Τις τελευταίες ημέρες, τίθενται οι βάσεις για τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας με τη συμμετοχή των περισσότερων ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών, με την αρχή να γίνεται στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Η πρωτοβουλία προέρχεται από την πλευρά Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με τον μέτοχο της Nova, Ντρόγκαν Σόλακ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο νέος αυτός φορέας λειτουργεί ως πυρήνας για τη μελλοντική ενοποίηση των ελεύθερων καναλιών σε μία ενιαία πλατφόρμα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία και με τον Γιάννη Αλαφούζο.
Το εγχείρημα αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, με τους Βαρδινογιάννη και Σόλακ να εξασφαλίζουν τα δικαιώματα εννέα μικρότερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος για δύο χρόνια. Αρχικά, σκοπεύουν να μεταπωλήσουν αυτά τα δικαιώματα στην Cosmote και τη Nova για την πρώτη χρονιά, ενώ τη δεύτερη θα τα διατηρήσουν για εκμετάλλευση μέσω της δικής τους πλατφόρμας, με τη στήριξη της Optima Bank.
Πίσω από αυτήν την κίνηση, διαμορφώνεται ένας τρίτος πόλος στην ελληνική αγορά συνδρομητικών πλατφορμών, ως ανταγωνιστής της Cosmote και της Nova. Στόχος είναι η σταδιακή εξέλιξη της εταιρείας, η οποία αρχικά θα διαχειρίζεται τηλεοπτικά δικαιώματα, σε μια ενιαία πλατφόρμα που θα φιλοξενεί το Alpha, το Star, το Mega και πιθανώς τον Σκάι.
Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να παρέχει αποκλειστική μετάδοση αγώνων της Super League, σε συνδυασμό με σειρές, εκπομπές και ψυχαγωγικό περιεχόμενο των ελεύθερων καναλιών, αποτελώντας μια επέκταση της Digea.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενδεχόμενη εμπλοκή του Σκάι και του Γιάννη Αλαφούζου, τη στιγμή που οι σχέσεις του με την πλευρά Μαρινάκη είναι τεταμένες. Παρότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τη συμμαχία Βαρδινογιάννη - Σόλακ, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Παναθηναϊκού. Η πλευρά Αλαφούζου επιδιώκει μια πιο συμφέρουσα συμφωνία, τονίζοντας ότι η νέα πλατφόρμα χρειάζεται και μεγάλες ομάδες για να είναι βιώσιμη. Οι Βαρδινογιάννης και Σόλακ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν και τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού, προσφέροντας μακροπρόθεσμη συμφωνία έως και τεσσάρων ετών, με συνολικό τίμημα που θα μπορούσε να φτάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: MARKETINGWEEK

