Νέα ξεφτίλα από παίκτες που ντροπιάζουν τον Παναθηναϊκό!

Χαρακίρι και στα… ελληνικά έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να λέει «ευχαριστώ πολύ» στα αδιανόητα πράσινα «δώρα» και να τον γκρεμίζει από την κορυφή, νικώντας τον με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ!

Ηταν η πρώτη νίκη του Ατρομήτου επί του τριφυλλιού από τον Νοέμβριο του 2020, μετά από επτά σερί νίκες του Παναθηναϊκού, που είχε σε εφιαλτική βραδιά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που φέρει ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχτηκε.

Για τους πράσινους ήταν η πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο που δέχτηκε τρία γκολ σε ματς πρωταθλήματος

Από τακτικής πλευράς ο Ατρόμητος επέλεξε να αμυνθεί σε χαμηλό μπλογκ άμυνας πίσω από τη μπάλα, αρκετά μέτρα πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, με στόχο να περιμένει κάποιο λάθος των πράσινων για να βγει σε καταστάσεις τρανζίσιον.

Στον άξονα επέλεξε «μαν του μαν» στους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ) και άφηνε τους στόπερ χωρίς επιτήρηση.
Το τριφύλλι προσπάθησε να βρει με υπομονή τα κατάλληλα ρήγματα μέσω της κατοχής και της κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ πίεζε πολύ ψηλά τον Ατρόμητο στο αμυντικό του τρίτο.

Το πρώτο ημίωρο δεν εμπεριείχε κάποια υποσχόμενη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί για πρώτη φορά στο 31’ όταν ο Κούντε έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βαλένσια νίκησε στον αέρα τον Κώτσιρα, αλλά ο Μπρινιόλι απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα.

Στο 34’ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Κώτσιρα να βγάζει τον Παλάσιος τετ α τετ με τον Τσιντώντα που πρόλαβε και έδιωξε το πλασέ του Αργεντινού, ενώ το νέο σουτ του Βιλένα απομάκρυνε σωτήρια με το κεφάλι ο Κούντε.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές τον Παλάσιος με τον Μαντσίνι και τρία λεπτά αργότερα ο Παλάσιος δικαίωσε την επιλογή του καθώς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κεσχρίντα (37’) μετά από ωραία κάθετη πάσα του Χουάνκαρ.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης ανοίγοντας το σκορ (0-1) στο 38’.

Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός επιφύλασσε ένα απίστευτο «δώρο» στον Ατρόμητο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Σε εκτέλεση φάουλ του Κούντε ο Μπρινιόλι έκανε ακατανόητη έξοδο και άφησε όλη την εστία του ακάλυπτη, με τον Γκονζάλες να στέλνει ανενόχλητος με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 (45+2’).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ατρόμητος ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο (50’), πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούντε και σέντρα του Ασεβέδο προς τον Βέργο που νίκησε τον Γέντβαϊ στον αέρα κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Μπρινιόλι ήταν κολλημένος στο πρώτο δοκάρι (2-1)!

Μετά από μπαλιά του Πέρεθ, στο 57’, ο Μαντσίνι έβγαλε έξοχη σέντρα προς τον Παλάσιος που αστόχησε σε κενή εστία με κεφαλιά ψαράκι, όπως δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 63’ μετά από ιδανικό γύρισμα του Χουάνκαρ.

Ενα λεπτό αργότερα, μάλιστα, ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Ιωαννίδη, με τον Γκονζάλες να βγάζει τη μπάλα στον Ρομπάιγ που είδε τον Μπρινιόλι να κάνει έξοδο και έσκαψε ιδανικά τη μπάλα για το 3-1.

Στο 76’ ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μία ευκαιρία για χάι λάιτ μετά από φάουλ του Μπερνάρ και κεφαλιά του Αράο, ο Βαγιαννίδης αστόχησε σε πλασέ από το μισό μέτρο, δεχόμενος και το μαρκάρισμα από τον Ντε Μποκ.

Το ίδιο «έργο» είδαμε και στο 89’, με τον Μαντσίνι να περνάει όποιος βρίσκει μπροστά του, αλλά να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα, όπως και στο 90’ με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να σταματάει το σουτ του Ιωαννίδη από τη μικρή περιοχή.

Αμέσως μετά ο ντε Μποκ βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε πέναλτι μετά από ενημέρωση του VAR. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το 3-2 στο 90+3’.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς / 4-3-3): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω