Έχασε την ευκαιρία για το 4X4 με Ατρόμητο

Την ευκαιρία να κάνει το 4Χ4 έχασε ο Παναθηναϊκός καθώς παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. Οι πράσινοι που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ στο 16' με κεφαλιά του Μαξίμοβιτς κι ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι σε δυνατό σουτ του Τζούρισιτς στο 61' ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού το γκολ της ισοφάρισης από δυνατό σουτ του Καραμάνη μετά από δοκάρι σε κεφαλιά του Καλοσκάμη. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την ερχόμενη Τετάρτη για το πρώτο ματς της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Οι αρχικές ενδεκάδες

Ο Ρουί Βιτόρια έκανε και πάλι αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ελσίνκι έχοντας τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Μαξ, δεξί τον Βαγιαννίδη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ίνγκασον-Σένκεφελντ, αμυντικό χαφ τον Τσέριν με εσωτερικούς μέσους αριστερά τον Μαξίμοβιτς και δεξιά τον Μπακασέτα, με τον Τζούρισιτς να παίζει στο αριστερό φτερό της επίθεσης, τον Τετέ στο δεξί και στην κορυφή τον Ιωαννίδη.

Από την άλλη πλευρά ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε ως σχηματισμό το 4-2-3-1 με τον Χουτεσιώτη στην εστία, αριστερό μπακ τον Αθανασίου, δεξί τον Κίνι, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σταυρόπουλο-Μπρόρσον, κόφτες τους Τσιγγάρα-Ουεντραόγκο, με τον Ουάρντα να κινείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μπάκου στο δεξί και τον Γκονζάλες σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καρλίτος.

Με σκόρερ Μαξίμοβιτς

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη όμως υπήρχαν πολλά λάθη εκατέρωθεν και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 12ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα και κεφαλιά του Ίνγκασον, ο Ουεντραόγκο έδιωξε σε δεύτερο χρόνο για να έρθει νέο γέμισμα και κεφαλιά του Τζούρισιτς που πέρασε άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αθανασίου κατάφερε να απομακρύνει σε γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά για τον Ιωαννίδη. Ωστόσο στο 16' οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Τετέ να βγαίνει ωραία από δεξιά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει ασθενώς και ο Μαξίμοβιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία για το 1-0, το οποίο ήταν το πρώτο του με τη πράσινη φανέλα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αντιδράσουν με στατική φάση στο 19' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Έντερ η μπάλα στρώθηκε στον Κίνι που σούταρε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή στέλνοντας την άουτ και 3 λεπτά μετά σε απευθείας εκτέλεση του Τσέριν η μπάλα βρήκε στο τείχος και απομακρύνθηκε μετά από νέο σουτ του Σλοβένου για να ακολουθήσει στο 24΄γύρισμα του Τετέ από δεξιά για τον Ιωαννίδη η κεφαλιά του οποίου κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μετά το γκολ η ομάδα του Βιτόρια είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και επισκεπτόταν συχνά πυκνά την αντίπαλη περιοχή όπως συνέβη και στο 28΄μετά την ωραία συνεργασία Τετέ-Βαγιαννίδη η μπάλα έφτασε στον Τσέριν που επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα προς την περιοχή του Ντραγκόφσκι από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους διαδρόμους όμως οι παίκτες του τριφυλλιού ακόμα και προς το τέλος του ημιχρόνου έψαχναν ένα δεύτερο γκολ και μέσα σε διάστημα ενός λεπτού ανάμεσα στο 43' και 44' είχαν δύο καλές στιγμές αρχικά με σουτ του Τετέ που κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε και με σουτ του Τζούρισιτς από θέση μέσα δεξιά που πέρασε άουτ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ισοφάριση με Καραμάνη στο 90'

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός είχε πέσει με τις δύο ομάδες να μονομαχούν στο χώρο του κέντρου παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 54' με δυνατό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή που έπεσε και μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης ενώ στο 58' ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να πάρει καλά τη κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Μουντέ και Φαν Βέερτ να περνούν στις θέσεις των Καρλίτος και Τσιγγάρα, αλλά οι γηπεδούχοι στο 61' άγγιξαν το 2-0 όταν ο Τσέριν βρήκε εκτός περιοχής τον Τζούρισιτς το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

Αφήνοντας τον Ατρόμητο σε έναν παθητικό ρόλο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 65' σουτ εκτός περιοχής του Τσέριν έπεσε και μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Στο 71' ο Γκαρσία βλέποντας πως το ματς είναι ρευστό αντικατέστησε τους Μπάκου και Γκονζάλες με τους Καλοσκάμη και Καραμάνη με τον Βιτόρια από την πλευρά του να πραγματοποιεί τριπλή αλλαγή στο 75' περνώντας τους Ουναϊ, Γερεμέγεφ και Πελίστρι στις θέσεις των Μπακασέτα, Ιωαννίδη και Τζούρισιτς. Ο Ατρόμητος στο 78' είχε μια απόπειρα ευκαιρίας όταν σε σέντρα από δεξιά του Καλοσκάμη ο Ντραγκόφσκι που ήταν σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη κεφαλιά του Φαν Βέερτ όπως το ίδιο συνέβη στο 85' σε κεφαλιά του Γερεμέγεφ από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Τετέ, με τον Βραζιλιάνο να αφήνει ένα λεπτό μετά τη θέση του στον Μαντσίνι. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 90' οι Περιστεριώτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης όταν σε σέντρα του Ουάρντα από δεξιά η κεφαλιά του Καλοσκάμη σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καραμάνης με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντραγκόφσκι για το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός (Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (75' Γερεμέγεφ), Τετέ (87' Μαντσίνι), Μπακασέτας (75' Ουναϊ), Ίνγκασον, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Τζούρισιτς (75' Πελίστρι)

Ατρόμητος (Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου (75' Μίχορλ), Σταυρόπουλος, Τσιγγάρας (59' Φαν Βέερτ), Γκονζάλες (71' Καραμάνης), Ουάρντα, Καρλίτος (59΄ Μουντές), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπάκου (71' Καλοσκάμης)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
HGeorgiou's picture

HGeorgiou

Διαφημιστείτε εδω