Μετά την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου (τρίτη προσθήκη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για τον Παναθηναϊκό, που ακολούθησε τους Μπουμάλ και Μέστο) η σκυτάλη δίνεται στον 20χρονο Βραζιλιάνο δημιουργικό μέσο, Λούκας Ευανγγελίστα στο Τριφύλλι!
Ο διεθνής με την U20 της πατρίδας της σάμπας ανήκει στην Ουντινέζε αλλά τα βρήκε “μπαστούνια” στο Καμπιονάτο (μόλις 4 συμμετοχές) και ο Παναθηναϊκός μέσω του Στραματσόνι κινήθηκε άμεσα και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του, που είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών να επισημοποιηθεί.
Πρόκειται για παίκτη που εντοπίστηκε από τους σκάουτερ της Ούντινεζε στη Βραζιλία σε ηλικία 18 ετών και συγκεκριμένα στη Σάο Πάουλο (19 συμμετοχές και 1 γκολ σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες) από την οποία αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2014 έναντι 4 εκατ. ευρώ! Εχει γεννηθεί στις 6 Μαϊου του 1995, είναι 6 φορές διεθνής με την U20 και 5 με την U21 της Βραζιλίας.
Φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση και χρησιμοποιείτε ως εσωτερικός κεντρικός μέσος (στη Σάο Πάολο έπαιζε συνήθως αριστερά στο τρίγωνο του άξονα), πίσω από τον επιθετικό, αλλά και (πιο σπάνια) τα άκρα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα δεν ολοκληρώνει τις κινήσεις των Πράσινων που έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζουν περιπτώσεις για την κορυφή της επίθεσης, ενώ υπάρχει πάντα ανοιχτό και το “μέτωπο” του Εμποκού που συγκεντρώνει αρκετές δυσκολίες.
Να επισημάνουμε επίσης ότι ο Βλαχοδήμος θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό αλλά η ενεργοποίησή θα γίνει είτε τώρα τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι.
Αυτό θα εξαρτηθεί από τον Στραματσονι. Με τη διαφορά ότι εάν ενεργοποιηθεί από τώρα τότε θα πρέπει να πληρωθεί ένα ποσό της τάξεως των 300 χιλ. ευρώ ως ρήτρα προς τον Ολυμπιακό που ήταν η πρώην ομάδα του.

