Μια δωδεκάδα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι!

Αρκετά θα ξαλαφρώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού το επόμενο καλοκαίρι αφού 12 συμβόλαια παικτών εκπνέουν.

 

Οι 12 παίκτες του «τριφυλλιού» που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και τι ισχύει στην περίπτωση του καθενός.

Μπορεί η νέα σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει και το επόμενο καλοκαίρι να αργεί ακόμα, ωστόσο με 12 συμβόλαια παικτών του Παναθηναϊκού να λήγουν τότε, οι οποίοι μπορούν, από τον χειμώνα κιόλας, να αρχίσουν να συζητούν με άλλες ομάδες για το μέλλον τους, αφού θα έχουν μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου τους, μπορεί κανείς να καταλάβει πως οι «πράσινοι» πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα τις διεργασίες σχετικά με την ανανέωση ή μη των συμβολαίων τους.

Φυσικά, δεν ξεκινούν όλες οι περιπτώσεις από την ίδια αφετηρία. Άλλη προτεραιότητα θα δοθεί σε παίκτες που αποτελούν σημαντικές μονάδες του ρόστερ, όπως του Χατζηγιοβάνη ή του Μαουρίσιο και άλλη σε περιπτώσεις, όπως του Σάντσες ή του Ενγκμπακοτό.

 

Η ανανένωση του Χατζηγιοβάνη και το σήριαλ με την Αλτάι το καλοκαίρι

Η υπόθεση του συμβολαίου του 24χρονου Έλληνα εξτρέμ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το καλοκαίρι, όμως το «ζεστό» ενδιαφέρον της Αλτάι περιέπλεξε τα πράγματα, αφού μέχρι και τις 12/08 που έληγε η ρήτρα του 1,5 εκ. ευρώ, που είχε στο συμβόλαιό του, την οποία μπορούσε να πληρώσει η τουρκική ομάδα και να τον πάρει με τη… βία από τους «πράσινους» ανά πάσα στιγμή, τίποτα δεν ήταν σίγουρο. Από την στιγμή που αυτό το σενάριο τελικά ναυάγησε, οι δύο πλευρές συνέχισαν τις επαφές με σκοπό την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, οι οποίες ακόμα και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Χατζηγιοβάνης θέλει να μείνει, ο προπονητής τον θεωρεί σημαντικό κομμάτι της ομάδας και η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στο οικονομικό. Διαφορά η οποία αν και οι δύο πλευρές δείξουν καλή θέληση, όπως ισχυρίζονται πως υπάρχει, είναι δυνατό να γεφυρωθεί και τελικά να δώσουν τα χέρια. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο.

Ο χρήσιμος και πολύπειρος Μαουρίσιο 

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος μέσος αποτελεί τον πιο ποιοτικό παίκτη της ομάδας στο χώρο του κέντρου και όταν εκείνος παίζει και είναι καλά η ομάδα παρουσιάζει πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού είναι ένα νούμερο. Αυτό της ηλικίας του. Βλέπετε ο Μαουρίσιο έχει ένα αρκετά ακριβό συμβόλαιό για την ομάδα (περίπου 500 χιλ. ευρώ), που είναι λογικό βάσει της ποιότητάς του. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να δίνεις ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια της ομάδας σ’ ένα παίκτη μεγάλο ηλικιακά, ειδικά όταν τα οικονομικά της δεδομένα της είναι ναι μεν καλύτερα από πέρυσι, αλλά συνεχίζουν να είναι περιορισμένα και θες τα καλά συμβόλαια να τα επενδύεις σε παίκτες που θα αποδώσουν σίγουρα. Προσοχή κανείς δεν αμφιβάλλει για την ποιότητα του Βραζιλιάνου, όμως όσο τα χρόνια περνούν, οι τραυματισμοί θα είναι πιο πιθανοί και η φυσική κατάσταση θα χειροτερεύει κι αυτό είναι που προβληματίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Βιγιαφάνες του τώρα κι εκείνος που πρόσμενε η ομάδα

Ο 30χρονος Αργεντινός δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, που υπήρχαν για κείνον στον σύλλογο κατά την επιστροφή του. Σίγουρα ακόμη η φετινή σεζόν είναι στην αρχή, όμως, το πρόσωπο που έχει δείξει μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το γεγονός πως αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν λέει πως ο Βιγιαφάνες δεν είναι ποιοτικός παίκτης, όμως, σημασία έχει πως ο ίδιος δεν αναδεικνύει το ταλέντο του στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο αναντικατάστατος Χουάνκαρ

Ο 31χρονος αριστερός μπακ είναι από τους παίκτες της ομάδας που δεν έχουν απωλέσει ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό μέχρι στιγμής στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Μαζί του έχει γίνει μία πρώτη επικοινωνία, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του μέχρι στιγμής και τον θεωρεί μία από τις σταθερές της ομάδας. Αν και ο Ισπανός επιθυμεί την παραμονή του φαίνεται πως θα υπάρχει θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός ψάχτηκε για αριστερό μπακ το καλοκαίρι, αλλά όχι όμως για βασικό, μα για έναν παίκτη που θα πλαισιώσει τον Ισπανό.

Το πολυεργαλείο Φακούντο Σάντσες

Το αρκετό καλό πρόσωπο του Κώτσιρα τον ανάγκασε να περιμένει μέχρι την 5η αγωνιστική της Super League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να παίξει για πρώτη φορά και μάλιστα βασικός λόγω της απουσίας του Έλληνα μπακ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και στην περίπτωσή του υπάρχει προβληματισμός. Γιατί μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να μην τον λογίζει ως βασικό, όμως πρόκειται για να έναν παίκτη, που μπορεί να αποτελέσει μπακ απ για αρκετές θέσεις, αφού πέρα από δεξιός μπακ, μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός με ανάποδο πόδι, αλλά και ως «κόφτης» σε μία περίπτωση ανάγκης. Επομένως, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το ροτέισον και της ομάδας μ’ ένα φθηνό συμβόλαιο.

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Μπουζούκη

Ο 23χρονος Έλληνας μέσος δεν έχει πάρει καθόλου αγωνιστικά λεπτά μέχρι στιγμής κι αυτό είναι κάτι που τον έχει απογοητεύσει, όπως είναι λογικό. Ο Γιοβάνοβιτς τον λογίζει ως δεκάρι, μία θέση στην οποία υπάρχουν οι Λούντκβιστ και Βιγιαφάνες και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη τόσο ο Βιτάλ όσο και ο Καρλίτος. Δεν είναι απίθανο η απογοήτευσή του αυτή να τον οδηγήσει να ψάξει να βρει ομάδα για να φύγει τον χειμώνα. Όμως, επειδή πρόκειται για ένα παιδί από τα… σπλάχνα της ομάδας, ας μην «προεξοφλήσουμε» ακόμα κάτι.

Ο τίμιος Ενγκμπακοτό

Ο 29χρονος Κονγκολέζος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου σε επίσημα παιχνίδια και αποτελεί αυτή τη στιγμή την τελευταία επιλογή του Γιοβάνοβιτς για τις θέσεις των εξτρέμ πίσω από τους Βιτάλ, Παλάσιος, Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ. Το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι δεν είναι υψηλό, όμως η παραμονή του δεν φαίνεται πολύ πιθανή αυτή τη στιγμή.

Τι γίνεται με τα συμβόλαια των νέων και τον Μπεκ

Πάμε, τώρα, στα συμβόλαια των τεσσάρων νέων παικτών που λήγουν. Σέχου και Θεοχάρης είναι αυτή τη στιγμή στην δεύτερη ομάδα και δεν φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για ανανέωση του συμβολαίου τους.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι Σερπέζης και Αθανασακόπουλος (ο εικονιζόμενος). Πρόκειται για δύο παίκτες που έκαναν προετοιμασία με την μεγάλη ομάδα το καλοκαίρι και είναι μεταξύ αυτής και της δεύτερης τώρα.  Τον πρώτο ο Γιοβάνοβιτς τον μετακίνησε κάποιες θέσεις πίσω, αφού από κεντρικό μέσο, τον μετέτρεψε σε κεντρικό αμυντικό, ενώ ο δεύτερος αγωνίζετια ως επιθετικός μέσος. Οι δύο τους πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να δείξουν πράγματα για να κερδίσουν ένα νέο συμβόλαιο και ίσως μία «μονιμοποίηση» στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Όσον αφορά τον Ούφε Μπεκ τώρα, συνεχίζει να αποτελεί «ξένο σώμα» για την ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να του ανανεωθεί το συμβόλαιό του και οι «πράσινοι» θέλουν να το λύσουν και μια ώρα αρχίτερα, με τον Δανό να μην διάκεται θετικά σ’ αυτή την εξέλιξη μέχρι στιγμής και να… κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω