Μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες στον Βοτανικό, υπογράφηκαν τα 6,8 εκατ. απ' το Υπουργείο Οικονομικών!

Πράξη τις δεσμεύσεις του κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Βοτανικός πλέον άρχισε να γίνεται εργοτάξιο!

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το βίντεο και τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε στο κείμενο οι πρώτες μπουλντόζες έχουν ήδη μπει και δουλεύουν στο χώρο που θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για μπουλντόζες τις οποίες έχει νοικιάσει και χρησιμοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίρια που υπήρχαν στο χώρο και να ολοκληρώσει έτσι το πρώτο πλάνο του πρότζεκτ. Μέχρι να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες η περιοχή στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη δημιουργία του έργου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου «τρέχουν» καθημερινά τις εκδόσεις των αδειών κατεδάφισης και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά.

Η πιο σημαντική είδηση όμως, έρχεται από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Χθες ο κ. Νίκος Παπαθανάσης έβαλε την υπογραφή του και ενέκρινε το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ (5 εκατ. συν τον ΦΠΑ), το οποίο θα δοθεί στην Κοινοπραξία των εταιρειών («Μυτιληναίος, ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ») που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν το ποδοσφαιρικό γήπεδο, για την απορρύπανση του χώρου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας περιμένει πιθανότατα αύριο να έχει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών για την ημέρα εκταμίευσης των χρημάτων ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Κοινοπραξία. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό οι μπουλντόζες και τα φορτηγά των εταιρειών θα μπουν στο χώρο και θα ξεκινήσουν τόσο την απορρύπανση όσο και τις σχετικές εκσκαφές.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Αθηναίων θα λάβει στα χέρια του την προέγκριση της οικοδομικής άδειας. Τον Μάιο, όταν -με βάσει όσα προαναφέραμε- θα έχουν μπει στον Βοτανικό τα συνεργεία της Κοινοπραξίας, ο Δήμος θα πάρει και την οριστική έγκριση της οικοδομικής άδειας.

Θυμίζουμε ότι βασικός ΣΤΟΧΟΣ του κ. Δούκα είναι μέχρι το Πάσχα να έχουν μπει στο χώρο ΚΑΙ οι μπουλντόζες της Κοινοπραξίας ΚΑΙ στο τέλος του καλοκαιριού να πέσουν τα θεμέλια του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η… μάχη με το χρόνο δείχνει να πηγαίνει καλά. Όμως, με όσα έχουν δει τα μάτια μας πάντοτε πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω