http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Κάτας είναι δεδομένος γιατί κανείς δεν ξεχνάει τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό βοηθώντας κατά πολύ στο να ράψουμε το δεύτερο αστέρι.

Επίσης δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι ήρθε μεσούσης της σεζόν και άρα δεν έχτισε αυτός την ομάδα όπως και το ότι βρήκε μια ομάδα χωρίς δημιουργό, έχασε τον Νέντοβιτς για ένα σημαντικό διάστημα και χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό.

Καλά όλα αυτά αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι το συμπαθέστατο κατά τα άλλα Λαύριο το οποίο μάλιστα προοδεύει εβδομάδα με την εβδομάδα, αλλά μια ομάδα με απαιτήσεις και ιστορία και δεν μπορεί να διασύρεται από ομάδες που κανονικά ούτε θα τον έβλεπαν. Και μην αρχίσουμε την δικαιολογία με το μπάτζετ γιατί ούτε η χθεσινή Ζαλγκίρις, ούτε η Βιλεμπάν, ούτε ο Ερυθρός Αστέρας (δις κιόλας), ούτε η Άλμπα.

Τα προβλήματα και τα παράπονα για τον Κάτας είναι αρκετά και αφορούν κυρίως στη διαχείριση του ρόστερ και του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός αντί να βελτιώνεται παρουσιάζεται χειρότερος εβδομάδα με την εβδομάδα δείχνοντας ένα τραγικό πρόσωπο, μια εξοργιστική αδιαφορία και μια αποσύνθεση σαν ομάδα. Ακόμα και αυτό να μην μπορεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες είναι σοβαρό ζήτημα. Σε αυτό το σημείο βέβαια έχουν μερίδιο και συγκεκριμένοι παίκτες που μάλλον δεν έχουν καταλάβει ποια φανέλα φοράνε. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν πως μπορούν να δέχονται να τους ξεφτυλίζει κάποιος Λουκοσιούνας, Γκέμπεν, Βαστούρια κτλ.

Ο Κάτας έχει χάσει την μπάλα κυριολεκτικά με το ροτέισον και το πως διαχειρίζεται τους πάικτες του. Είναι τραγελαφικό το γεγονός με τις συχνές αλλαγές στου παίκτες ακόμα και μετά από δύο λεπτά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρούν κανένα ρυθμό. Κανένα σύστημα, καμία συνοχή στην ομάδα και κομβικοί παίκτες όπως ο Χεζόνια εκτός συστήματος και με χρόνο μικρότερο από χρόνο παικτών που δεν θα έπρεπε να παίζουν ούτε πεντάλεπτα.

Επίσης, τραγική είναι και η διαχείρισή του στα παιχνίδια αφού και χτες η Ζαλγκίρις έτρεξε σερί 14-0 και ο Κάτας δεν είχε πάρει καν ταιμ άουτ με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο -17. Έχει κανένα νόημα εκεί ένα τάιμ άουτ; Το σημαντικότερο όμως είναι η εικόνα παραίτησης που δείχνει η ομάδα ενόψει και των εγχώριων τίτλων και αυτό έχει να κάνει και με τον προπονητή το πόσο μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες.

Αν και η χρονιά στην Ευρώπη τελείωσε και οι εγχώριοι τίτλοι θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι με την απουσία και του Ολυμπιακού, η εικόνα του Παναθηναϊκού δημιουργεί μεγάλη αμφιβολία για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη σεζόν αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται πρώτα να βρει αξιόπιστο προπονητή. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει τον κατάλληλο τόσο θα γκρεμίζει ότι πάει να χτίσει και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει με τον Κάτας και την επόμενη χρονιά και θα πρέπει να επιλέξει κάτι πολύ καλύτερο, κάποιον που θα ξεκινάει όλη η ομάδα από αυτόν; Σας έρχεται κάποιος στο μυαλό; Μα φύσικα ο κορυφαίος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είναι ελεύθερος και περιμένει ένα αναθεματισμένο μας τηλέφωνο. Είναι ιστορική ευκαιρία φέτος οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης να διορθώσουν το μεγαλύτερο λάθος του μπασκετικού Παναθηναϊκού στα χρόνια της αυτοκρατορίας του. Ο Ζέλικο δεν έπρεπε ποτέ να είχε φύγει από το σπίτι του και αυτό το πληρώνουμε 9 χρόνια τώρα. Νησάφι όμως δεν αντέχεται άλλο.

Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι θα συμβεί αν ανακοινωθεί η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό; Μπορεί κανείς να υπολογίσει τι διαρκείας θα πουληθούν την επόμενη σεζόν; Πάνω από 15.000 κύριοι. Μπορεί να καταλάβει κανείς πόσα θα είναι τα οφέλη που θα φέρει στην ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον και κανένας λόγος να μην γίνει προσέγγιση. Μιλήστε του ειλικρινά αναλύστε του το πλάνο και να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι τώρα πρόβλημα το μπάτζετ. Ειλικρίνια και εμπιστοσύνη θέλει ο Ζοτς και γυρνάει στο σπίτι του. Δώστε του τα κλειδιά και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Επίσης άλλο ένα όνομα που αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αφορά είναι αυτό του Δημήτρη Ιτούδη. Επίσης αγαπημένο πρόσωπο, επίσης πιο κατάλληλος από τον Κάτας, πιο έμπειρος και σε κατάλληλη ηλικία. Επίσης ένα πρόσωπο που είναι κοινώς αποδεκτό και επιθυμητό από τον κόσμο που θα έχει τον χρόνο του να δουλέψει και να χτίσει την νέα ομάδα. Έχοντας πλέον περάσει με επιτυχία το πανεπιστήμιο της ΤΣΣΚΑ δείχνει έτοιμος να καθίσει στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας.

Δεν χωράει άλλο λάθος στο θέμα του προπονητή. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για το καλό του συλλόγου επομένως πράξτε ανάλογα για να διορθωθούν μια και καλή τα επαναλαμβανόμενα λάθη.

Υ.Γ Η φετινή Ευρωπαϊκή χρονιά είναι μια τίμια Παναθηναϊκή προσπάθεια; Δυστυχώς προπονητής και παίκτες χάλασαν τα πάντα στο τελευταίο κομμάτι της διοργάνωσης με το πρόσημο να είναι αρνητικότατο.
Υ.Γ.1 Πάντα όταν σε μια ομάδα δεν βάζεις πραγματικό στόχο από την αρχή σχεδόν πάντα θα έχεις την εικόνα παραίτησης που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός.
Υ.Γ.2 Ο φετινός εφιάλτης τελειώνει και η χρονιά αυτή θα πρέπει να φύγει και να μην ξανάρθει. Δεν είναι ανεκτή από κανέναν με τον κόσμο να στήριξε και φέτος που ήταν τα πραγματικά δύσκολα. Είναι εδώ και θα στηρίξει ακόμα περισσότερο και του χρόνου.
Υ.Γ.3 Δεν γίνεται ομάδες σαν την Μπάγερν και την Ζαλγκίρις να μπορούν να βρίσκουν τον κατάλληλο προπονητή και την χημεία και εμείς να παλεύουμε 9 χρόνια. Ήμαρτον πια!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω