Ο Παναθηναϊκός στοχεύει ταυτόχρονα να διατηρήσει την κυριαρχία του και να αναβαθμίσει το ΟΑΚΑ στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τη Magic Euroleague να αποκαλύπτει ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ποσό στην ιστορία του ελληνικού, αλλά πιθανότατα και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς καμία ομάδα δεν έχει πραγματοποιήσει τόσο μεγάλη επένδυση μέσα σε έναν χρόνο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φιλοδοξεί να καταστήσει τον Παναθηναϊκό κορυφαίο brand στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι που απαιτεί σημαντική οικονομική στήριξη.
Το συνολικό μπάτζετ της ομάδας, που καλύπτει το ρόστερ, το προπονητικό επιτελείο και όλα τα λειτουργικά έξοδα, ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η πρώτη μεγάλη φάση των έργων ανακαίνισης του ΟΑΚΑ θα κοστίσει επιπλέον 15 εκατομμύρια, με τον αρχικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 14,7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά να αναμένεται να αυξηθεί λόγω απρόβλεπτων παραγόντων.
Παρά τα υψηλά έξοδα, τα οποία ξεπερνούν τα έσοδα, η εμπορική στρατηγική της ομάδας έχει αποφέρει σημαντικά ποσά από χορηγίες, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ η μελλοντική ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ αναμένεται να προσθέσει έσοδα. Η επένδυση αυτή αποτελεί βήμα για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την οικονομική υγεία της ομάδας, διασφαλίζοντας την παρουσία της στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

