Το θέλουν και το φωνάζουν!

Συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday έδωσαν οι Γκίστ και Λάσμε όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο μέλλον τους και που θέλουν να τους βρει. Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν στη συνέντευξη

-την κατάκτηση του τίτλου:

Λάσμε: «Ουάου! Είμαστε πλέον πρωταθλητές! Δεν είχα λέξεις για να πω κάτι παραπάνω εκείνη την στιγμή. Απλά ένιωσα ευτυχισμένος και το πανηγύρισα μαζί με τους συμπαίκτες μου. Νικήσαμε και μάλιστα με sweep τον πρωταθλητή Ευρώπης και μέχρι πρότινος πρωταθλητή Ελλάδας. Άρα ήμουν και είμαι διπλά χαρούμενος. Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Η κόρη μου, έλεγε ‘μπαμπά, θέλω να κατακτήσεις το πρωτάθλημα’. Και να που έγινε! Ήταν δύσκολη από την αρχή η χρονιά, αλλά εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας μου. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Αγαπάω πολύ τον Παναθηναϊκό».

Γκιστ: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτή την χρονιά. Ξέραμε ότι έχουμε καλή ομάδα και βήμα-βήμα είδαμε πως θα πάει η χρονιά. Έγιναν αλλαγές στο ρόστερ και ζήσαμε μεγάλες στιγμές φέτος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου και θα την θυμάμαι. Δεν περιμέναμε να γίνει το 3-0. Ωστόσο επεξεργαζόμασταν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μετά το 2-0 γνωρίζαμε ότι το τρίτο παιχνίδι θα ήταν μακράν το πιο δύσκολο από όλα και ήμασταν ακόμα πιο συγκεντρωμένοι. Ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα».

-τις νίκες στο ΣΕΦ:

Λάσμε: «Η πρώτη νίκη εκείνη μας έδειξε το δρόμο. Είδαμε ότι έχουμε τον σωστό τρόπο για να τους νικήσουμε και πήραμε και το ψυχολογικό αβαντάζ. Ήταν όπως στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Αν και χάσαμε νιώσαμε ότι τους... έχουμε. Ασχέτως που δεν πήραμε την πρόκριση. Ήταν μια δύσκολη σειρά, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν ανησυχήσαμε σε κανένα σημείο, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κατακτήσουμε».

Γκιστ: «Νικήσαμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα δύο φορές στο σπίτι του κάτι το οποίο από ότι έμαθα δεν το έχει ξανακάνει η ομάδα και έτσι κάναμε ένα μεγάλο δώρο στους οπαδούς μας διότι δεν καταφέραμε να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα και να διεκδικήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Πάντως νιώθω χαρούμενος γιατί όλα πήγαν καλά και με ιδανικό φινάλε φέτος θα ξεκουραστούμε».

-τα «κλειδιά» του τίτλου:

Λάσμε: «Ολοκληρώσαμε νωρίτερα την αποστολή μας στην Ευρωλίγκα και είδαμε ότι ο Ολυμπιακός την κατέκτησε. Ως εκ τούτου ήταν έξτρα κίνητρο να τον νικήσουμε. Αν δεν έχεις κίνητρο απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης και στην ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, τότε δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Έτσι και τους νικήσαμε με καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Επίσης υπάρχει και η άμυνα. Αν δεν είσαι καλός σε αυτό τον τομέα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά αν κάτι δεν πάει καλά στην επίθεση, έχουμε την ασφάλεια της άμυνας».

Γκιστ: «Όλη την σεζόν δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ. Όμως δεν θα είχαμε κάνει απολύτως τίποτα, αν δεν βοηθούσαν τα υπόλοιπα μέλη του Παναθηναϊκού που δουλεύουν καθημερινά για να είναι όλα καλά και να μην ανησυχούμε για τίποτα. Είναι οι αφανείς ήρωες».

-τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό:

Λάσμε: «Εύχομαι να δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Θεωρώ ότι τα πήγα καλά, αλλά πάντα με την βοήθεια των συμπαικτών μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο προπονητής μου με πίστεψε όσο κανείς άλλος στην καριέρα μου».

-τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς:

Λάσμε: «Μακράν οι καλύτεροι που είχα. Στα αποδυτήρια δεν υπάρχει η λέξη εγωισμός και αυτό αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο για γίνουν οι παίκτες, ένα τόσο σπουδαίο σύνολο. Οι οπαδοί… απίστευτοι! Φοβεροί! Οι καλύτεροι στον κόσμο. Ο κόσμος είναι απαιτητικός καθώς έχει πανηγυρίσει πολλούς τίτλους. Ωστόσο δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε στο παρκέ και θέλαμε να υπάρχει συνέχεια στο σπουδαίο όνομα που έχει χτίσει η ομάδα. Οπότε τους κάναμε υπερήφανους».

Γκιστ: «Αν και το ρόστερ ήταν καινούργιο όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν υψηλό IQ, φοβερό χαρακτήρα, αλλά και με προσωπικότητα. Έτσι ως σύνολο δέσαμε πολύ γρήγορα καθώς μάθαμε εύκολα ο ένας το παιχνίδι του άλλου και βγήκαν και οι αυτοματισμοί. Πάντως όλα έγιναν κατόπιν σκληρής δουλειάς. Βάλαμε το κεφάλι κάτω, πολεμήσαμε και κάναμε εξαιρετική πορεία και στην Ευρωλίγκα. Φυσικά τα εύσημα ανήκουν στον προπονητή μας και στο υπόλοιπο σταφ γιατί έκανε καταπληκτική δουλειά στο αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι».

-τη συνεργασία τους:

Λάσμε: «Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα αρκετά όταν έφυγε ο Πάνκο, αλλά απόκτηση του Τζέιμς ήταν σημαντική κίνηση. Νιώσαμε σαν να έχουμε ταιριάξει από καιρό».

Γκιστ: «Είναι ο άνθρωπός μου. Το φιλαράκι μου».

-τον Διαμαντίδη:

Λάσμε: «Δεν είμαι ιδιαίτερος παίκτης, αλλά με κάνει ο Διαμαντίδης να ανεβαίνω επίπεδο και τον ευχαριστώ για όλα».

Γκιστ: «Κάνει τα πάντα. Είναι αρχηγός με κεφαλαία γράμματα. Τι να πούμε για αυτό τον άνθρωπο. Δεν σταματάει να δουλεύει».

-το μέλλον τους:

Λάσμε: «Αγαπάω τον Παναθηναϊκό, αγαπάω την Αθήνα και θα ήθελα να μείνω».

Γκιστ: «Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα, αλλά θα ήθελα να μείνω στην ομάδα καθώς την αγαπάω πολύ».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω