http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Καλημέρα στην παρέα... Όσοι άκουσαν την χθεσινοβραδινή εκπομπή μας μετά το ματς πήραν μια πρώτη γεύση της θέσης μου για το χθεσινό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια ντροπιαστική ήττα από την μπασκετική Καμπάλα είχα πολλούς τίτλους στο μυαλό μου για αυτό το κείμενο. Διάλεξα όμως τον πιο... διδακτικό μήπως και συνειδητοποιήσουν αυτοί που πρέπει ποιο είναι το βασικότατο πρόβλημα.

Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά αυτή η ήττα ήταν πολύ κακή και θα μας δυσκολέψει πολύ όσον αφορά την πρόκριση στο ΤΟΠ 16. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου και έχεις ήδη 3/3 εκτός έδρας ήττες που θα κερδίσεις; Η Ζιέλονα είχε χάσει στο τέλος από Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Κούμπαν και εμείς πήγαμε σαν βλάκες και την πατήσαμε. Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι και η νίκη της Ζιέλονα είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ναι της Ζιέλονα των 7 παικτών όπως ομολόγησαν και οι ιθύνοντες της ομάδας. Και μην μου πει κανείς για τις απουσίες κτλ γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ! Βαρέθηκα από την αρχή της χρονιάς να ακούω δικαιολογίες για τραυματισμούς, για ταξίδια για για για για να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι την αδυναμία του ρόστερ. Μόνο που το χαλάκι ήταν μικρό και φάνηκε από κάτω μια πινακίδα που λέει " Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κάνετε μεταγραφές και να ενισχύσετε το ρόστερ; "

Είπαμε πολλές φορές μπορεί ο κόσμος να γίνεται παράλογος με αυτά που λέει ή ζητάει αλλά το μπασκετικό κοινό του Παναθηναϊκού έχει μάθει να βλέπει σωστά. Και ο τυφλός βλέπει ότι λείπουν πράγματα από το ρόστερ. Πόσες φορές θα πρέπει να το πούμε; Θα το λέμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μέχρι να ενισχυθεί το ρόστερ και ας γίνουμε και γραφικοί και γκρινιάριδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν τα μάθατε; Όποιος βλέπει και λέει τη γνώμη του δεν πα να είναι και σωστή αποκαλείται γκρινιάρης και γραφικός. Ε λοιπόν εμείς γουστάρουμε να γίνουμε όλα αυτά μήπως και σωθεί και η φετινή Ευρωπαϊκή χρονιά. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με αυτό το ρόστερ ΔΕΝ πας στο Βερολίνο ότι και να λένε. Τι είμαστε εμείς δηλαδή; Οι έξυπνοι της διοργάνωσης να πιάσουμε κότσο όλες τις άλλες ομάδες που έχουν επενδύσει και έχουν πιο πολλές λύσεις; Ή μήπως θα κερδίσουμε με τη φανέλα όπως χτες; 25 ήττες στα τελευταία 32 εκτός έδρας ματς έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Σαν πολλές δεν σας ακούγονται; Η φανέλα λοιπόν πάει περίπατο καθώς οι ομάδες ενισχύθηκαν και θέλει προσπάθεια και ποιότητα να τις κερδίσεις. Αν δεν θέλετε Φάιναλ Φορ να μας το πείτε να μην νευριάζουμε και συχτιρίζουμε κάθε αγωνιστική. Δικά σας λόγια είναι όμως το Φάιναλ Φορ και όχι δικά μας. Αν θέλετε να φτάσετε μέχρι το ΤΟΠ 16 κουτσά στραβά θα τα καταφέρουμε και με αυτό το ρόστερ όταν παίξουμε πλήρεις. Αυτό είναι το νέο ανέκδοτο που ακούγεται από πέρσι όταν δεν παίξαμε ποτέ πλήρεις.

Και μην απορεί κανείς για τις ήττες αυτές καθώς το ρόστερ αυτό είναι. Όταν χωρίς λόγο και αιτία δεν παίρνεις τον 6ο ξένο, όταν περιμένεις πότε θα επιστρέψουν οι Παππάς και Μποχωρίδης, όταν έχεις και τους τραυματισμούς, τότε δεν μπορείς να ζητάς πολλά πράγματα. Ποια ομάδα που θέλει να λέγεται διεκδικήτρια για το Φάιναλ Φορ ενώ γνωρίζει ότι είναι τραυματίες Παππάς και Μποχωρίδης για πολύ καιρό αφήνει την γραμμή των γκαρντ με 3 παίκτες; Ε βάλτε λοιπόν τον Διαμαντίδη να παίζει πάλι 27 και 29 λεπτά και ας σέρνεται, βάλτε τον Καλάθη και τον Φελντέιν να παίζουν 30+ και να παρακαλάμε να μην τύχει κανένας τραυματισμός γιατί μετά ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! Και φυσικά δεν θα είναι γκαντεμιά ο τραυματισμός αλλά φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Όπως και του Γκίστ δεν ήταν γκαντεμιά αλλά υπερφόρτωση αφού έναν παίκτη που δεν έχει παίξει ένα ματς στην προετοιμασία τον βάζεις να παίζει 30+ λεπτά για να καλύπτει και τη θέση 5 που ΔΕΝ πήρες παίκτη. Ε αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν.

Και γιατί δεν πήραμε παίκτη στο 5; Για να παίξει ο Παπαγιάννης; Ποιος Παπαγιάννης ρε παιδιά; Καλό χρυσό το παιδί αλλά ακόμα είναι για κανένα εύκολο παιχνιδάκι της Α1. Τι είμαστε εμείς οι εξυπνάκηδες της διοργάνωσης να βάζουμε 17χρονα και 18χρονα να παίζουν στην Ευρωλίγκα; Αφήστε και που αυτή η δικαιολογία δεν στέκει αφού ο ίδιος ο Τζόρτζεβιτς βγήκε και είπε ότι θέλαμε αθλητικό ψηλό αλλά δεν είχαμε τα χρήματα για αυτούς που θέλαμε. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει δηλαδή; Αν είχαμε πάρει τον Τάιους τώρα και είχαμε μαζί Ραντούλιτσα και Κούζμιτς θα είχαμε ρακέτα για μεγάλα πράγματα. Αλλά δεν τον θέλαμε και τον αφήσαμε στην Εφές, όπως και τον Λάσμε στη Γαλατά όπως και τον Χέντριξ στην Μάλαγα.

Τώρα για το χθεσινό ματς τι να πώ; Καταρχήν ο Παναθηναϊκός μου δείχνει ότι προετοιμάστηκε για τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό και μετά ξεφούσκωσε σαν τρύπια σαμπρέλα. Είναι δυνατόν να μην μπορείς να βάλεις βολές; Είναι δυνατόν να χάνεις λει απ και σουτ κάτω από το καλάθι; Είναι δυνατόν να έχεις σπάσει κάθε εκτός έδρας μπασκέτα από τη γραμμή του τριπόντου; Ε πως στο διάολο περιμένεις να κερδίσεις το παιχνίδι. Όταν έχεις φάει 40 πόντους ΠΑΛΙ στο ημίχρονο; Όταν έχει 11 λιγότερα ριμπάουντ; Όταν ακόμα και εκεί που το έφτασες κοντά έκανες μ@λ@κίες; Ακόμα και στην τελευταία επίθεση ο Διαμαντίδης χωρίς λόγο ενώ είχε χρόνο βαράει τρίποντο από το σπίτι του και μετά ο Πάβλοβιτς ελεύθερος χάνει νέο τρίποντο. Τι θα γίνει με σένα ρε παλικάρι μου; Καλός χρυσός αλλά το καλοκαίρι σε πήραμε για το σουτ σου. Με 12,4% στα τρίποντα μέχρι και ο Νέλσον θα σε περνούσε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ιδιαίτερα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι. Μόνο οι Φελντέιν και Κούζμιτς στάθηκαν ας πούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και μην ξανακούσω υπάρχει κούραση από το ταξίδι γιατί είναι επιλογή του Παναθηναϊκού να κάνει 8 ώρες η αποστολή να φτάσει αεροπορικώς στην Πολωνία. Εφόσον κοπήκανε τα τσάρτερ εδώ και δύο χρόνια νομίζω οι παίκτες θα επιβαρύνονται με καθυστερήσεις, αναμονές και μετεπιβιβάσεις. Και όλα αυτά θα φαίνονται μέσα στο παρκέ με την απόδοση των παικτών ιδιαίτερα όταν το ρόστερ είναι κουτσουρεμένο.

Τώρα ακολουθούν δυο τελικοί με Ζαλγκίρις και Κούμπαν στο ΟΑΚΑ που αν δεν γίνει το 2/2 καληνύχτα ΤΟΠ-16. Καταλαβαίνετε βέβαια ότι οι θέσεις 1-2 του ομίλου έχουν κάνει για άλλη μια χρονιά φτερά.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω