Ποιοι τρέμουν μετά την επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονή!

Όι προεκτάσεις της επανεκλογής ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, στην κοινωνία και την οικονομία είναι ασφαλώς σοβαρότατες, αλλά είναι και άλλων δουλειά να τις προβλέψει και να τις αναλύσει. Εμείς θα περιοριστούμε στον αθλητισμό, όπου οι προεκτάσεις του αποτελέσματος των εκλογών είναι εξίσου σοβαρότατες, σε σημείο μάλιστα να έχουν προκαλέσει σοκ στις τάξεις εκείνων που προσέβλεπαν σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους και θα τους επέτρεπε να έχουν την… ελευθερία κινήσεων που διακαώς αποζητούσαν.

Να το πούμε ωμά και λαϊκά για να καταλαβαινόμαστε: Τα λαμόγια, τα έχουν βάψει μαύρα, μόνο με τη σκέψη ότι στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ενδέχεται να επιστρέψει ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επανεξελέγη άνετα στη μονοεδρική της Ζακύνθου! Αν θα συμβεί αυτό, είναι θέμα ωρών να το γνωρίζουμε, καθώς το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί άμεσα.

Για όσους λυμαίνονται το χώρο, ο τελευταίος μήνας ήταν… μήνας του μέλιτος: Έλειπε ο γάτος, χόρευαν τα ποντίκια!

Π.χ. η ΕΠΟ, που αλώνιζε, παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιηθεί για βαρύτατες συνέπειες σε περίπτωση που δεν εφαρμόσει σε απόλυτο βαθμό το νόμο, σε ό,τι αφορά του τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ και η πιθανή επιστροφή του Σταύρου Κοντονή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, επηρεάζει γενικότερα μια σειρά ζητημάτων, που πολλοί θα εύχονταν να τα δουν να κρύβονται… κάτω από το χαλάκι.

Για παράδειγμα:

-Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που είχε συσταθεί το καλοκαίρι θα συνεχίσει το έργο της, ώστε τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τα πάντα για τον αθλητισμό και θα κωδικοποιεί όλους τους προηγουμένους αθλητικούς νόμους. Στο νόμο αυτό, προβλέπεται να υπάρχουν διατάξεις που θα αφορούν τη διαιτησία και τα εκλογικά συστήματα των ομοσπονδιών. Θέματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές», όχι μόνο για την ΕΠΟ που είναι σε ανοιχτή κόντρα με την πολιτική Κοντονή, αλλά και για την ΕΟΚ που επίσης αντιδρά και δείχνει αντιπάθεια προς το πρόσωπο του Ζακυνθινού πολιτικού, αλλά και σε πολλούς άλλους φορείς και πρόσωπα που θίγονται από την παρεμβατικότητα Κοντονή και την διάθεσή του για ρήξεις και συγκρούσεις.

-Οι μικρές παρατάσεις που δόθηκαν για την τοποθέτηση των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα, θα τηρηθούν χρονικά, πράγμα που οι ΠΑΕ και η Super League απεύχονταν και ήλπιζαν σε εκλογή μιας άλλης κυβέρνησης που θα παρέπεμπε αυτά τα θέματα στις καλένδες…

-Η άρνηση της ΕΠΟ να τοποθετήσει τακτικούς δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο που αποτελεί τον τρίτο και τελευταίο βαθμό απονομής αθλητικής δικαιοσύνης, θα δημιουργήσει μέγα πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, καθώς ο Σταύρος Κοντονής έχει μιλήσει για «φαλκίδευση» του νόμου και έχει προειδοποιήσει με σοβαρότατες συνέπειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Οι συνέπειες μπορεί να είναι από διοικητικά πρόστιμα έως άρση της αναγνώρισης της ΕΠΟ από τη ΓΓΑ, πράγμα που θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου και δεν αποκλείεται το περίφημο… ποδοσφαιρικό Grexit να έρθει πάλι στην επικαιρότητα.

-Οι δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς ο Σταύρος Κοντονής τις θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξη των πραγμάτων και τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη του σε ό,τι αφορά την πολιτική του.

-Οι ομάδες που τον έβαλαν απέναντί τους για διαφόρους λόγους, θα συνεχίσουν να πονοκεφαλιάζουν, αποτελώντας γι’ αυτούς «κακό σπυρί» που πονάει, φέρνει μπελάδες και δεν τους αφήνει σε ησυχία ώστε να κινούνται στα ανέλεγκτα πλαίσια που πιθανόν να θέλουν.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις συνέπειες της επανεκλογής ΣΥΡΙΖΑ και της πιθανής επανατοποθέτησης του Σταύρου Κοντονή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Μια επανατοποθέτηση που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και ο ίδιος επιθυμεί, διότι θεωρεί πως άφησε ένα έργο ανολοκλήρωτο και θέλει να επιστρέψει για να το φέρει σε πέρας.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν επιστρέψει ο Κοντονής στο πόστο του, θα τοποθετηθεί κάποιος άλλος του ίδιου κόμματος, που δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές και να πατήσει πάνω στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του: Δηλαδή στο δρόμο εκείνο που για να φτιάξεις ομελέτα, πρέπει να σπάσεις αυγά. Το δρόμο της ρήξης με το κατεστημένο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε, ότι αν επαληθευτεί το τελευταίο σενάριο, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ο Σταύρος Κοντονής σε ένα άλλο υπουργείο. Ως παράδειγμα, θα αναφέρουμε κάτι που ακουγόταν και πριν προκηρυχθούν εκλογές, όταν έγινε ο τελευταίος ανασχηματισμός: Αναφερόμαστε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που επίσης λέγεται ότι ενδιαφέρει πολύ τον κ. Κοντονή!

Και ως γνωστόν, υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι στο ποδόσφαιρο που ενδιαφέρονται περισσότερο για το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης παρά για το ποιος θα αναλάβει υφυπουργός Αθλητισμού! Οι λόγοι ευνόητοι! Το… μισό ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλωστε, είναι κατηγορούμενοι! Όλοι αυτοί, λοιπόν, τρέμουν διπλά: Είτε στο Αθλητισμού, είτε στο Δικαιοσύνης, ο Κοντονής είναι ένας πολιτικός που δεν θα ήθελαν να βρουν ξανά μπροστά τους…

«Με το κατεστημένο... θα ξανασυναντηθούμε»

Αντί επιλόγου, θα θυμίσουμε τι είπε ο Σταύρος Κοντονής στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές, όπου μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 είχε προαναγγείλει ότι με το κατεστημένο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου, θα ξανασυναντηθεί σύντομα…

«Οι Υπουργοί της αριστεράς ούτε χρηματίζονται, ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται… Σε περίπτωση δεύτερης θητείας μου, κατά πρώτον θα εφαρμοστεί ο νόμος απολύτως και με οποιοδήποτε κόστος… Αν μερικοί νομίζουν ότι με την προκήρυξη εκλογών γλίτωσαν, τους λέω ότι καμιά φορά οι άνθρωποι ξανασυναντιόνται. Να το πω λαϊκά, να μην το δέσουν κόμπο. Μπορεί να συναντηθούμε ξανά. Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι θέμα πρωθυπουργού για το αν θα γίνει αυτό στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ή από ένα άλλο Υπουργείο όπως αυτό της Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάρχουν κι εκεί προβλήματα…

Θεωρώ ότι αν εξαιρέσουμε τους παράγοντες της ΕΠΟ που συνεχίζουν να φαλκιδεύουν τον νόμο, οι διοικήσεις των ομάδων έχουν κατανοήσει ότι εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον. Θέλουμε να υπάρχει ισονομία απέναντι σε όλους. Θα το ξαναπώ. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται κάποιοι στο επαγγελματικό αθλητισμό προς ίδιον όφελος είναι η ρίζα του κακού. Θα μπει τάξη. Να καταλάβουν όλοι πως το παιχνίδι θα γίνεται με ίσους όρους…

Οι συνέπειες αν η ΕΠΟ επιμείνει στο να μην τοποθετεί τακτικούς δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο, θα είναι σοβαρότατες και απόλυτες. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Οι ομάδες ξέρουν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ελπίζω ότι ο επόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού θα εφαρμόσει όλα όσα έχουμε εξαγγείλει. Η εξάλειψη των τακτικών δικαστών από το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι παράβαση του νόμου. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα εξαντλήσουμε κάθε ευθύνη που μας δίνει ο νόμος. Κανείς δεν μπορεί να γελοιοποιεί τον νόμο…».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω