Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα ως τεχνικός διευθυντής από τον Παναθηναϊκό και ο Βραζιλιάνος μίλησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στην πατρίδα, για τη νέα σελίδα στη καριέρα του.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας είπε αρχικά για το πως ξεκίνησε η ιδέα και έφτασε τελικά να γίνει τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό: «Όταν έκλεισα την ποδοσφαιρική μου καριέρα τον Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησα ένα πρότζεκ με συμβουλευτικές υπηρεσίας για τις ομάδες και τους αθλητές μετά την πρόσκληση του φίλου μου, Φάμπιο Μέλο. Το πρώτο μας ταξίδι στην Ευρώπη έγινε στις αρχές του έτους για να παρουσιάσουμε το πρότζεκτ στις ομάδες που έχω μεγάλη αναγνώριση. Είχαμε συναντήσεις με την Άρσεναλ και τον Παναθηναϊκό παρουσιάζοντας το πλάνο και τη βοήθεια που θα μπορούσαμε να έχουμε στη Βραζιλία. Στον Παναθηναϊκό δεν άρεσε μόνο το συγκεκριμένο πρότζεκτ (εργασίες που γίνονται στη Βραζιλία για ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Σαχτάρ, η Λιόν και η Ουντινέζε), αλλά συνειδητοποίησαν το πόσο σημαντικό ήταν να με καλέσουν για να γίνω τεχνικός διευθυντής, προκειμένου να δημιουργήσω και να εφαρμόσω τις ιδέες μου στην ομάδα».

Όσο για τους στόχους του και αν θα τα καταφέρει, ο Ζιλμπέρτο είπε: «Έχω προετοιμαστεί γι΄ αυτή την ευκαιρία, έχω κάνει μία μεγάλη πορεία αυτά τα 20χρόνια ως αθλητής. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία να εκπροσωπήσω το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας με έναν διαφορετικό τρόπο στην Ευρώπη. Είμαι σίγουρος πως η πρόκληση και το κίνητρο για να αναπτύξω τη δουλειά μου θα βοηθήσει την ομάδα για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω