Ο Μπόλονι περιμένει πολλά από τις εσωτερικές μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός είχε σαν στόχο μέχρι και την διακοπή στην οποία βρισκόμαστε, το απόλυτο στα τρία παιχνίδια που είχε μπροστά του να δώσει. Τελικά έκανε το δύο στα τρία μιας και η ήττα από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ ήταν πισωγύρισμα. Ο Λάζλο Μπόλονι, δεν είδε την εικόνα που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του, όμως έχει πλέον μπροστά του δύο εβδομάδες να δουλέψει σκληρά...

Εκτός αυτών των δύο εβδομάδα, ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πως μεγάλο ρόλο στη συνέχεια θα παίξουν συνολικά έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που μέχρι και την διακοπή δεν είχαν καταφέρει να βοηθήσουν τα αναμενόμενα. Πρόκειται για τέσσερις που μπορούν να βγουν εσωτερικές... μεταγραφές και δύο που είναι πραγματικά στοιχήματα για τη συνέχεια.

Ώραν να φωνάξουν... «παρών» οι τέσσερις Ισπανόφωνοι!

Τα προβλήματα στο «τριφύλλι» μετά τις 8 πρώτες αγωνιστικές της Super League Interwetten μόνο λίγα δεν είναι. Ένα από τα βασικά που χρειάζεται άμεση λύση, είναι η δημιουργία. Εκεί ο Παναθηναϊκός, πονάει και πονάει πολύ! Οι «πράσινοι» έχουν σημειώσει σε 8 παιχνίδια μόλις 7 τέρματα κι από κάτω τους βρίσκονται μόνο οι Παναιτωλικός (3 γκολ), Απόλλων και Λαμία (3 γκολ σε 6 παιχνίδια), ΑΕΛ (5 γκολ σε 6 παιχνίδια) και Αστέρας (6 γκολ σε 6 παιχνίδια). Σε ένα υποτιθέμενο σενάριο που όλες οι ομάδες είχαν αγωνιστεί και στα 8 παιχνίδια, ίσως το σύνολο των γκολ τους να ήταν το ίδιο ή παραπάνω από του «τριφυλλιού»!

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως το πρόβλημα στη δημιουργία και στα τελειώματα, είναι μεγάλο. Για τον λόγο αυτό ο Λάζλο Μπόλονι, ελπίζει πως μετά την διακοπή οι Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αλλαγή της εικόνας σε αυτό το κομμάτι. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι ήθελε παθιασμένα να αποκτήσει.

Για τον Λούκας Βιγιαφάνιες, τα λόγια είναι περιττά. Όλοι γνωρίζουν την ποδοσφαιρική του αξία κι όσα μπορεί να προσφέρει σε ένα σύλλογο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός για τον οποίο δεν έχει κρύψει πως αγαπάει και δεν τον βλέπει απλά σαν δουλειά. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από το καλοκαίρι, όταν επέστρεψε στο «τριφύλλι», τον ταλαιπωρούσε μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες. Τελικά κατάφερε να το ξεπεράσει και παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%, έχει ήδη αγωνιστεί στα τελευταία τρία παιχνίδια σαν αλλαγή.

Σε αυτά κόντρα σε Απόλλωνα και Ατρόμητο, προσπάθησε κι έδωσε το κάτι παραπάνω όσο αγωνίστηκε και με δεδομένο τον χρόνο που έχει μπροστά του στην διακοπή, αναμένεται να δούμε τον παλιό καλό Βιγιαφάνιες στη συνέχεια. Το... πάρε βάλε στον Αϊτόρ στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες, με τον Ισπανό να μην κοντρολάρει σωστά και να χάνεται η εξαιρετική μπαλιά του συμπαίκτη του, ίσως ήταν το πρόγευμα όσων θα δούμε στη συνέχεια από τον Αργεντινό.

Επόμενος που καλείται να βοηθήσει στο επιθετικό μισό την ομάδα του, είναι ο Αϊτόρ. Ο 24χρονος επιθετικός, αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τεράστιες βλέψεις για τη νέα σεζόν. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, τότε, έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές στην Τβέντε και τα κατάφεραν.

Το δημιούργημα των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τους... πανηγυρισμούς του καλοκαιριού για την απόκτησή του. Το μόνο που έχει καταφέρει σε αυτά τα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι μία ασίστ στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ένα χαμένο γκολ με άδειο τέρμα κόντρα στον Άρη και η φάση με τον Ατρόμητο που γράψαμε παραπάνω. Δεδομένα όλοι στον Παναθηναϊκό περιμένουν περισσότερα από εκείνον και φυσικά ο ίδιος από τον εαυτό του. Σίγουρα μπορεί, λοιπόν, να αποτελέσει μια πολύ χρήσιμη και δυνατή εσωτερική μεταγραφή με την επανέναρξη της Super League Interwetten.

Παραμένουμε στην Ιβηρική, αλλά φεύγουμε από την επίθεση. Πάμε στο αμυντικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, το οποίο επίσης θέλει βελτίωση. Όσα τέρματα έχει σημειώσει, τόσα έχει δεχτεί το «τριφύλλι», επτά τα δύο από τα οποία με το σκορ στο 1-0 υπέρ του στα τελευταία λεπτά! Εκεί λοιπόν, δεν έχουν καταφέρει να δείξουν την αξία τους και να βοηθήσουν δύο νέα πρόσωπα που έφτασαν το περασμένο καλοκαίρι στο Κορωπί. Ο Χουάνκαρ και ο Αντονίτο.

Ο πρώτος, πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια έχοντας μάλιστα κι ένα καλό πρόσωπο στο αριστερό άκρο της άμυνας του «τριφυλλιού». Όμως τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και να επιστρέψει στην αποστολή στο τελευταία ματς με τον Ατρόμητο. Η μέχρι τώρα εικόνα του από τα δύο παιχνίδια που έχει προλάβει να αγωνιστεί ήταν γεμάτη υποσχέσεις για το μέλλον. Εκτός των καλών του τοποθετήσεων στο αμυντικό μισό, έχει δείξει πως έχει ικανότητα να βοηθήσει και στο επιθετικό μισό με τα ανεβάσματά του. Αν επιστρέψει μετά την διακοπή με το ίδιο καλό πρόσωπο που είχε στα δύο παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα, θα βοηθήσει δεδομένα τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τώρα τον δεύτερο, τον Αντονίτο, είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής που ήρθε την περασμένη μεταγραφική περίοδο στους «πράσινους». Αποκτήθηκε περισσότερο για back up του Σάντσες ο οποίος βέβαια για την ώρα δεν έχει... πείσει ιδιαίτερα, όμως με το που έφτασε στη χώρα μας αρρώστησε με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα να μην έχει βρεθεί σε κάποια αποστολή. Πλέον όμως έχει ξεπεράσει την αρρώστια και έχει μπει στις προπονήσεις κάτι που σημαίνει πως μετρά αντίστροφα για να... ενεργοποιηθεί.

Ένας ποδοσφαιριστής με 45 συμμετοχές συνολικά στη La Liga, σίγουρα μόνο... χειρότερη δεν μπορεί να κάνει την κατάσταση στους «πράσινους». Πρόκειται λοιπόν για ακόμα ένα πρόσωπο που περιμένει κι ελπίζει να δει να αλλάζει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο, ο Λάζλο Μπόλονι.

Ένα... στοίχημα κι ένα ερωτηματικό

Πάμε τώρα στους τελευταίους δύο που περιμένει ο 67χρονος τεχνικός να δει αν θα του βγουν. Ο ένας ενεργοποιήθηκε επί των ημερών του, ενώ ο άλλος δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του και παραμένει ερωτηματικό για τη συνέχεια. Πρόκειται για τους Μολό και Αγιούμπ αντίστοιχα.

Ο... τρελό-Γάλλος, ήταν στο γκρουπ των κομμένων επί Πογιάτος και με την έλευση του Μπόλονι ενεργοποιήθηκε μετά την επιθυμία του Ρουμάνου τεχνικού. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, έχει ζήσει ξανά τον Μολό στη Μονακό, όταν εκείνος ήταν πρώτος τεχνικός της πρώτης ομάδας και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής βρισκόταν στις ακαδημίες. Ήταν από τα ταλέντα του συλλόγου και ο Μπόλονι τον έβλεπε και τον ήξερε αρκετά. Δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν εκεί, αλλά στους «πράσινους» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ο Ρουμάνος.

Τον ενεργοποίησε και τον έβαλε να αγωνιστεί μέχρι και δεξί μπακ για πρώτη φορά στη καριέρα του! Ο Μπόλονι γνωρίζει τι μπορεί να του προσφέρει ο Μόλο και το πιο σημαντικό είναι πως ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να τον χειριστεί. Άλλωστε το μεγάλο... ζήτημα με τον Μολό δεν είναι το αγωνιστικό, αλλά ο χαρακτήρας του. Αν κάποιος ξέρει τα κουμπιά του και μπορεί να τον... χειριστεί σωστά, τότε δεδομένα θα πάρει από εκείνον το καλύτερο δυνατό στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό λοιπόν ελπίζει και περιμένει να δει από εκείνον μετά την διακοπή ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Και φτάνουμε στο μεγάλο ερωτηματικό του Παναθηναϊκού. Τον Γιασίν Αγιούμπ. Τον περασμένο Γενάρη ήρθε στο «τριφύλλι» ως δυνατό όνομα που θα βοηθούσε την βελτίωση της μεσαίας γραμμής με προοπτική να γίνει ακόμα πιο ενεργός σε αυτή τη νέα σεζόν. Για την ώρα οι προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του παραμένουν ανεκπλήρωτες κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του στους «πράσινους». Προς το παρών πήρε δύο ευκαιρίες, επί Πογιάτος, στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν κάτω του μετρίου και από τότε έχει μείνει σε όλα τα παιχνίδια εκτός αποστολής.

Εκτός της εικόνας του, εις βάρος του είναι και η έλευση του Μαουρίσιο, αλλά και οι έως τώρα εμφανίσεις του Βραζιλιάνου. Με λίγα λόγια, φαίνεται πως στο χώρο του κέντρου θέση για τον Αγιούμπ δύσκολα θα βρεθεί και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα ο ίδιος ο Μαροκινός να γυρίσει μια κατάσταση που αυτή την στιγμή φαίνεται να μην έχει γυρισμό...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω