Γιοβάνοβιτς: «Ποτέ δεν σκέφτηκα την παραίτηση - Αισθάνθηκα μ@@@ας με αυτά που άκουγα»!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά το τέλος του πρωταθλήματος και το 1-1 με τον Άρη στάθηκε στους στόχους της επόμενης σεζόν, αλλά και το ξέσπασμά του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη φετινή σεζόν: «Στο ποδόσφαιρο δε χωράει ανθρώπινο επίπεδο. Όπως είναι τα προγράμματα και με τις εθνικές ομάδες, ουσιαστικά όλο και περισσότερο το ανθρώπινο στοιχείο πάει περίπατο και όποιος αντέξει. Αυτή η τάση επικρατεί παντού. Αρκετοί ποδοσφαιριστές δε θα ξεκουραστούν καν. Όσο αναφορά τη χρονιά μας ήταν απαιτητική και δύσκολη. Προσπαθήσαμε αρκετά, ήταν ένα πραγματικά ταξίδι, όπως πρέπει να είναι για τον Παναθηναϊκό. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για μία δύο βδομάδες χάναμε την πρώτη θέση, ολόκληρη τη σεζόν βρισκόμασταν στην πρώτη θέση, το χάσαμε τις τελευταίες αγωνιστικές κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Γενικώς δεν έχω παράπονο αν εξαιρέσουμε πως δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, πιστεύω πως εμείς έπρεπε να το κατακτήσουμε γιατί είχαμε την τύχη στα χέρια μας. Ήταν ένα ενδιαφέρον και δυνατό πρωτάθλημα που σίγουρα δε θα το ξεχάσουμε ποτέ.

Από την άλλη ήταν κάτι που το επιδιώξαμε και με τον τρόπο λειτουργείας και με την ανταγωνιστικότητά μας. Όλοι το είχαν ανάγκη παλέψαμε σκληρά, δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε, είναι πικρή γεύση με την οποία πρέπει να ζήσουμε».

Για την επόμενη μέρα της ομάδας: «Δε μπορούμε να πάμε πίσω. Κάναμε ιδανική χρονιά για τον Παναθηναϊκό, στο μέγεθος της ομάδας παίζει ρόλο και ο κόσμος. Ο κόσμος μας ακολούθησε μέχρι το τέλος, ήταν απίστευτη η στήριξη και πίστη. Η ομάδα δε μπορεί να κάνει βήματα πίσω και με τις ευθύνες που της αναλογούν πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Είτε στην Ευρώπη είτε στο νέο πρωτάθλημα. Δεν επιλέγουμε τους στόχους μας, όταν ήρθα μπορούσα να πω κάτι για τους προσωρινούς στόχους, για εμάς μετά από δύο χρόνια είναι δεδομένοι οι στόχοι.  Κάθε χρονιά θα είναι πιο δύσκολη και απαιτητική και πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να κάνουμε step up για αυτό που μας περιμένει τα επόμενα χρόνια».

Για την αποθέωση του κόσμου και το ξέσπασμα μετά τον Ολυμπιακό: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αφορούσε κάποια θέματα που δεν κρατούσες στα χέρια σου. Θες να πας στο σημαντικό παιχνίδι με προετοιμασία ακόμα και ελλιπής. Ακόμα και αν δεν κάναμε προπονήσεις να κάναμε διάφορα πράγματα για να έχω τη συνείδησή μου πιο καθαρή. Δε σκέφτομαι να παραιτηθώ, δεν κάνω τέτοια πράγματα. Ξέρετε 34 αγωνιστικές βρισκόμασταν πρώτοι. Το ποδόσφαιρο είναι συναισθηματικό άθλημα, εγώ μπορεί να δείχνω ήρεμος αλλά βιώνω πολλά. Η απώλεια ενός πρωταθλήματος για το οποίο ζεις δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. 

Συνδέεσαι μέσα από τα προβλήματα και τις διαδικασίες, τα παιχνίδια και την απώλεια τίτλου συνδέεσαι με πράγματα που πολλές φορές δε μπορείς να εκφραστείς. Πρέπει να είμαι προσεκτικός, θέλαμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους να τους κάνουμε χαρούμενος, που το διεκδικήσαμε να δώσουμε πνοή και άνεση σε όλους. Σήμερα παρότι χάσαμε ο κόσμος ήταν εδώ, παρά την απογοήτευση και τα ξεσπάσματα και όλα παρά το ότι είμαι προσεκτικός δεν είναι εύκολο να τα εκφράσει με ωραίο τρόπο. Ζούσαμε όλοι για αυτό. Το αισθανόμαστε πολύ και το καταλάβαμε όλοι πόσο το ήθελαν όλοι. 

 Αυτό που ζήσαμε φέτος, ακόμα και στην ευρωπαϊκή αποτυχία. Η διάρκεια αυτή και ο παλμός ήταν πολύ μεγάλη. Θέλαμε να τους χαρίσουμε αυτό που διεκδικούν τόσα χρόνια. Είναι μεγάλη απώλεια και θα την έχουμε μαζί μας για μεγάλο διάστημα. Ανεξάρτητα τι θα γίνει με τις νέες υποχρεώσεις μας».

Για το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι δεν θα ξαναφτάσει τόσο κοντά ο Παναθηναϊκός: «Πιο επιθετικός να γίνω πως; Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Σήμερα γράφεται και αύριο ξεγράφεται. Πολλές φορές αισθάνομαι λίγο μ... Δεν το κάνω γιατί είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχει ένα πρεστίζ. Ο σύλλογος αυτός αντιπροσωπεύει κάτι και γι΄ αυτό όσοι την απαρτίζουμε να έχουν ανάλογα συμπεριφορά. Δεν θα αλλάξω εγώ κάτι. Δεν θεωρώ ότι αυτό αλλάζει την μοίρα της ομάδας. Δεν με νοιάζει τι λένε. 

Δεν πίστευε κανείς ότι θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Είμαι δύο χρόνια πλέον εδώ και είναι φυσιολογικό ότι δεν θα πάω πίσω. Οι ευθύνες μας θα είναι μεγαλύτερες, αλλά είναι και αυτός ο λόγος που επέλεξα αυτή την ομάδα να εργαστώ. Επειδή πίστευα ότι το πρεστίζ της ομάδας είναι μεγάλο και γι΄ αυτό ήρθα».

Για την αποθέωση από τον κόσμο: «Θα σου πω κάτι. Ήταν προπονητικό τσάλεντζ για μένα ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα το να έχεις μια αναγνώριση από τους φιλάθλους σε γεμίζει ευθύνες και προβληματισμούς για να κάνεις περισσότερα. Είτε με την συμπεριφορά μου είτε των παικτών μου είτε λόγω των στόχων είναι τεράστιες οι ευθύνες. Τους ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση. Να είστε σίγουροι ότι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις από την πλευρά μου. Αυτά που ζήσαμε φέτος και στο περσινό πρωτάθλημα δεν θα το ξεχάσουμε. Είναι κάτι που μας σκλαβώνει».

Για το αν είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη η χρονιά και αν θα βιαστεί να κλείσει το ρόστερ: «Δεν υπάρχει η λογική ποια διοργάνωση παίζουμε. Παίζουμε τσάμπιονς λιγκ και εκεί θέλουμε να φτάσουμε. Θα μπορούσε να πει ότι μια χρονιά χωρίς τίτλο είναι αποτυχημένη. Αν δούμε αντικειμενικά δεν μπορώ να πω στους παίκτες μου ότι αποτύχαμε. Ήμασταν 34 αγωνιστικές πρώτοι. Δεν πέρασε αδιάφορα η χρονιά. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές. 

Διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Στα πλέι οφ 4 ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Στο τέλος δύο. Στη σημερινή εποχή είναι υπερβολικά εγωιστικό να πει κάποιος ότι είναι αποτυχημένη, ενώ παλέψαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μας πληγώνει, αλλά θα ήμουν άδικος απέναντι στον εαυτό μου, στους παίκτες και στους φιλάθλους. Δεν ξέρω πόσα χρόνια πριν η Λεωφόρος ήταν τόσο γεμάτη για τόσα ματς».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες η απώλεια του τίτλου: «Η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να ζει με την αποτυχία και την επιτυχία. Η επιτυχία είναι πολύ σύντομη και για λίγες μέρες. Η αποτυχία είναι σε αυτό που σε πληγώνει και σε σκοτώνει όποτε το σκέφτεσαι. Αυτό σε κάνει να μαθαίνεις για το μέλλον. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι για όλες τις ομάδες. Θα το κάνουν αυτές που είναι πιο ανθεκτικές πάνω στην πίεση του πρωταθλητισμού. Πάντα πρέπει να κερδίζεις και να μάθεις να ζεις με αυτό. 

Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη καθώς μπορεί να μάθει πως θα λειτουργήσει και στο μέλλον. Εμείς αποκλειστήκαμε νωρίς στην Ευρώπη, αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο και παλέψαμε σκληρά για το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε και του χρόνου. Οι εμπειρίες μας την φετινή χρονιά θα μας βοηθήσει και του χρόνου. Σαν ομάδα δεν είχαμε πρόσφατες εμπειρίες από πρωταθλητισμό. Μαθαίνεις, σκληραίνεις. Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω