Ομάδα και κόσμος «έκαψαν» τον Ολυμπιακό στη λάβα του ΟΑΚΑ σε ματς θρίλερ!

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ που θύμιζε παλιές καλές εποχές, οι δύο «αιώνιοι» συγκρούστηκαν στο μεγάλο ντέρμπι της basket league.
Από το τζάμπολ της αναμέτρησης οι παίκτες του Αταμάν και με την ώθηση του κόσμου τους, θέλησαν να βάλουν στα σχοινιά την ομάδα του Πειραιά και με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν να σκοράρει ανελλειπώς πήραν τα ηνία στο ματς.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ουδέποτε στο πρώτο μισό του αγώνα τα παράτησε, βρήκε σκορ παρά την σκλήρη άμυνα του «τριφυλλιού» και παρέμενε με μεγάλα επιμέρους σκορ κοντά στο «τριφύλλι».

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (23-13), αλλά ο Ολυμπιακός με αποθέματα ψυχής, κατάφερε να την εξανεμίσει, με τη διαφορά να κλείνει στο +5 για το «τριφύλλι» (23-18). Ο Κέντρικ Ναν ήταν το πρώτο βιολί για την «πράσινη» επίθεση και με συμπαραστάτες τους Γκραντ και Αντετοκούνμπο, κατάφερε να στείλει και πάλι το σκορ σε διψήφια επίπεδα (40-26). Σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός «έτρεξε» σερί 8-0, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιστρέψει δυναμικά στο ντέρμπι. Ο Ναν με τρία φάουλ σίγησε και οι Λεσόρ-Γκραντ ανέλαβαν να κουβαλήσουν το «τριφύλλι» με το ημίχρονο να κλείνει στο +2 (44-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον Κώστα Σλούκα που ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και δεν θα συνέχιζε στο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» με ξέσπασμα και τρίποντη «βόμβα» από τον Μήτογλου, βρήκαν «αέρα» +6  (50-44), με τον Γκραντ να προσθέτει δύο ακόμα για το +8 (52-44) και τον Ολυμπιακό στο ίδιο διάστημα να πρέπει να διαχειριστεί και την απώλεια του Μιλουτίνοφ με διάστρεμμα.

Οι κακές «πράσινες» επιθετικές επιλογές και το ένστικτο των παικτών του Ολυμπιακού, δεν άφηνε το σκορ να ξεφύγει με το ματς να παραμένει ντέρμπι και τον Πετρούσεφ να σκοράρει με γκολ-φάουλ (56-51). Ο Μήτογλου κάνοντας απίθανο ματς διεύρυνε το σκορ για την ομάδα του, με το σκορ να κλείνει στο τρίτο δεκάλεπτο στο +9 για τον Παναθηναϊκό (63-54). 

Το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε φαβορί τον Παναθηναϊκό, που έβρισκε τρόπο να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, αλλά ο Ολυμπιακός έβρισκε μεγάλα σουτ και διατηρούσε επαφή με το «τριφύλλι» (80-74) με τρίποντο του Ουόκαπ. Με τον Γκος ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει σκορ (80-76) και το ντέρμπι καλά κρατούσε δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Με τον Παναθηναϊκό στο +4 (80-76), ο Ολυμπιακός πάσχιζε να βρεί τρόπο να πλησιάσει και με τρίποντο του Πίτερς έφτασε τη διαφορά στον πόντο (80-79), με 28,1'' να απομένουν και τη μπάλα σε «πράσινα» χέρια. Ο Γκραντ με 1/2 βολές διαμόρφωσε σκορ (81-79), με τον Γκος να μη σκοράρει στην τελευταία επίθεση, να κερδίζει φάουλ και να βάζει μόνο τη μία για το 81-80. Το ματς δεν είχε τελειώσει, καθώς στην επαναφορά ο Γκριγκόνις πήρε το φάουλ πήγε στις βολές και με απόλυτη ψυχραιμία και ευστοχία βρήκε στόχο για το «πράσινο» +3 (83-80) με 10,2'' να απομένουν και τη μπάλα στον Ολυμπιακό. Το ερυθρόλευκο λάθος στην επαναφορά, ήταν αρκετό για να δώσει τη μπάλα στο «τριφύλλι» και να «κλειδώσει» η νίκη για τον Παναθηναϊκό, με τον Καλαϊτζάκη να σκοράρει από τη γραμμή των βολών για το τελικό (85-80).

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω