Πανταλέων: «Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια που σε ακολουθεί για μία ζωή»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων μίλησε για τον θρίαμβο των Πρασίνων στο "αιώνιο" ντέρμπι, αλλά και την αναγέννηση της "μάνας του λόχου" του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά ο Πανταελών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για: 

-το αν… υποφέρει τώρα που φορά πολιτικά και είναι στον πάγκο: «Έχει μεγάλη διαφορά να παρακολουθείς απέξω. Η μεγάλη διαφορά είναι πως σαν αθλητής ζεις πολύ περισσότερο στο τώρα, γι’ αυτό και βιώνεις πολύ πιο έντονα τις νίκες ή τις ήττες. Ως τεχνικός διευθυντής ή προπονητής οφείλεις να σκέφτεσαι τα επόμενα βήματα».

-το λόγο που δεν είχε μιλήσει ως τώρα δημόσια μετά το τέλος της καριέρας του: «Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από τον κόσμο. Από την άλλη ήταν τόσα πολλά τα καθήκοντα που ανέλαβα και δεν είχα πολύ χρόνο. Αφοσιώθηκα σε αυτό το κομμάτι και η μόνη συνέντευξη που έδωσα ήταν στο ραδιόφωνο της Θύρας 13, επειδή ήταν εκεί για μας σε όλα τα χρόνια που ήταν δίπλα μας, στα εύκολα και τα δύσκολα. Θεώρησα πως ήταν τίμιο να μιλήσω εκεί».

-τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Στη φετινή ομάδα έχουμε λύσεις από τον πάγκο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες. Τώρα έχουμε τρεις ακραίους πολύ υψηλού επιπέδου, που είναι στην Εθνική. Επίσης ο Μπάσης μπήκε στο δεύτερο σετ και έδωσε βοήθεια στο σέρβις».

-την πρόκριση επί της Μακάμπι: «Ήταν πολύ σημαντική, γιατί μιλάμε για την επιστροφή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από χρόνια. Και των Γυναικών ήταν σπουδαία η πρόκριση».

-τους τίτλους πρωταθλητή χειμώνα που πήρε ο Παναθηναϊκός σε Άνδρες και Γυναίκες για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια: «Είχαμε αρχίσει από πολύ νωρίς τον σχεδιασμό των ομάδων. Είναι σημαντικό ότι είμαστε πρωταθλητές χειμώνα, αλλά είναι ένας τίτλος δημοσιογραφικός. Οι τίτλοι κρίνονται αργότερα. Ο κ. Ανδρεόπουλος που εκτός από καλός προπονητής βλέπει και μπροστά, στόχος σίγουρα είναι οι τίτλοι αφού το επιτάσσει και το DNA της ομάδας, αλλά και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είμαστε άνθρωποι του καθήκοντος, να δουλεύουμε εκεί και να αγωνιζόμαστε πρωί-βράδυ για τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με τις δυνατότητες του συλλόγου, θα έχουμε και τις ανάλογες ομάδες. Όμως το σημαντικό είναι να δουλεύουμε με όσα μέσα έχουμε για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας».

-την ομάδα βόλεϊ Γυναικών: «Ο στόχος είναι να επανέλθει ο Παναθηναϊκός σε τροχιά πρωταθλητισμού. Έχουμε περιθώριο σε όλες τις ομάδες μας να πάμε ακόμη καλύτερα, γιατί έχουμε τους προπονητές και τους ανθρώπους που θα μας οδηγήσουν εκεί».

-τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές του Ερασιτέχνη: «Στις υποδομές γίνεται καλή δουλειά. Στο πόλο έχουμε ίσως τις καλύτερες ακαδημίες, στο βόλεϊ και το μπάσκετ έχουμε παραδοσιακά πολύ καλές ακαδημίες. Γίνεται πολύ καλή προσπάθεια με μεράκι από όλους, παρότι είμαστε πίσω στο κομμάτι των εγκαταστάσεων».

-το πώς προσπαθεί να εμφυσήσει στους νέους παίκτες το τι είναι Παναθηναϊκός: «Όταν λέμε σε έναν αθλητή να έρθει στον Παναθηναϊκό, είτε είναι ξένος είτε Έλληνας, αυτό που ξέρουν και οι ίδιοι οι αθλητές, επειδή βρισκόμαστε σε έναν καθαρά επαγγελματικό κόσμο, το συναισθηματικό κομμάτι σε αυτόν τον σύλλογο είναι τόσο έντονο που δεν το ζούνε σε άλλες ομάδες. Αν κάνεις επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό, αποκτάς ένα σπίτι και μια οικογένεια που σε ακολουθεί για μια ζωή. Κι αυτό το έχουμε δει σε όλα τα αθλήματα. Ειδικά φέτος είναι τρομερή η ανταπόκριση του κόσμου, ακόμη και στο εξωτερικό. Το δέσιμο με τον κόσμο είναι κάτι απίστευτο».

-τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου: «Ο σύλλογος έχει κατακτήσει τίτλους σε πολλά τμήματα. Στον στίβο, στο πόλο, στην κολύμβηση… Είναι πράγματα που θέλουμε να γίνουν βήμα-βήμα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει ο σύλλογος και θεωρώ πως αν γίνουν χωρίς βιασύνη, θα τα καταφέρουμε».

-τις επιτυχίες που πέτυχε ο Ερασιτέχνης μέσα σε λίγα χρόνια: «Όλη αυτή η εναλλαγή έγινε πολύ γρήγορα. Από τα play out μέσα σε δύο χρόνια πήρε πρωτάθλημα βόλεϊ, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ από την Α2 πήρε πρωτάθλημα. Η Θύρα 13 κράτησε ζωντανή την ομάδα, σε δύσκολα, αλλά περήφανα χρόνια. Το χρέος που ήταν μεγάλο αγκάθι σχεδόν εξαφανίστηκε και αυτό είναι ένα παράδειγμα της δυναμικής του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος δεν έχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Βρανόπουλος που βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά έβγαλε από την πλάτη του ένα δυσθεώρητο χρέος χάρη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και μόλις το έκανε έγινε πρωταγωνιστής παντού. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος και τι μπορεί να κάνει όταν είναι ενωμένος».

-τη γνώμη του για την ποδοσφαιρική ομάδα: «Έχουμε μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά η ομάδα έχει επενδύσει σε έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσει να επενδύει πάνω στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τις λίγες ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχω».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω