε στο παρκέ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με ελάχιστα μικρά διαλείμματα, στα οποία φρόντιζε να βάζει γρήγορα τέλος ο Τσάβι Πασκουάλ.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» επέδειξαν απίστευτη συνέπεια και έδωσαν συνέχεια στην αμυντική τους προσήλωση μετά από εκείνη του ΣΕΦ, κάνοντας μία πανομοιότυπη εμφάνιση στην άμυνα, αλλά όχι στην επίθεση. Εκεί, όπου πέτυχαν 23 πόντους παραπάνω. Πόντοι που ούτε λίγο ούτε πολύ προήλθαν από τον νέο παράγοντα στην «πράσινη» εξίσωση και ακούει στο όνομα Μάρκους Ντένμον.

Κάπου εδώ, να βάλουμε μία παρένθεση και να φωνάξουμε όλοι μαζί: «Να φύγει ο Ντένμον»! Αυτό δεν λέγαμε τόσο καιρό που παίζει ο Αμερικανός στον Παναθηναϊκό; Πόσο καιρό δηλαδή; Ενάμιση μήνα. Μέσα σε ενάμιση μήνα την είχαμε βγάλει την ετυμηγορία και απαιτήσαμε να γίνει αλλαγή του παίκτη. Μήπως πρέπει να το πούμε και τώρα; Το να ζητάς να γίνει αλλαγή ένας παίκτης επειδή σε ενάμιση μήνα δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα και στις απαιτήσεις του υψηλότερου επιπέδου της Ευρώπης (στο οποίο δεν έχει ξαναβρεθεί) είναι τόσο παράλογο, όσο θα ήταν αν γράψουμε τώρα, μετά από δύο καλά παιχνίδια «ανανεώστε τον Ντένμον». Προς Θεού. Είναι πολύ νωρίς και για τον Ντένμον και για τον Παναθηναϊκό ολόκληρο. Άρα, υπομονή…

Κλείνει η παρένθεση. Και πάμε παρακάτω. Όσο ακραίο κι αν φαίνεται, ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι με 17 εύστοχα τρίποντα και 93 πόντους, κέρδισε και πάλι μέσα από την άμυνά του: «Αν δεν παίζεις άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν», είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τους Ρώσους. Και ο Παναθηναϊκός, τα τελευταία δύο ματς τα πήρε (και μάλιστα εύκολα) επειδή έτρωγε σίδερα στην άμυνά του. Δέχτηκε 62 πόντους από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και 65 από τη Χίμκι των 82,8 πόντων μέσο όρο (μέχρι το ματς στο ΟΑΚΑ). Αυτοί οι 63,5 πόντοι μέσο όρο που έχει δεχτεί είναι που πρέπει να τραβήξουν το βλέμμα μας και όχι οι 93. Γιατί θα υπάρξουν και βραδιές που δεν θα σου μπουν τα σουτ, δεν θα έχεις 62% στο τρίποντο κι εκεί θα χρειαστείς την άμυνά σου.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στο 4-3 και πάει στην Πόλη έχοντας ήδη φτιάξει το ρεκόρ του και την ψυχολογία του. Το ματς με την Εφές είναι πολύ δύσκολο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιάζουν ως προς την αθλητικότητά τους και βρήκαν ρυθμό στο ίδιο χρονικό σημείο. Δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου. Αλλά είναι ένα παιχνίδι που αν το πάρεις, σε ανεβάζει επίπεδο. Τίποτα δεν χάνεται στην Τουρκία, ούτε βέβαια και εξασφαλίζεται, αλλά με «διπλό» ο Παναθηναϊκός θέτει γερές βάσεις και τοποθετείται αυτομάτως στο γκρουπ των «ισχυρών».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

xristosmparounis

Διαφημιστείτε εδω