Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in include() (line 9 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/page--taxonomy.tpl.php).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in include() (line 9 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/page--taxonomy.tpl.php).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in include() (line 44 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/node--article.tpl.php).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in include() (line 44 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/node--article.tpl.php).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in include() (line 44 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/node--article.tpl.php).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in include() (line 44 of /var/www/vhosts/713627799.linuxzone69.grserver.gr/httpdocs/trifillakia/sites/all/themes/mxblog/tpl/node--article.tpl.php).

Πήρε εκδίκηση από τη Καλλιθέα

Με νίκη έκλεισε το 2024 ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με το φτωχό μεν 1-0 αλλά υπερπολύτιμο όσον αφορά την προσπάθεια να μείνει μέσα στην πρώτη τετράδα επί της Καλλιθέας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. Οι πράσινοι μπορεί να μην έπιασαν αντίστοιχη απόδοση με αυτή κόντρα στη Ντινάμο Μινσκ δημιουργώντας ωστόσο πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Τετέ στο 17΄ όμως η αλλαγή του Γερεμέγεφ αποδείχθηκε χρυσή σκοράροντας το μοναδικό τέρμα με κεφαλιά στο 82' μετά από σέντρα του Μαντσίνι.


Οι αρχικές ενδεκάδες

Ο Ρουί Βιτόρια έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ντινάμο Μινσκ έχοντας τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Μλαντένοβιτς, δεξί τον Βαγιαννίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ίνγκασον-Γεντβάι αμυντικό χαφ τον Αράο με εσωτερικούς μέσους αριστερά τον Ουναϊ και δεξιά τον Μπακασέτα, με τον Τζούρισιτς να κινείται στο αριστερό φτερό της επίθεσης, τον Τετέ στο δεξί και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Πριόνας για δεύτερο ματς ως υπηρεσιακός παρέταξε τον Μπαραγκάν στην εστία, αριστερό μπακ τον Μανθάτη, δεξί τον Καινούργιο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιβελεκίδη-Πασαλίδη, κόφτη τον Ματίγια με εσωτερικούς μέσους αριστερά τον Ντιμπά και δεξιά τον Βαλμπουενά, με τον Ντεμέτριους να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Σοϊρι στο δεξί και αιχμή του δόρατος τον Μουτίνιο.

Πιέζει ο Παναθηναϊκός με 10 οι φιλοξενούμενοι

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός θέλησε να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει παιχνίδι πότε από τον άξονα και πότε από τα άκρα, με την Καλλιθέα από την δική της πλευρά να δίνει προσοχή στα ανασταλτικά της καθήκοντα προσπαθώντας να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται μόλις στο 6ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Ματίγια που δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι περνώντας άουτ κι ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Τετέ να απειλήσει με σουτ με το αριστερό αναγκάζοντας τον Μπαραγκάν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Οι κυανόλευκοι στο 12' είχαν άλλη μια ευκαιρία με σουτ του Βαλμπουενά που είδε τον Ντραγκόφσκι να του λέει "όχι" πραγματοποιώντας επέμβαση με το αριστερό χέρι και 2 λεπτά μετά ο Ίνγκασον προσπάθησε από το πρώτο δοκάρι να απειλήσει με τακουνάκι χωρίς επιτυχία. Η μεγαλύτερη στιγμή των πρασίνων ήρθε στο 17ο λεπτό όταν ο Τζούρισιτς με φοβερές ντρίμπλες και διαγώνια μπαλιά στον Τετέ το σουτ του Βραζιλιάνου σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού καταλήγοντας άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις φάσεις όχι όμως και το γκολ, με την αντίπαλό του να μην δείχνει κάτι ιδιαίτερο απλά να κρατάει τα μετόπισθεν, πιέζοντας και κλείνοντας όσο μπορούσε τους διαδρόμους προς την εστία του Μπαραγκάν την ώρα που στο 18' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Γεντβάι που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας ενώ στο 20' πάλι έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σε σουτ του Ουναϊ που κατευθυνόταν στην αριστερή του γωνία. Οι φιλοξενούμενοι στο 33' έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουτίνιο για δυνατό φάουλ πάνω στον Τζούρισιτς αφήνοντας τους έτσι με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Αντώνη Πριόνα να ισορροπήσουν το παιχνίδι χωρίς να δούμε κάποια ευκαιρία από τις δυο ομάδες που πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ξεκλείδωσε το ματς ο Γερεμέγεφ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στόχος του τριφυλλιού ήταν να μπορέσει μέσα από τις ευκαιρίες που δημιουργούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλιθέας με τον Μπακασέτα να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ τόσο στο 52΄ όσο και στο 54΄ τα οποία δεν βρήκαν στόχο περνώντας άουτ και στο 58' ήρθαν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τον πράσινο πάγκο με τους Τζούρισιτς και Αράο να αφήνουν τις θέσεις τους στους Μαντσίνι και Μαξίμοβιτς. Οι ευκαιρίες συνεχίζονταν από τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Μαξίμοβιτς με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού να φεύγει άουτ και 2 λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πριόνα να φρεσκάρει την ομάδα του αντικαθιστώντας τους Βαλμπουενά, Καινούργιο και Ντεμέτριους με τους Τζιάνι, Μεχίας και Χάνουσεκ.

Στο 70' νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με χαμηλό σουτ του Τετέ να καταλήγει άουτ και δευτερόλεπτα μετά ο Γερεμέγεφ πέρασε αντί του Μπακασέτα προκειμένου να πιέσει ακόμα περισσότερο τους αντίπαλους αμυντικούς και να συνθέσει δίδυμο με τον Ιωαννίδη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο 74΄ χάθηκαν άλλες δυο ευκαιρίες πρώτα με κεφαλιά του Ιωαννίδη που κόντραρε φεύγοντας κόρνερ και στην συνέχεια σουτ του Γεντβάι που απέκρουσε ο Μπαραγκάν. Ο τεχνικός της Καλλιθέας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Εντιαγέ και Μερκάτι αντί των Ντιμπά και Σοϊρι και στο 82' ο Μαντσίνι από δεξιά έκανε τη σέντρα μέσα στη καρδιά της περιοχής εκεί που ο Γερεμέγεφ με το κεφάλι νίκησε τον Μπαραγκάν για το 1-0, με τον Σουηδό να σκοράρει σε δεύτερο διαδοχικό ματς μετά από εκείνο με τη Ντινάμο Μινσκ. Στο 89' ο Βιτόρια έριξε στο ματς τους Λημνιό και Ζέκα αντί των Τετέ και Ιωαννίδη για να κρατήσουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους πράσινους να κλείνουν το 2024 με άλλο ένα τρίποντο.


Παναθηναϊκός (Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης (89' Ζέκα), Ουναί, Τετέ (89' Λημνιός), Μπακασέτας (70' Γερεμέγεφ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (59' Μαντσίνι), Αράο (59' Μαξίμοβιτς)

Athens Kallithea (Πριόνας): Μπαραγκάν, Ματίγια, Ντεμέτριους (62' Χάνουσεκ), Καινούργιος (62' Μεχίας), Μανθάτης, Σοϊρι (81' Μερκάτι), Μουτίνιο, Βαλμπουενά (62' Τζιάνι), Ντιμπά (75' Εντιαγέ), Τσιβελεκίδης, Πασαλίδης.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
HGeorgiou's picture

HGeorgiou

Διαφημιστείτε εδω