Ο Αστέρας Aktor είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (18/8, 20:00), αλλά ο ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου ως διαιτητή έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.
Οι Αρκάδες σπάνια σχολιάζουν τη διαιτησία, αλλά είχαν εκδώσει αυστηρή ανακοίνωση τον περασμένο Οκτώβριο για τον διαιτητή από τα Δωδεκάνησα, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τρίπολη, ενώ εξέφρασαν παράπονα και μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά.
Ο ορισμός του για το παιχνίδι της Κυριακής προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον Αστέρα, σε σημείο που εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στο ΟΑΚΑ!
Θεωρούν τον ορισμό του ως τουλάχιστον ατυχή επιλογή και εκφράζουν δυσαρέσκεια προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, καθώς θεωρούν ότι δεν αποτελεί θετικό δείγμα από τη διοίκηση Γκαγκάτση.
Σε περίπτωση που ο Αστέρας υλοποιήσει την απειλή του να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα, τον περιμένει σοβαρή ποινή, όπως προβλέπει το άρθρο 17 του ΚΑΠ.
«Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με αφαίρεση (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται και επίσης με αφαίρεση (-3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, με απώλεια του αγώνα με τέρματα (-3) και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 40.000 ευρώ στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών».
