Μουντιάλ αφιέρωμα – Part 1

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, που έχει φαβορί, διοργανωτές και δύο πολύ καλές ομάδες.

Μουντιάλ Αφιέρωμα – 1ος όμιλος

Φυσικά, η Ολλανδία είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις. Μικρό προβάδισμα για τη δεύτερη προνομιούχο θέση δείχνει να έχει η πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη, όμως ο Ισημερινός μπορεί να βάλει πολύ δύσκολα. Τέλος, οι Καταριανοί, αν και πρωτάρηδες στα Παγκόσμια Κύπελλα, είναι διοργανωτές και ως είθισται, ίσως πάρουν ένα ή δύο σφυρίγματα παραπάνω. Τι προγνωστικά Μουντιάλ μπορούμε να κρατήσουμε όμως από αυτόν τον όμιλο;

Ο όμιλος και οι αγώνες                                                       

1ος όμιλος

Νικητής
ομίλου

Πρόκριση
(ναι / όχι)

🇳🇱Ολλανδία

1.40

1.11 – 6.00

🇸🇳Σενεγάλη

5.50

1.75 – 2.00

🇪🇨Ισημερινός

7.00

2.05 – 1.72

🇶🇦Κατάρ

15.00

5.70 – 1.12

Date & time

Αγώνες

📅 20/11 ⌚ 18:00

Κατάρ – Ισημερινός

📅 21/11 ⌚ 18:00

Σενεγάλη – Ολλανδία

📅 25/11 ⌚ 15:00

Κατάρ – Σενεγάλη

📅 25/11 ⌚ 18:00

Ολλανδία – Ισημερινός

📅 29/11 ⌚ 17:00

Ισημερινός – Σενεγάλη

📅 29/11 ⌚ 17:00

Ολλανδία – Κατάρ

 

Οι «οράνιε» προβάλλουν και μάλλον δικαιολογημένα ως το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Και η αλήθεια είναι πως, φαινομενικά, δείχνουν να έχουν το προβάδισμα στην επιστροφή τους στα Παγκόσμια Κύπελλα μετά από οκτώ χρόνια. Τα τελευταία έτη έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου με τον Λουίς Φαν Χάαλ στην άκρη του πάγκου, το ρόστερ έχει ανανεωθεί, η εμπειρία δεν λείπει και αν κρατήσουν το άγχος, που δεδομένα υπάρχει, σε λογικά πλαίσια, μπορούν να καταφέρουν την πρωτιά.

Κανείς ωστόσο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεγράψει τη Σενεγάλη. Οι Αφρικανοί κέρδισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους τον περασμένο χειμώνα, το CopaAfrica και σφράγισαν μέσω των προκριματικών, τη δεύτερη διαδοχική παρουσία τους σε τελικά Μουντιάλ επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τώρα, θέλουν και το βήμα παραπάνω και με τον Μανέ ορεξάτο, σωστά προσφέρονται ως δεύτερο φαβορί.

Δείτε επίσης: Super προσφορά* για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εντελώς δωρέαν

Ο Ισημερινός είχε μια σταθερή πορεία στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής και ουσιαστικά ποτέ δεν κινδύνεψε η θέση του στην πρώτη προνομιούχο τετράδα. Με τον Μόισες Καϊσέδο να κάνει… παπάδες στην PremierLeague και τον Ένερ Βαλένσια να σκοράρει για πλάκα στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε, δείχνουν να έχουν ελπίδες για πρόκριση.

Τέλος, το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου, το Κατάρ. Για πρώτη φορά στα χρονικά βρίσκεται σε τελικά Μουντιάλ για έναν και μόνο λόγο: επειδή τα διοργανώνει. Μια ομάδα με την ποιότητά του δεν θα μπορούσε ποτέ να προκριθεί μέσω των προκριματικών.Ακόμα κι απ’ αυτά της Ασίας που το επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αποτελεί κομπάρσο του ομίλου και μόνο αν σπρωχτεί διαιτητικά, θα καταφέρει το οτιδήποτε.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Ας συμφωνήσουμε κι εμείς που γράφουμε κι εσείς που διαβάζετε, πως η Ολλανδία είναι σωστά το φαβορί του ομίλου. Δεν νομίζουμε πως βλέπει κάποιος άλλος διαφορετική κατάληξη. Από εκεί και πέρα, ψάχνουμε τη δεύτερη. Ποντάρουμε στους Σενεγαλέζους. Είναι πιο έμπειρο σύνολο από αυτό του Ισημερινού (το Κατάρ όπως καταλάβετε δεν το υπολογίζουμε καν), έχουν τον τεράστιο Μανέ και βρίσκονται ίσως στο πικ της ιστορίας τους. Forecast λοιπόν με Ολλανδία στην πρώτη θέση και Σενεγάλη στη δεύτερη στο 2.70. Μια ενδιαφέρουσα αγορά που πέτυχε το μάτι μας στη Novibet είναι το ποια ομάδα θα βάλει τα περισσότερα γκολ στον όμιλο. Θέλει κι ερώτημα; «Οράνιε» στο 2.35! Πολύ παραπάνω από αυτό που περιμέναμε να αντικρίσουμε. Επίσης, τζόγος με τους επτά βαθμούς της Ολλανδίας στο 3.25. ΟΚ, είναι καλύτερη απ’ όλες, όμως κάπου θα στραβοπατήσει. Ίσως στην πρεμιέρα με τη Σενεγάλη. Τέλος, ο φτωχός συγγενής του ομίλου, το Κατάρ, δύσκολα θα καταφέρει να μαζέψει κάποιον πόντο. Οι μηδέν βαθμοί του στο 4.50!

Μουντιάλ Αφιέρωμα – 2ος όμιλος

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, με την Αγγλία να είναι ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης και τις Ουαλία και ΗΠΑ να «παλεύουν» για την 2η θέση και ένα εισιτήριο στους «16» του θεσμού.

Ο 2ος όμιλος του Μουντιάλ είναι από τους πιο αμφίρροπους της διοργάνωσης. Ναι μεν η Αγγλία είναι το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση, ωστόσο ΗΠΑ και Ουαλία θα δώσουν τη δική τους μάχη για τη 2η προνομιούχο θέση. Ο όμιλος συμπληρώνεται από το Ιράν. Οι Ασιάτες διαθέτουν ποδοσφαιριστές με σημαντική εμπειρία και μπορούν να ζορίσουν όλους τους αντιπάλους αν μπουν στη διαδικασία να τους υποτιμήσουν.

Ο όμιλος και οι αγώνες

5ος όμιλος

Νικητής
ομίλου

Πρόκριση
(ναι / όχι)

Αγγλία

1.30

1.03 – 9.00

Ουαλία

7.00

2.08 – 1.67

ΗΠΑ

5.50

2.00  – 1.72

Ιράν

18.00

4.75 – 1.15

Date & time

Αγώνες

21/11 15:00

Αγγλία-Ιράν

21/11 21:00

ΗΠΑ-Ουαλία

25/11 12:00

Ουαλία-Ιράν

25/11 21:00

Αγγλία-ΗΠΑ

29/11 21:00

Ιράν-ΗΠΑ

29/11 21:00

Ουαλία-Αγγλία

 

Η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και στη συνέχεια στον τελικό του Euro 2020 – μόνο και μόνο για να χάσει με οδυνηρό τρόπο στα πέναλτι από την Ιταλία και είναι αποφασισμένη να πάει όσο καλύτερα γίνεται στο Μουντιάλ του Κατάρ και συγκεκριμένα να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου μεγάλου τροπαίου στην ιστορία της. Αυτή η «δίψα» για διάκριση δίνει στους παίκτες του Σάοθγκειτ ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων του ομίλου.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 προγνωστικά - Καθημερινές στήλες από το koubanezos.gr

Η 2η συμμετοχή της Ουαλίας στο Μουντιάλ είναι γεγονός. Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ θα βρεθεί στα τελικά του Κατάρ δείχνοντας συνέπεια στις τελευταίες διοργανώσεις αρχής γενομένης το Euro 2016 όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού εκεί όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Πορτογαλία. Στην τελική φάση του Euro βρέθηκε και πέρυσι. Στο Κατάρ θέλει να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ. Έχει και την εμπειρία και την ποιότητα ώστε να τα καταφέρει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είθισται να προκρίνοντται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά σπάνια φτάνουν μακριά. Ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση στους «16». Αυτό το στυλ ποδοσφαίρου μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές στις ΗΠΑ όσο στον υπόλοιπο κόσμο, όμως στην κατάταξη της FIFA πλασάρεται στην πρώτη εικοσάδα και θεωρείται μία ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου. Διαθέτει ουκ ολίγους ταλαντούχους και νεαρούς παίκτες. Η απειρία τους σε τέτοια διοργάνωση ίσως να μην τους ωφελήσει, ωστόσο έχουν την ποιότητα να είναι ανταγωνιστικοί. Όπως προαναφέραμε αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη με την Ουαλία για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Το Ιράν θα βρεθεί για έκτη φορά στην τελική φάση ενός Μουντιάλ, για πρώτη φορά όμως θα είναι η τρίτη διαδοχική. Μεγάλος στόχος η παρθενική του πρόκριση στα νοκ άουτ καθώς πάντα αποτύγχανε όμως σταδιακά έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία. Οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει μόνο αμελητέες μονάδες δεν είναι, ωστόσο βρίσκεται ένα βηματάκι πίσω από τις άλλες τρεις ομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει τη δική του «μάχη» σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Οι ΗΠΑ διαθέτουν επίσης μία πολύ νεανική ομάδα με «πλούσιο» ταλέντο. Κανείς δε γνωρίζει αν τελικώς θα καταφέρουν να βρεθούν στους «16» του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως η παρουσία τους θα είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής και ανταγωνιστική. Αν κάτι αξίζει στοιχηματικά είναι το ποντάρισμα ότι οι Αμερικανοί θα συγκεντρώσουν ακριβώς 4 βαθμούς στον όμιλο. Αυτή την τιμή την βρίσκουμε στο pamestoixima.gr με την ελκυστική απόδοση 3.45 και γι’αυτό σας την συστήνουμε.

Μουντιάλ Αφιέρωμα – 3ος όμιλος

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου συμμετέχει ο Μέσι και η παρέα του και ο Λεβαντόφκσι και η παρέα του!

Εδώ είμαστε. Στο τελευταίο πιθανότατα, Παγκόσμιο Κύπελλο του απόλυτου σούπερ σταρ, ΛίονελΜέσι. Ο Αργεντινός αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, θέλει να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου για πρώτη μετά το 1986. Και η αλήθεια είναι πως στα προγνωστικά Μουντιάλ, την… «ψήνουμε» την κατάκτησή του από την Αργεντινή. Μεξικό και Πολωνία θα κοντραροχτυπηθούν για τη δεύτερη θέση, ενώ η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία.

Ο όμιλος και οι αγώνες

3ος όμιλος

Νικητής
ομίλου

Πρόκριση
(ναι / όχι)

🇦🇷Αργεντινή

1.40

1.08 – 7.00

🇲🇽Μεξικό

6.00

1.95 – 1.80

🇵🇱Πολωνία

5.50

1.90 – 1.85

🇸🇦Σ. Αραβία

21.00

7.50 – 1.07

Date & time

Αγώνες

📅 22/11 ⌚ 12:00

Αργεντινή – Σ. Αραβία

📅 22/11 ⌚ 18:00

Μεξικό – Πολωνία

📅 26/11 ⌚ 15:00

Πολωνία – Σ. Αραβία

📅 26/11 ⌚ 21:00

Αργεντινή – Μεξικό

📅 30/11 ⌚ 21:00

Πολωνία – Αργεντινή

📅 30/11 ⌚ 21:00

Σ. Αραβία – Μεξικό

 

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, η Αργεντινή είναι το γκραν φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα στον 3ο όμιλο. Βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της εδώ και πολλές δεκαετίες, ούσα αήττητη για 35 συναπτά ματς, επίσημα ή φιλικά. Δεν μπορεί φυσικά να αγνοηθεί η επιστροφή της στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά μετά το 1993. Τίτλος που ήταν και ο πρώτος του Μέσι με τη φανέλα της. Επίσης, ακολούθησε η κατάκτηση ενός δευτέρου, άτυπου αυτή τη φορά τίτλου, του Finalissima. Πρόκειται για το… διηπειρωτικό των Εθνών. Αντίπαλος ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, τον περασμένο Ιούνιο στο «Γουέμπλεϊ». Η δουλειά που γίνεται υπό τον Σκαλόνι είναι εξαιρετική και μένει να δούμε πως θα καταφέρει να κρύψει εκ νέου τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του.

Όμως δεν είναι το τελευταίο Μουντιάλ μόνο για τον Μέσι. Είναι και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός κορυφαίος φορ αναζήτησε φέτος νέες περιπέτειες μετακομίζοντας στην Μπαρτσελόνα, στην οποία έχει κουμπώσει για τα καλά. Την αύρα αυτή θέλει να μεταφέρει και στην Εθνική Πολωνίας προκειμένου να περάσει στα νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Δείτε επίσης: Super προσφορά* για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εντελώς δωρέαν

Πολύ έμπειρο σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων το Μεξικό. Αυτή θα είναι η 17η παρουσία του σε σύνολο 22 διοργανώσεων κι όποιος το ξεγράψει, θα την πατήσει. «Ευρωπαϊκό» ως είθισται το ρόστερ του, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της Πολωνίας. Ίσως βασικά, να είναι και καλύτερο!

Συχνός θαμώνας τα τελευταία 30 χρόνια σε τελικά Μουντιάλ η Σαουδική Αραβία, όμως μόνο στην πρώτη της συμμετοχή το 1994 κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ. Στις υπόλοιπες τέσσερις παρουσίες της αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων και αν λάβουμε υπόψιν μας την ποιότητα του ρόστερ της αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο Κατάρ.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Αργεντινή για πρωτιά. Ας πάρουμε αυτό ως υπόθεση στην προοικονομία του ομίλου. Η «αλμπισελέστε» μοιάζει πιο ώριμη από ποτέ, ο Μέσι έρχεται με μεγάλα κέφια και σε τοπ φόρμα και μπορεί να την οδηγήσει μακριά. Πόσο μακριά δεν ξέρουμε, αλλά εδώ άλλωστε μιλάμε για τον όμιλο. Από εκεί και πέρα, ψάχνουμε τη δεύτερη. Βρίσκουμε μια στατιστική που λέει πως αφενός το Μεξικό στις επτά από τις οκτώ τελευταίες του συμμετοχές φτάνει μέχρι τη φάση των «16» κι αφετέρου η Πολωνία στις τρεις τελευταίες της παρουσίες σε Μουντιάλ, σταματά στους ομίλους. Θα συμβεί πάλι; Γιατί όχι; Αργεντινή πρώτη και Μεξικό δεύτερο στο 2.80, λοιπόν. Επίσης, οι επτά βαθμοί μοιάζουν καλοί για την Αργεντινή. Τρεις από τη Σαουδική Αραβία και μία νίκη και μια ισοπαλία κόντρα σε Μεξικό και Πολωνία. Στο 3.25 αξίζει το ρίσκο. Τέλος, τα over 3,5 γκολ των Πολωνών μοιάζουν χαμηλό line με βάση το γεγονός πως στο ρόστερ υπάρχει ο σούπερ φορμαρισμένος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στο 1.85 το over.

Μουντιάλ Αφιέρωμα – 4ος όμιλος

Προγνωστικά Μουντιάλ από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, με τις Γαλλία και Δανία να παλεύουν για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και τις Αυστραλία και Τυνησία να προορίζονται σε… συμπληρωματικό ρόλο.

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2018 και η ευχάριστη έκπληξη του περασμένου Euro έχουν τα φόντα να προσφέρουν «πλούσιο» θέαμα. Εμπαπέ, Μπενζεμά, Ζιρού εναντίον Έρικσεν, Κγιάερ, Σμάιχελ κλπ. Η Αυστραλία και η Τυνησία θα παρουσιάσουν όσο πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο γίνεται ώστε να κερδίσουν ότι καλύτερο μπορούν από τη παρουσία τους στη διοργάνωση.

Ο όμιλος και οι αγώνες

4ος όμιλος

Νικητής
ομίλου

Πρόκριση
(ναι / όχι)

Γαλλία

1.35

1.07 – 6.75

Δανία

4.00

1.35 – 3.00

Αυστραλία

12.00

3.35  – 1.28

Τυνησία

13.00

3.55 – 1.25

Date & time

Αγώνες

22/11 15:00

Δανία-Τυνησία

22/11 21:00

Γαλλία-Αυστραλία

26/11 12:00

Τυνησία-Αυστραλία

26/11 21:00

Γαλλία-Δανία

30/11 17:00

Τυνησία-Γαλλία

30/11 17:00

Αυστραλία-Δανία

 

Με στόχο την υπεράσπιση του στέμματος της μπαίνει η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι «τρικολόρ» θα βρεθούν για 15η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ μετρώντας δύο κατακτήσεις (1998, 2018), μία δεύτερη θέση (2006) και δύο τρίτες θέσεις (1958 και 1986). Η παρουσία τους στο Euro μπορεί να μην ήταν η καλύτερη δυνατή ωστόσο λίγους μήνες αργότερα ήρθε η κατάκτηση του Nations League στον τελικό του Σαν Σίρο. Το ρόστερ γεμάτο, ταλαντούχο και οι επιλογές ουκ ολίγες. Οψόμεθα.

Η Δανία αποτελεί μία από τις ομάδες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στο Μουντιάλ του 2018 πέρασε από τους ομίλους και αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ, Κροατία. Ενώ, στο Euro 2020 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε και πάλι από την μετέπειτα φιναλίστ Αγγλία. Αποτελεί μία από τις πιο δεμένες ομάδες στην διοργάνωση και αυτό φαίνεται τόσο μέσα στο γήπεδο, με την ομοιογένεια που υπάρχει, όσο και εκτός γηπέδου στην συμπεριφορά των παικτών. Στο επεισόδιο με τον Έρικσεν, η συμπεριφορά των συμπαικτών του ήταν καταπληκτική και το ψυχικό σθένους που βρήκαν, ώστε να συνεχίσουν στην διοργάνωση, είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 προγνωστικά - Καθημερινές στήλες από το koubanezos.gr

Η Αυστραλία θα δώσει το «παρών» σε πέμπτο διαδοχικό Μουντιάλ. Είναι γεγονός πως έγινε πιο ανταγωνιστική και δραστήρια από τη στιγμή που μετακόμισε στην ασιατική ζώνη, όμως σε 16 αγώνες στην τελική φάση μέτρησε μονάχα δύο νίκες. Μεγάλος της στόχος μια καλή πορεία με πρόκριση στα νοκ άουτ αν και κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πολύ μεγάλη υπέρβαση.

Η Εθνική Τυνησίας ή αλλιώς «οι αετοί της Καρχηδόνας» θα δώσουν το παρών για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον θεσμό δεν έχει καταφέρει να περάσει τους ομίλους όσες φορές συμμετείχε. Ως εθνική έχει κατακτήσει το Arab Cup το μακρινό 1963, το Copa Africa το 2004, όπου ήταν η διοργανώτρια και το Copa Africa το 2011.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Όσον αφορά τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου η Αυστραλία φαίνεται να είναι ένα… βηματάκι μπροστά από την Τυνησία. Τα «καγκουρό» διαθέτουν πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ και έχουν τα φόντα τουλάχιστον το παιχνίδι κόντρα στους Αφρικανούς να το κερδίσουν. Έτσι η επιλογή των 3 πόντων σε απόδοση 3.55 αξίζει να τιμηθεί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω