Φουλ της τακτικής με τον Γιοβάνοβιτς από την εξέδρα!

Την πρώτη προπόνηση αφιερωμένη στην τακτική έκαναν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο δημοτικό στάδιο Πέγειας.

Οι "πράσινοι" δούλεψαν υπό τις οδηγίες του Χρήστου Κόντη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανεβαίνει στην κερκίδα και να παρακολουθεί το πρόγραμμα από... ψηλά, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα. Άλλωστε, ο Σέρβος δίνει ιδιαίτερη σημασία και έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι και γι' αυτό ζήτησε να έχει δίπλα του τους τραυματίες Ιωαννίδη και Κουρμπέλη, κάτι που φυσικά έγινε.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης, ο Γιοβάνοβιτς παρατηρούσε τα όσα γίνονταν στο χορτάρι εξηγούσε στους δυο ποδοσφαιριστές τι ζητάει από την ομάδα και γιατί δουλεύουν σε συγκεκριμένους τομείς της τακτικής!

Αυτοματισμοί και σπάσιμο πίεσης

Η τακτική περιελάμβανε αυτοματισμούς και πώς πρέπει να λειτουργεί ένα σύνολο για να σπάει την άμεση πίεση του αντιπάλου ψηλά και πώς πρέπει να αναπτύσσεται όταν ο αντίπαλος χάνει την μπάλα ψηλά.

Ο Χρήστος Κόντης έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους να βρίσκουν τις σωστές λύσεις για να σπάει η πίεση και να εκμεταλλεύονται τους διαθέσιμους κενούς χώρους ώστε να επιτεθούν με τον τρόπο που πρέπει.

Οι ομάδες στην τακτική ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Τσόκαϊ, Μπερνάρ, Κυριόπουλος, Σαβιέρ, Καμπετσής.
Μπλε: Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάντσες, Ρούμπεν, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Τσέριν, Σπόραρ.

Χωρίς Κουρμπέλη με Χάποελ Μπερ Σεβά

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα απουσιάσει από το αυριανό πρώτο φιλικό (12:00) επί κυπριακού εδάφους με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μια ενόχληση στον έσω πλάγιο, σήμερα δεν προπονήθηκε και θα προφυλαχθεί. Πλην του Κουρμπέλη και του Ιωαννίδη, που δε γυμνάστηκαν, ο Βέρμπιτς έκανε αποφόρτιση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω