Θανάσης Γιαννακόπουλος το 2011: «Δεν πουλάμε τις μετοχές, τις χαρίζουμε!»

Σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2020 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και το καλοκαίρι του 2011 όπου τα ηνία είχαν ο Θανάσης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή αφού το 2012 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος η ομάδα περνάει στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα.

Τότε και λίγο μετά την κατάκτηση του 6ου αστεριού στην Βαρκελώνη, ο εμβληματικός παράγοντας του τριφυλλιού είχε παραθέσει συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday όπου και έκανε γνωστή την πρόθεση της οικογένειας Γιαννακόπουλου για οριστική και αμετάκλητη αποχώρηση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα δύο σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης ήταν ότι:

  • οι δύο διοικητικοί ηγέτες του Συλλόγου είχαν αποφασίσει να χαρίσουν τις μετοχές του Παναθηναϊκού και όχι να τις πουλήσουν παρά τα εκατομμύρια ευρώ που είχαν δαπανήσει για να φέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.
  • παρέμειναν ένα ακόμα χρόνο γιατί αν αποχωρούσανε, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να διαλυθεί και αυτό ήταν κάτι που φυσικά και δεν ήθελαν.

Πιο αναλυτικά είχε δηλώσει τα εξής:

-την απόφαση της οικογένειας να αποχωρήσει: «Η απόφασή μας να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό αθλητισμό το ερχόμενο καλοκαίρι είναι οριστική και αμετάκλητη. Και αυτή τη φορά δεν θα αλλάξει. Μακάρι στο μεσοδιάστημα να βρεθεί κάποιος, όχι για να πουλήσουμε την ΚΑΕ, αλλά για να του τη χαρίσουμε».

-την παραμονή της οικογένειας στην ΚΑΕ το περασμένο καλοκαίρι: «Η αλήθεια είναι, ότι ήμασταν αμετάκλητοι το καλοκαίρι για να φύγουμε. Οταν, όμως, διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε -επί της ουσίας- υποψήφιος αγοραστής, κάποιος που να θέλει να αναλάβει την ΚΑΕ, η παραμονή μας ήταν μονόδρομος. Γιατί αν αποχωρούσαμε, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να διαλυθεί και αυτό ήταν κάτι που φυσικά και δεν θέλαμε. Το κάναμε, όχι μόνο επειδή μας παρακάλεσαν όλοι οι παράγοντες, αλλά επειδή αγαπάμε τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλαμε να τον αφήσουμε μόνο του. Αυτό το πράγμα, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορώ να φανταστώ -πόσω μάλλον να σκεφτώ- ότι την επόμενη χρονιά, θα παραμείνουμε στον Παναθηναϊκό».

-τους ενδιαφερόμενους που παρουσιάστηκαν: ««Η εταιρεία του κ. Γκαλατιότο είναι εξειδικευμένη για να κάνει τις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες στον κόσμο. Υπήρξε κάποιος που όταν είδε τα νούμερα, αποχώρησε. Δεν μάθαμε το όνομά του. Είδαν ότι τα δικά τους οικονομικά μεγέθη ήταν μικρά σε σχέση με αυτά του Παναθηναϊκού και εγκαταλείφθηκε αυτή η περίπτωση. Από την Ελλάδα, δυστυχώς, δεν υπήρξε κανείς. Οι λεγόμενοι "Παναθηναϊκάρες" έστριψαν. Ρόδα μυρωμένα, που λένε».

-το φετινό μπάτζετ στην ΚΑΕ: ««Και πάλι μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μπορεί να υπερβεί τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι, όταν ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιο μπάτζετ και οι άλλες ομάδες έχουν μερικές χιλιάδες, υπάρχει χαώδης διαφορά. Και τα οικονομικά μεγέθη είναι ενδεικτικά της αγωνιστικής διαφοράς. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο σωματεία, εμείς και ο Ολυμπιακός, και μετά το... χάος. Και αυτό είναι λυπηρό. Θλίβομαι ειλικρινά με κάποιες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ότι η ομάδα του Άρη ήρθε στην Αθήνα με λεωφορείο. Δεν είναι δυνατόν ένας τόσο ιστορικός σύλλογος, με την αίγλη που έχει ο Άρης και τις διακρίσεις που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, να φτάνει σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ άσχημο όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για το άθλημα που αγαπάμε, για το άθλημα που πονάμε».

-την αποχώρηση του Φώτση: «Θα κρατούσαμε τον Φώτση. Είναι ελληνόπουλο, είναι πολύ καλός αθλητής και έχει "βγει" από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, στον οποίον έδωσε και πολλά. Για όλους τους άλλους ισχύει ότι είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά η ζωή... συνεχίζεται, όπως σε όλα τα θέματα».

-το ενδιαφέρον του Αλ Σαούντ και την Arboris Capital: «Εμμένω στη θέση που είχα διατυπώσει και την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί θέμα εξουσιοδότησης σε εταιρεία: ή θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα -ως προς τα ζητούμενα προς την όποια εταιρεία πάρει τα δικαιώματα για ν' αναζητήσει αγοραστή- ή να μη γίνει. Γιατί αλλιώς, θα υπάρξουν ιστορίες και παρατράγουδα. Διαβάζουμε άλλωστε στις εφημερίδες, ότι η ιστορία με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει τελειώσει και έρχονται τα πετροδολάρια. Κατά συνέπεια, τι υπάρχει να πούμε που να αφορά άλλη εταιρεία, όταν αυτή η υπόθεση -με τον πρίγκιπα- είναι στο τέλος της; Γιατί να ξαναρχίσουμε από το μηδέν; Μακάρι να πέσουν οι υπογραφές με τον πρίγκιπα. Αυτό ευχόμαστε όλοι στον Παναθηναϊκό: να βγει από τη δύσκολη θέση που είναι και να μπει σε ένα νέο και καλύτερο δρόμο».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω