Ο Παναθηναϊκός δηλώνει παρών ακόμη για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς νίκησε στο αθηναϊκό ντέρμπι την ΑΕΚ με 3-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Playoffs του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, σε ένα ματς που οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν με γκολ του Μαξίμοβιτς στο 17΄, δέχθηκαν την ισοφάριση στις αρχές της επανάληψης από τον Μουκουντί όμως η κίνηση του Βιτόρια να περάσει τον Τζούρισιτς αντί του Τετέ, του βγήκε μιας και ο Σέρβος σκόραρε το 2-1 στο 80' προτού έρθει ο Γερεμέγεφ στο 88΄ να διαμορφώσει το τελικό 3-1, νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.
Έτσι έπαιξαν
Ο Ρουί Βιτόρια επέστρεψε στο 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ντραγκόφσκι, αριστερά μπακ τον Μλαντένοβιτς, δεξί τον Βαγιαννίδη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ίνγκασον-Γεντβάι, αμυντικό χαφ τον Σιώπη με εσωτερικούς μέσους αριστερά τον Μαξίμοβιτς και δεξιά τον Ουναϊ, με τον Πελίστρι να κινείται στο αριστερό φτερό της επίθεσης, τον Τετέ στο δεξί και στην κορυφή τον Σφιντέρσκι.
Από την άλλη πλευρά ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε ως σχήμα το 4-2-3-1 έχοντας στην εστία τον Μπρινιόλι, αριστερό μπακ τον Γκατσίνοβιτς, δεξί τον Ρότα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μουκουντί-Βίντα, “κόφτες” τους Μάνταλο-Γιόνσον, με τον Πινέδα να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Λαμέλα στο δεξί και τον Κοϊτά σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Πιερό.
Προηγείται με Μαξίμοβιτς
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το ματς είχε έναν ωραίο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα χωρίς να κάνει κάποια λάθη όπως είχε συμβεί στην πρεμιέρα απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 7ο λεπτό όταν μετά από πάσα στον χώρο από τον Γεντβάι ο Πελίστρι νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπρινιόλι αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και στο 9' ο βοηθός έπραξε το ίδιο σε συρτό σουτ του Γιόνσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Πινέδα για να ακολουθήσει στο 12' παράλληλη σέντρα του Σφιντέρσκι από αριστερά και προβολή στα δίχτυα από τον Τετέ αλλά να ακυρώνεται το γκολ μιας και ο Πολωνός στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 16' απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ με κεφαλιά του Πιερό που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ωστόσο στο επόμενο οι πράσινοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ όταν σε σέντρα του Βαγιαννίδη από δεξιά ο Σφιντέρσκι έπιασε κεφαλιά αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι σε δύσκολη επέμβαση αλλά στην επαναφορά ο Μαξίμοβιτς εκτέλεσε με κοντινή κεφαλιά για το 1-0.
Οι γηπεδούχοι μετά την επίτευξη του γκολ άγγιξαν το 2-0 στο 25' όταν ο Πελίστρι με ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή από δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, με τους κιτρινόμαυρους να απαντάνε με πρωταγωνιστή τον Βίντα πρώτα στο 28' με σκαστή κεφαλιά του Βίντα που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στο 32' με δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ για να ακολουθήσει τρίτη τελική του Κροάτη κεντρικού αμυντικού στο 34' με κεφαλιά μετά από κόρνερ που είχε την ίδια κατάληξη. Μάλιστα η Ένωση πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και στο 44' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαμέλα να στρώνει στον Πινέδα και τον Γεντβάι να τον προλαβαίνει πριν κάνει το γύρισμα στον Πιερό ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντραγκόφσκι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του σταματώντας τη κεφαλιά του Βίντα που είναι ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενουμένων με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.
Καθάρισε πάλι ο Τζούρισιτς
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ βρήκε γκολ από τα αποδυτήρια όπως λέμε καθώς στην πρώτη ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαμέλα από αριστερά ο Πιερό έπιασε κεφαλιά που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Μουκουντί από κοντά έκανε το 1-1. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι κεντρικοί αμυντικοί του τριφυλλιού πιάστηκαν αδιάβαστοι δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να πετύχει γκολ. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αντιδράσει και στο 52' η κεφαλιά του Τετέ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπρινιόλι ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Ελίασον και Φερνάντες να αντικαθιστούν τους Γιόνσον και Κοϊτά με τον Πινέδα να πηγαίνει δίπλα στον Μάνταλο, οι Φερνάντες και Ελίασον στα άκρα και ο Λαμέλα πίσω από τον Πιερό κάνοντας έτσι πιο επιθετικό το σχήμα. Στο 65΄ ήταν η σειρά του Ρουί Βιτόρια να αντιδράσει περνώντας τον Τσέριν στη θέση του Ουναϊ και τον Τζούρισιτς αντί του Τετέ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν κάποια ομάδα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αυτή ήταν η ΑΕΚ που δημιουργούσε φάσεις μπροστά από την εστία του Ντραγκόφσκι αρχής γενομένης από το 63' με τον Πιερό να εκτελεί από το ύψος της μικρή περιοχής με το αριστερό και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι, στο 65' με τον Αϊτινό φορ να βλέπει την κεφαλιά του να μη βρίσκει στόχο για να έρθει στο 68' τεράστια χαμένη ευκαιρία όταν και πάλι ο Πιερό από τα 2 μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι μετά απο σουτ στην κίνηση του Ελίασον και απόκρουση του Πολωνού γκολκίπερ. Κι εκεί που και οι δύο ομάδες έψαχναν με κάθε τρόπο ένα δεύτερο γκολ, ο Τζούρισιτς στο 80' εκμεταλλεύτηκε την πάσα του συμπατριώτη του Μλαντένοβιτς από αριστερά και με πλασέ στην αριστερή γωνία νίκησε τον Μπρινιόλι για το 2-1 ενώ στο 84' ο Σέρβος μεσοεπιθετικός λίγο έλειψε να σκοράρει δεύτερη φορά κλέβοντας τη μπάλα από τον Βίντα αλλά το σουτ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι ωστόσο το 3-1 ήρθε στο 88' όταν ο Πελίστρι γύρισε από δεξιά στον επερχόμενο Γερεμέγεφ που σε κενή εστία έκανε το 3-1 κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του μιας και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντραγκόφσκι εξουδετέρωσε κεφαλιά του Βίντα που πήγαινε για το 3-2.ε την π
Παναθηναϊκός (Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ουναϊ (66' Τσέριν), Τετέ (66' Τζούρισιτς), Ίνγκασον, Σφιντέρσκι (74' Γερεμέγεφ), Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Σιώπης (90' Αράο), Μλαντένοβιτς, Πελίστρι (90' Νίκας)
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Μουκουντί, Ρότα (82' Οντουμπάτζο), Βίντα, Γιόνσον (59' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Λαμέλα (82' Σιμάνσκι), Κοϊτά (59' Φερνάντες), Πιερό (73' Μαρσιάλ)

