Μακέντα: «Τέτοια ματς μας δίνουν αυτοπεποίθηση, είμαι 100% έτοιμος»

Ευκαιρία για να δείξει ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες του τις δυνατότητές τους χαρακτήρισε το προσεχές φιλικό (14/8, 21:30) με τη Μίλαν ο Φεντερίκο Μακέντα, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για Ιταλία.

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα, αλλά αυτά τα παιχνίδια κόντρα σε μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», επεσήμανε ο 30χρονος επιθετικός.

«Είμαι καλά, επέστρεψα στις προπονήσεις πριν δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα από πέρυσι από τα playoffs. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως», τόνισε ο φορ του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Το τελευταίο ματς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είστε έτοιμοι;

«Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, αλλά αυτό το ματς θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι ενόψει της πρεμιέρας».

Ποια είναι η σημασία αυτού του αγώνα αφού η Μίλαν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτή την προετοιμασία;

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα, αλλά αυτά τα παιχνίδια κόντρα σε μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες τους και την εμπειρία τους. Μετά από τέτοια παιχνίδια οι παίκτες κερδίζουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι ωραίο για να παίζεις».

Είναι ιδιαίτερο για σένα να παίζεις κόντρα στη Μίλαν;

«Φυσικά, είναι μια ιταλική ομάδα και κατάγομαι από την Ιταλία. Οπότε, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι καλά, επέστρεψα στις προπονήσεις πριν δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα από πέρυσι από τα playoffs. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως».

Λείπουν τέτοια παιχνίδια στην ομάδα;

«Σίγουρα, όπως είπα και πριν τα παιχνίδια αυτά θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και σαν μεγάλο κλαμπ πρέπει να παίζεις τέτοια παιχνίδια για να επιστρέψεις στο υψηλό επίπεδο. Τώρα μπορεί να είναι φιλικός αγώνας αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι ένας αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω