Πήρε το αίμα του πίσω με τον ίδιο τρόπο... Με ένα πέναλτι - εφεύρεση του Τζοβάρα στο 15' σε παράβαση του Γιόχανσον ο Άρης προηγήθηκε με 1-0, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Χατζηγιοβάνης ήταν αρκετά ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και με εκτέλεση αλά Πανένκα έγραψε το 1-1 που έμελλε να ήταν το τελικό σκορ.

Πως έπαιξε

Με τριάδα στην άμυνα και τους Κάτσε και Κουρμπέλη στα χαφ παρέταξε ο Γιώργος Δώνης τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα με Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Πούγγουρα. Φουλ μπακ τους Ινσούα και Γιόχανσον, ως αμυντικά χαφ τους Κάτσε και Κουρμπέλη, από αριστερά τον Χατζηγιοβάνη, από δεξιά τον Μπουζούκη και στην κορυφή τον Μακέντα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Άρη να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Μάλιστα στο 4’ έγινε το πρώτο σουτ της αναμέτρησης από τον Κουρμπέλη έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των “κίτρινων” μπλόκαρε.

Στο 6’ ο Ινσούα ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα με τον διαιτητής της αναμέτρησης να καταλογίζει το πέναλτι με τον Πορτιγάλο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση του, αλλά ο Διούδης του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “ΟΧΙ”, καθώς κατάφερε να τον… ψαρέψει.

Ο τερματοφύλακας των “πρασίνων” έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά βοήθησε την ομάδα στο να μην είναι πίσω στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Δώνη δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και έκαναν αρκετά λάθη στην άμυνα και “πούλαγαν” εύκολα τη μπάλα.

Με πέναλτι… μαϊμού μπροστά ο Άρης

Για μία ακόμα φορά ο Τζοβάρας έγινε ο πρωταγωνιστής του αγώνα με το πέναλτι… ανέκδοτο που έδωσαν στον Γιόχανσον. Ο Σουηδός άσος έδιωξε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ με τον μηρό και ο διαιτητής του αγώνα είδε πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση την ανέλαβε ο Γιουνές και στο 15’ άνοιξε το σκορ.

Παρόλα αυτά στο 18’ ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και πήγε να απειλήσει την εστία του Άρη. Ο Μπουζούκης δεν μπόρεσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, καθώς γλίστρησε και στη συνέχεια ο Ινσούα μέσα στην περιοχή δεν προλαβαίνει να εκτελέσει.

Όμως οι παίκτες των “πρασίνων” έκαναν πολλά λάθη στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Ήταν φανερό πως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και αναγκαζόντουσαν να επιστρέψουν την μπάλα στον Διούδη.

Στο 33’ ο Γιόχανσον δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς και πήρε τη θέση του ο Χρήστος Δώνης και υπήρξε αλλαγή σχήματος με τετράδα στην άμυνα. Παρόλα αυτά ο Άρης συνέχιζε να πιέσει, μιας και έκλεβε μπάλες από τα πολλά λάθη (απόρροια των νεύρων) που είχαν οι παίκτες του Τριφυλλιού.

Μάλιστα στο 37’ οι “κίτρινοι” λίγο έλειψαν να κάνουν το 2-0. Ο Δεληζήσης έπιασε την κεφαλιά από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, αλλά υπ΄ρξε τρομερή επέμβαση του Διούδη που έδιωξε σε κόρνερ.

Παρόλα αυτά στο 40’ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο 1-1. Ο Μακέντα με το τακουνάκι έστρωσε, μετά από σέντρα του Ινσούα από αριστερά, ο Κάτσε έκανε το σουτ αλλά κόντραρε πάνω στα σώματα, η μπάλα κατέληξε στον Μπουζούκη, αλλά το σουτ του ήταν αρκετά αδύναμο και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Άρη να προηγείται με 1-0 με ανύπαρκτο πέναλτι και τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη στο κέντρο και μόλις μία ευκαιρία στο ενεργητικό του, χωρίς να πιέσει συστηματικά.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι παίκτες του Τριφυλλιού ήθελαν να ισορροπήσουν το ματς, καθώς ο πρώτος στόχος τους ήταν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 52’ το ματς παιζόταν κυρίως στο κέντρο με τον Άρη να χάνει μία ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Βέλεθ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Κολοβέτσιο, αλλά βγήκε άουτ.

Μάλιστα στο 57’ έχασε μία ακόμα καλή φάση. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπάσα, ο Ντιγκινί μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι “κίτρινοι” έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σέντρα από αριστερά αλλά ο αμαρκάριστος Γιουνές από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ με το καλάμι και η μπάλα στην αγκαλιά του Διούδη.

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Στο 62’ έγινε υπέροχη μπαλιά του Μπουζούκη, μόνος του ο Κάτσε φάτσα με το τέρμα, αλλά το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο με το δεξί!

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν μία ακόμα καλή φάση με τον Μπάσα να κάνει το σουτ, αλλά ήταν άστοχο. Όμως οι “πράσινοι” πίεζαν τον Άρη και έψαχνε τον τρόπο για να κάνει το 1-1. Στο 70’ έγινε σέντρα από δεξιά του Πούγγουρα, ο Ινσούα πήγε να πιάσει εναέριο βολέ αλλά έκανε... τσαφ και η μπάλα άουτ.

Στο 74’ ο Γιώργος Δώνης έκανε διπλή αλλαγή με τους Καμπετσή και Χατζηθεοδωρίδη να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και έγινε αλλαγή σχήματος με τριάδα στην άμυνα και δίδυμο στην επίθεση, καθώς έψαχνε με όλους τους τρόπους τη διάταξη.

Όσο πέρναγε ο χρόνος, τόσο ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεση του και στο 83’ έχασε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μακέντα, μετά από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη, έκανε την κεφαλιά, αλλά έπεσε και έδιωξε ο Κουέστα και ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Βέλεθ έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Τα πράγματα γινόντουσαν ακόμα χειρότερα, καθώς ο Μακέντα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι το Τριφύλλι έμεινε με 10 παίκτες για τα υπολειπόμενα λεπτά του αγώνα.

Ήρθε η Θεία… δίκη!

Μπορεί ο Άρης να νόμιζε ότι θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά τελικά έμεινε με το… όνειρο. Στο 92’ ο Μπουζούκης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ο Σιώπης τον ανέτρεψε καθαρά και ο Τζοβάρα έδειξε την παράβαση και ο Χατζηγιοβάνης με πέναλτι αλά Πανένκα έγραψε το 1-1, όπου ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία (79’ Μαμβράι), Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί (74’ Ματίγια), Γιουνές

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον (33’Δώνης), Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε (74’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω