04/06/99 ο Ζοτς ξεκινούσε το έργο του, έφτασε η ώρα της επιστροφής του!

Όταν το καλοκαίρι του 1999, οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έδιναν τα χέρια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκειμένου ο Σέρβος κόουτς να αναλάβει τον Παναθηναϊκό κανείς δεν φανταζόταν αυτό ακριβώς που ακολούθησε.

Αναμφίβολα, ο «Ζοτς» ήταν ένα πολύ βαρύ όνομα, αφού είχε ήδη τρεις κατακτήσεις της Euroleague κι αποτελούσε ασφαλώς πολύ δυνατό χαρτί στην ευρωπαϊκή, προπονητική σκηνή. Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως ότι η 4η Ιουνίου του 1999 θα αποκτήσει ιστορική αξία και θα μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Άλλωστε, είναι πολλά τα παραδείγματα προπονητών εγνωσμένης αξίας που δεν «έπιασαν» σε μία δουλειά. 

«Οι συστάσεις για τον άνθρωπο αυτό που κάθεται δίπλα μου είναι περιττές. Ο Παναθηναϊκός έχει την τιμή να διαθέτει στις τάξεις του τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη», είχε αναφέρει ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Ομπράντοβιτς που είχε φτάσει στην Ελλάδα υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Μάλιστα, στο πάνελ βρισκόταν και ο Δημήτρης Ιτούδης, στενός συνεργάτης του Σέρβου κόουτς, που εκτελούσε και χρέη μεταφραστή 

Ο «Ζοτς» είχε δηλώσει ενθουσιασμένος για την υποδοχή, της οποίας έτυχε και είχε εκφράσει την επιθυμία του να εργαστεί σκληρά προκειμένου να ανεβάσει τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Αυτό τελικά συνέβη!

Η διαδρομή του πολύπειρου κόουτς στον Παναθηναϊκό διακόπηκε λανθασμένα το 2012, ύστερα από 13 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και συγκεκριμένα 11 κατακτήσεις πρωταθλήματος Ελλάδας, πέντε κατακτήσεις της Euroleague και επτά κατακτήσεις Κυπέλλου.

Το 2012 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από την Ελλάδα αλλά η αποχώρηση φυσικά δεν... έσβησε την αγάπη του Ομπράντοβιτς για το «τριφύλλι», την οποία φροντίζει να εκφράζει σε κάθε πιθανή ευκαιρία κι αντίστοιχα ο κόσμος των «πρασίνων» δεν ξεχνά τη συνεισφορά του «Ζοτς».

Η αλήθεια είναι όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν ότι η φυγή του Ζοτς κόστισε στον Παναθηναϊκό αφού από το 2012 και μετά αγνοεί το Final Four. Πολλοί μπορεί να το αποδίδουν σε άλλους λόγους αλλά ο κυριότερος είναι ότι ο κορυφαίος προπονητής δεν καθόταν πια στον πράσινο πάγκο και στην πραγματικότητα δεν υπήρχε λόγος να φύγει.

Το παρελθόν δεν αλλάζει αλλά πάντα έχεις την ευκαιρία να το διορθώσεις και αν έχεις μάθει από τα λάθη σου την πρώτη ευκαιρία που σου παρουσιάζεται πρέπει να την αρπάξεις από τα μαλλιά και να τον φέρεις χειροπόδαρα πίσω. Είναι αδιανόητο να είναι ο Ζοτς ελεύθερος και να μην του δίνεις τα πάντα για να γυρίσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να σκέφετεσαι πολύ αλλά να βρεις τον τρόπο να συμφωνήσεις μαζί του και πρέπει να κάνεις τα πάντα για αυτό βάζοντας πάνω από όλα το καλό του Συλλόγου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και δεν χωράει καμία είδους δικαιολογία σε όσους βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Ο μόνος λόγος ο αντικαταστάτης του Κάτας να μην είναι ο Ζοτς είναι ο ίδιος να θέλει να σταματήσει την προπονητική. Είναι αστείο να ψάχνουμε προπονητή ενώ ο κορυφαίος είναι ελεύθερος. Αρκετά με τα πειράματα προπονητών τόσα χρόνια, αρκετά με τις δοκιμές, αρκετά με τους μαθητευόμενους μάγους. Δεν θέλουμε τον καλύτερο προπονητή εκτός Euroleague όπως είχε δηλώσει ο Καλαϊτζής για την έλευση Κάτας. Θέλουμε τον κορυφαίο όλων! Στο χέρι σας είναι να τον φέρετε πίσω και να προκαλέσετε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο Παναθηναικός ήταν πάντα μια οικογένεια και αυτό κάνει και τώρα με ανθρώπους που μεγαλούργησαν και αγάπησαν τον Σύλλογο. Από όλο αυτό λείπει ο πατέρας. Τώρα έφτασε η στιγμή και δεν υπάρχει επιστροφή!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω