Με αυτοματοποιημένο οφσάιντ και την τεχνολογία γραμμής το νέο πρωτάθλημα!

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αποφάσισαν να εγκρίνουν τη νέα σύμβαση για την ανανέωση της χρήσης του VAR, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα monobala.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις όποιες αντιδράσεις εξαιτίας του μεγάλου κόστους, τελικά η κυβέρνηση θα καλύψει το ποσό της νέας σύμβασης στην οποία θα μπουν δύο νέες και απαραίτητες εφαρμογές, το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και η τεχνολογία γραμμής (goal line technology). Με την πρώτη εφαρμογή θα μειώνεται ο χρόνος απόφασης των διαιτητών για να διαλευκανθεί αν σε μια φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ και με τη δεύτερη θα γίνεται σαφές αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος ή όχι.

Αυτές οι δυο εφαρμογές θα ανεβάσουν το συνολικό κόστος κατά 5 εκατ. ευρώ. Έτσι το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία. Η προηγούμενη σύμβαση, που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, κόστισε 15 εκατ. ευρώ και πάλι είχε επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω