Τελικά θα μας απαντήσει κανείς σε κάποια καίρια ερωτήματα; Ποιος έκανε τη συγκεκριμένη μεταγραφή; O Αλαφούζος, ο Φύσσας, ο Βόκολος ή ο Αναστασίου; Αυτό το συμβόλαιο τελικά το πληρώνει ο ΠΑΟ ή η PUMA; Ή μήπως μισό μισό; Και γνώριζαν το πρόβλημα του Εσιέν πριν γίνει η μεταγραφή; Και αν γνώριζαν γιατί την έκαναν;.
Προτεραιότητα του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, ήταν η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με έναν αμυντικό χαφ που θα κάνει την διαφορά, ανεβάζοντας επίπεδο το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να πάνε στο ρίσκο με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν και τώρα το... πληρώνουν, καθώς ο Γκανέζος μέσος δεν έχει αγωνιστεί λεπτό, έχει περάσει την πόρτα του χειρουργείου μια φορά και συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.
Ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια των τελευταίων ετών, μία επένδυση που έχει πάει... περίπατο και που κοστίζει στον Παναθηναϊκό. Σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι στιγμής μιλάμε για... φιάσκο, για μια αστοχία που αναμένεται να έχει και επιπτώσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, όσον αφορά την απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι ο Εσιέν δεν έχει ιδρώσει στιγμή την φανέλα σε επίσημο παιχνίδι.

