http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Δύσκολοι καιροί για Παναθηναϊκούς και ξεκινάω με αυτή τη φράση γιατί δοκιμαζόμαστε πολύ άσχημα αυτήν την περίοδο από παντού. Τα χίλια μύρια που περνάμε στο ποδόσφαιρο μας έχουν μαυρίσει στην κυριολεξία την καθημερινότητα εδώ και ένα μήνα και ποιος ξέρει πόσο ακόμα θα συνεχιστεί. Περιμένουμε και εμείς λοιπόν να πιαστούμε από κάπου, να σκάσουμε ένα προσωρινό χαμόγελο βρε αδερφέ αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μας προσφέρει κάτι τέτοιο ούτε το μπάσκετ τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή.

Από αυτή τη στήλη τόσα χρόνια έχουμε μάθει να λέμε αλήθειες όσο κι αν αυτές πονάνε γιατί μόνο αν δεις την αλήθεια κατάματα μπορεί και να βρεις τη λύση και να προχωρήσεις. Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με τη διαιτησία του χθεσινού παιχνιδιού γιατί όσο κι αν ήταν άδικη η αποβολή του Γκιστ δεν θα άλλαζε κάτι η μη αποβολή του από τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Όποιος θεωρεί ότι η διαιτησία έφταιξε που για ένα ακόμα απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δήλωσε βροντερό απών, τότε προσπαθεί να κρύψει το χαλάκι με τα προβλήματα. Ακόμα όμως κι αν κάποιοι το πιστεύουν γιατί κάθε γνώμη είναι σεβαστή, ε ας κάνουν κάτι επιτέλους να διορθωθεί αυτό το θέμα γιατί κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια βαρεθήκαμε. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζεται τουλάχιστον με το 50-50 και εμείς να είμαστε οι παρακατιανοί της Ευρωλίγκα. Για να συμβαίνει λοιπόν αυτό κάποιος λόγος υπάρχει. Βρείτε τον και εξαλείψτε τον γιατί η ομάδα με αυτό το μπατζετ δεν μπορεί να νικάει και τα δικά της θέματα και τη διαιτησία.

Και αφού τελειώσαμε με το διαιτητικό κομμάτι προχωράμε στα ουσιώδη που είναι τα αγωνιστικά ζητήματα τα οποία είναι πάρα μα πάρα πολλά. Όταν ακούω για 7α αστέρια κτλ απλά γελάω πλέον και μιλάω φυσικά για τη φετινή σεζόν και το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτό το ρόστερ δεν έχει τις δυνατότητες ούτε για 7ο ούτε για φάιναλ φορ και θα απαιτηθεί υπερβάλλων ζήλος για να προκριθούμε στα προημιτελικά έστω και με μειονέκτημα έδρας.

Όποιος θέλει να πιστεύει άλλα είναι πάλι δικαιωμά του αλλά δυστυχώς ούτε η φανέλα σε πάει φάιναλ φορ, ούτε το ένδοξο παρελθόν, ούτε οι δηλώσεις. Φάιναλ φορ σε πάνε ο σοβαρος προπονητής, ένα πλούσιο κυριολεκτικά και μεταφορικά ρόστερ και φυσικά η σωστή αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ας παραδεχτούμε με πάσα επιφύλαξη ότι έχει μόνο το ένα από τα τρία προαπαιτούμενα και αναφέρομαι στον προπονητή λόγω του ονόματος του και της εμπειρίας του. Το αν ο συγκεκριμένος προπονητής μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη γη της επαγγελίας αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στο τέλος της σεζόν.

Ακόμα κι αυτός ο προπονητής βέβαια για να είμαστε δίκαιοι παλεύει με τουφέκι κόντρα στους πυραύλους των αντιπάλων του. Υπάρχει η σταθερά που λέει «ότι πληρώνεις παίρνεις» και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αν έδινες λεφτά δεν θα αντικαθιστούσες τον Τζειμς του 1 εκ με τον Ντένμον των 400 χιλ, δεν θα έπαιρνες τον συμπαθή και εξελίξιμο Λεκαβίτσιους των 400 χιλ παρότι είναι η αδυναμία μου, δεν θα αντικαθιστουσες τον Μπουρούση του 1 εκ με τον Βουγιούκα των 400 χιλ, δεν θα έμενες με βασικό πεντάρι τον ταλαιπωρημένο Γκιστ που δεν είναι καν η θέση του και δεν θα κρατούσες τον φτηνό Γκάμπριελ για 4αρι πίσω από τον Σίνγκλετον.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο μπατζετ με την Μάλαγα που προβιβάστηκε από το Γιούροκαπ νομίζω τα λέει όλα. Κάποτε τους κερδίζαμε γιατί ειχαμε έναν Διαμαντίδη, έναν Σάρας, έναν Αλβέρτη, έναν Μπατιστ, έναν Μποντιρόγκα κτλ κτλ. Τώρα σε κερδίζουν αυτοί γιατί έχουν έναν Ντε Κολό, έναν Σέρχι Ροντρίγκεζ, έναν Γιουλ κτλ κτλ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται να τα κάνουμε δύσκολα. Επίσης κάποτε ο Παναθηναϊκός είχε ανταγωνιστικό Ελληνικό κορμό και τώρα δεν τον έχει. Καλώς ή κακώς το χρήμα είναι ο βασικός κινητήριος μοχλός μιας ομάδας. Το λέμε χρόνια τώρα ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν αυξήσει το μπατζετ του πολύ δύσκολα θα φτάσει σε κάποιο φάιναλ φορ. Μπορεί και να τα καταφέρει κάποια στιγμή αλλά δεν θα είναι ο κανόνας μα η εξαίρεση. Αλλά 6 χρόνια μακριά από φάιναλ φορ δεν είναι πολλά για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό;

Πάμε και στον Πασκουάλ που απο χτες παρατηρώ ότι άρχισε πόλεμος στα σοσιαλ για πάρτη του. Άλλοι τον στηρίζουν άλλοι τον βρίζουν κτλ κτλ. Θα το ξαναπούμε ότι ο Πασκουάλ τη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι όπως ήταν οι εναλλακτικές στην αγορά με δεδομένο πάντα το μπατζετ ήταν ότι καλύτερο μπορούσες να πάρεις. Αυτή τη στιγμή για μένα ελέγχεται από το γεγονός ότι η ομάδα είναι παντελώς ανέτοιμη και απροετοίμαστη για το δύσκολο προγραμμα που έχει στην αρχή του πρώτου γύρου. Το επιχείρημα ότι η ομάδα έχει νέους παίκτες καταρρίπτεται πανηγυρικά από τις εμφανίσεις άλλων ομάδων που επίσης έχουν αλλάξει αρκετούς παίκτες.

Την άποψη επίσης ότι ο Πασκουαλ έχτισε την ομάδα που ήθελε επίσης την ακούω βερεσέ. Είναι μια άποψη που κρύβει την μισή αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Πασκουαλ διάλεξε τα πρόσωπα αλλά από το περιορισμένο μπατζετ που είχε. Οποίος πιστεύει για παράδειγμα ότι ο Πασκουαλ προτίμησε τον Ντενμον για κόμπο από τον Ντιλεινι, τον Λακγκφορντ, τον Γκαουντλουκ κτλ είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Αυτά τα λεφτά είχε αυτούς τους παίκτες πήρε τελεία και παύλα. Το αν έκανε λάθος στα πρόσωπα και αν ο Ντενμον βγει χειρότερος από τον αντίστοιχο Φελντειν θα δείξει γιατί παίκτες των 400 χιλ είναι λαϊκό λαχείο.

Υ.Γ Το προγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ βαρύ για τον Παναθηναϊκό που αν δεν κάνει το 2/2 στα επόμενα ματς με Φενερ μέσα και Μπασκονια εξω θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Υ.Γ.1 Οι παίκτες που διαθέτουν ποιότητα από το πάνω επίπεδο στον Παναθηναϊκό είναι δυστυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Υ.Γ.2 Ο μεγάλος παίκτης στα επίσημα ματς ούτε κρύβεται ούτε τρέμουν τα χέρια του.

Υ.Γ.3 Τι να πει κανείς για τον Ριβερς που μετά από δυο υπερατλαντικά ταξίδια και χωρίς προπονηση ήταν πάλι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.

ΥΓ.4 Ο Γκάμπριελ μοιάζει για τουρίστας που ήρθε να θαυμάσει τα αξιοθέατα ή είναι η ιδέα μου;

Υ.Γ.5 Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο άνθρωπος που σουλούπωσε τον Παναθηναϊκό και όμως έμεινε για πολύ ώρα εκτός παιχνιδιού. Επίσης είναι και ο μόνος που καταλαβαίνει που παίζει.

Υ.Γ.6 Το 8/10 είναι για ομάδες που έχουν στόχο μόνο τους εγχώριους τιτλους. Τέτοια ομάδα δεν είναι όμως ο Παναθηναϊκός όποτε το 8/15 είναι πιο σωστό. Δεν χρειάζεται να μικρύνουμε και την μπασκετική ομάδα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω