First we take Madrid, then we take Berlin!

http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Αν κάποιος φανταζόταν το απόλυτο μπάσκετ πως θα ήταν, μπορεί απλά να βάλει σε επανάληψη να δει τον χθεσινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Μαδρίτη!

Δεν νομίζω ότι υπήρχε άνθρωπος που να πίστευε ότι οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για νίκη απέναντι στην κάτοχο Ρεάλ θα ξεπερνούσαν το 10%. Ευτυχώς για όλους εμάς το πίστευαν προπονητής και παίκτες και με την ασύλληπτη νίκη τους άλλαξαν αίφνης όλους τους υπολογισμούς και τα σενάρια για την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού στην Regural Season της Euroleague. Αν δεν το έχετε καταλάβει η χθεσινή νίκη είναι ένα statement για την ομάδα του Αταμάν και μπορεί αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί σοβαρός στα εναπομείναντα εφτά παιχνίδια, να του δώσει το "χρυσό" πλεονέκτημα έδρας για το TOP-8!

Το χθεσινό παιχνίδι σε διάρκεια και θέαμα ήταν μακράν το κορυφαίο της τωρινής έκδοσης του Παναθηναϊκού αλλά θα χρειαστεί να πάμε πολύ πίσω για να θυμηθώ εγώ προσωπικά ανάλογη εκτός έδρας εμφάνιση σε συνδυασμό με νίκη σε τέτοιου βαθμού δυσκολίας παιχνίδι. Μην πάμε πολύ μακριά άλλωστε αφού ο Παναθηναϊκός είχε να επικρατήσει στην στοιχειωμένη έδρα της Ρεάλ από το μακρινό 2013!

Αρχικά πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Εργκίν Αταμάν αφού χθες έκανε το κορυφαίο του κοουτσάρισμα, μέχρι το επόμενο, για τη φετινή σεζόν. Άνοιξε το ροτέισον με αποτέλεσμα η ομάδα στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο να έχει και καθαρό μυαλό και ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γκριγκόνις που μπήκε ξεκούραστος και ουσιαστικά κλείδωσε το παιχνίδι. Ορθότατες αλλαγές, σωστές αποστάσεις, άμεση αντίδραση στις επιλογές του Ματέο ήταν τα χαρακτηριστικά του Τούρκου προπονητή που είχε κάθε λόγο να χαμογελάει πλατιά στο τέλος του παιχνιδιού. Ξέρει και ο ίδιος τις ευεργετικές συνέπειες αυτής της σπουδαίας νίκης τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για την ομάδα που προερχόταν από την απώλεια του κυπέλλου.

Καθοδηγητής μέσα στο παρκέ ήταν φυσικά ο Κώστας Σλούκας που επανήλθε από τον τραυματισμό του και έδειξε για ποιον λόγο τον πήρε ο Παναθηναϊκός αλλά και τι έχασε ο αιώνιος αντίπαλος όσο και αν προσπάθησε να μειώσει το πόσο κομβικός παίκτης είναι. Για να μην τα πολυλογούμε ο Κώστας είναι ένας elite παίκτης και στην κορυφαία τριάδα των γκαρντ που αγωνίζονται στην ευρώπη αυτή τη στιγμή. Χθες έκανε ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει και στην δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση. Από δίπλα του φυσικά ο εξολοθρευτής Λεσόρ που... οργίασε απέναντι σε Ταβάρες και Πουαριέ και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το top-10 αυτής της εβδομάδας του ανήκει ολοκληρωτικά αφού ακόμα καρφώνει. Τρίτος της παρέας ο Κέντρικ Ναν που χθες κατά την γνώμη μου έκανε το πιο ολοκληρωμένο του παιχνίδι στην ομάδα δίχως να εκβιάζει επιθέσει αλλά με μυαλό και βοήθησε τόσο δημιουργικά με τις 7 ασίστ όσο και εκτελεστικά αφού "πυροβολούσε" σε καίρια για την εξέλιξη του παιχνιδιού σημεία όπως τα δύο buzzer beater σε τέλος δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου.

Η έξτρα βοήθεια όμως σε αυτό το παιχνίδι ήρθε από τους Χουάντσο και Παπαπέτρου οι οποίοι πήραν περισσότερο χρόνο και μετά τις ατυχίες που τους βρήκαν τη φετινή σεζόν δείχνουν έτοιμοι να μπούνε στην εξίσωση και να βοηθήσουν καταλυτικά στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Μήτογλου και Γκριγκόνις ήταν εκεί όποτε χρειάστηκαν με αποτέλεσμα να μην φανούν καν οι απουσίες των Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο. Μάλιστα ακόμη και ο Μπαλτσερόφσκι στα συνολικά πέντε λεπτά που αγωνίστηκε ήταν παραπάνω από θετικός βάζοντας και αυτός ένα λιθαράκι νίκης.

Υ.Γ Αυτή η νίκη είναι νίκη τετράδας και φέρνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στον στόχο των 21-22 νικών που χρειάζεται και μπορεί δεδομένα να τα καταφέρει στα παιχνίδια που απομένουν.

Υ.Γ.1 Εντυπωσιακή κερκίδα από 500 τρελαμένους που το χάρηκαν με την ψυχή τους το χθεσινό.

Υ.Γ.2 Είναι ολοφάνερο ότι η αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού φέτος από την διαιτησία είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τα προηγούμενα έτη εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Χθες σε άφησαν να παίξεις και να κερδίσεις καθώς δεν φάνηκε να θέλουν να ευνοήσουν τη Ρεάλ.

Υ.Γ.3 Οι εικόνες μέσα από τα αποδυτήρια δείχνουν την υγεία που υπάρχει στο τμήμα και πόσο πολύ πιστεύουν όλοι ότι θα τα καταφέρουν να πετύχουν τους μεγάλους στόχους τους.

Υ.Γ.4 Αν σας αρέσει αυτός ο Παναθηναϊκός φανταστείτε τον του χρόνου με κορμό και τις προσθήκες που έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω