Η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με όνειρα… ΟΑΚΑ. Με στόχο όχι απλώς να είναι παρών στο Final Four της EuroLeague, αλλά να το διεκδικήσει μέσα στο “σπίτι” του, μπροστά στον κόσμο του. Ωστόσο, η απρόσμενη «αναποδιά» με τον Ματίας Λεσόρ έχει φέρει τριγμούς στα πλάνα του Εργκίν Αταμάν και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια.
Η απουσία του Γάλλου σέντερ δεν είναι απλώς ένα προσωρινό πρόβλημα — είναι ένα δομικό πλήγμα για τον τρόπο που έχει χτιστεί η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον πιο επιδραστικό παίκτη του στη ρακέτα, τον άνθρωπο που καθόριζε τον ρυθμό, την άμυνα, αλλά και το ψυχολογικό momentum των πρασίνων.
Και η αλήθεια είναι μία:
Αυτό το κενό δεν καλύπτεται “εσωτερικά”. Ούτε με πειραματισμούς, ούτε με περιστασιακές λύσεις. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παραμείνει στο επίπεδο του φαβορί για το Final Four, χρειάζεται δύο στοχευμένες μεταγραφές από το πρώτο ράφι — και μάλιστα άμεσα.
Η πρώτη, φυσικά, αφορά το “5”. Ένα βαρύ κορμί με εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, που θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος του Λεσόρ και να δώσει σταθερότητα στο ζωγραφιστό. Η δεύτερη, πιθανότατα στο “3” ή “4” (Χέιζ Ντείβις;), πρέπει να προσφέρει scoring και ενέργεια — στοιχεία που λείπουν εμφανώς σε βραδιές όπου ο Παναθηναϊκός μπλοκάρει επιθετικά.
Οι μεταγραφές δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα. Γιατί όταν έχεις βάλει τον πήχη στο ΟΑΚΑ Final Four, το να χαθεί ο έλεγχος στη μέση της σεζόν δεν είναι αποδεκτό. Το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση τώρα — πριν χαθεί η χημεία, η πίστη και κυρίως, το momentum.
Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο οργανισμός του Παναθηναϊκού κινηθούν με αποφασιστικότητα, το πλάνο μπορεί να σωθεί. Αν όχι, η σεζόν που ξεκίνησε με προσδοκίες για δόξα, κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο μπροστά στα μάτια του ίδιου του κόσμου.

