Σφοδρή επιθυμία Ράντονιτς για Γκριγκόνις!

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως έχει πολλά «ανοιχτά μέτωπα» στον σχεδιασμό της νέας σεζόν και η οριστική απάντηση του Νικ Καλάθη θα κρίνει με ποιο πλάνο θα κινηθούν οι «πράσινοι» στην αγορά. Όπως διαβάσατε το Σάββατο (9/7), το «τριφύλλι» κατέθεσε νέα πρόταση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για συμβόλαιο τριών ετών στον Έλληνα πλέι μέικερ και η τελική έκβαση της υπόθεσης δεν πρόκειται να «τραβήξει» για πολλές μέρες.

Παράλληλα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός κινείται στην αγορά και για τις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ του, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και τον Αργύρη Πεδουλάκη να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία. Οι «πράσινοι» έχουν... κυκλώσει το όνομα του Μάριους Γκριγκόνις και θέλουν να καλύψουν το κενό στη θέση «2» με τον εξαιρετικό Λιθουανό παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος αποτελεί τη βασική επιλογή τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως από την πλευρά του παίκτη δίνεται η αίσθηση ότι το συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα δεν θα αποτελέσει σκόπελο πάνω στον οποίο θα… τρακάρει μια ενδεχόμενη συμφωνία. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» κοιτάζουν πολύ ζεστά την περίπτωση του και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα δείξουν αν τελικά το πρόβλημα είναι άλυτο ή όχι.

O 28χρονος σούτινγκ γκαρντ προορίζεται για αντικαταστάτης του Νεμάνια Νέντοβιτς στον «πράσινο» σχεδιασμό και αποτελεί την Νο. 1 επιλογή του Μαυροβούνιου τεχνικού της ομάδας. Ο ύψους 1,98μ. Λιθουανός αγωνίζεται την τελευταία τετραετία στην Euroleague αρχικά με τη Ζαλγκίρις και στη συνέχεια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, στην ομάδα από το Κάουνας δούλεψε για δύο χρόνια με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και εξελίχθηκε σε ηγέτη, όταν ο «Σάρας» αποχώρησε για τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2020. Έτσι, τη σεζόν 2020-2021 ο Γκριγκόνις μέτρησε 13,4 πόντους ανά παιχνίδι, μαζί με 2,1 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι Μοσχοβίτες βρέθηκαν στην μεγάλη λίστα των ομάδων που τον ήθελαν το περσινό καλοκαίρι και κατάφεραν να τον υπογράψουν μέχρι το 2024, με τον Δημήτρη Ιτούδη να του δίνει χρόνο και ρόλο σε ένα «γεμάτο» ρόστερ. Ωστόσο, η αποβολή των ρωσικών ομάδων από την Euroleague έφερε και τον ίδιο πιο κοντά στην έξοδο. Με δεδομένο πως είναι Λιθουανός, ο ποιοτικός σκόρερ δεν ήθελε να επιστρέψει στη Ρωσία για τα πλέι οφ της VTB League και το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε με την «αρκούδα» ήταν στις 18 Φεβρουαρίου.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, έχει κινητοποιηθεί για την περίπτωσή του, γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη έλευσή του στο ΟΑΚΑ θα αποτελέσει σπουδαία αναβάθμιση του ρόστερ. Συνολικά, στις τέσσερις σεζόν του στα παρκέ της Euroleague, ο 28χρονος έχει 10,7π., 2,1ρ. και 2,4ασ. ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 43,9% πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω