Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε... περίπατο στη Νέα Σμύρνη. Οι "πράσινοι" κέρδισαν εύκολα με τον Πανιώνιο με 67-88, κάνοντας μια χαλαρή προπόνηση ενόψει του πολύ δύσκολου ματς με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (16/11).

Οι Λάνγφορντ με 12π., Παππά με 11π. και οι Καλάθης, Βουγιούκας και Τόμας με 10 πόντους έκαστως ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το Τριφύλλι, με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει συνεχές ροτέισον, ενώ οι 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Καταλανός τεχνικός είχαν σκορ. 

Το ματς

Με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Τόμας, και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και οι “κυανέρυθροι” ήταν αυτοί που… αιφνιδίασαν τους τους “πράσινους”και στο 3’ το σκορ ήταν 10-6, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να παίζουν soft άμυνα και να αφήνουν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν.

Παρόλα αυτά το Τριφύλλι έτρεξε ένα 0-8 και μέσα σε δύο λεπτά πήρε το προβάδισμα με 10-14, με τον Τόμας να κάνει πολύ καλή αρχή και να είναι η αιχμή δόρατος της επίθεσης των φιλοξενουμένων. Έτσι ο Καταλανός τεχνικός έβαλε τους Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα, θέλοντας να ξεκουράσει ενόψει συνέχειας.

Τα τρίποντα (4/7) κρατούσαν τον Πανιώνιο στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει σε 20-22 στο 8’, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε με τις 4/4 βολές του Βουγιούκα και το λέι απ του Τόμας να κάνει το 20-28, που ήταν το σκορ της περιόδου.

Από κει και μετά τα πράγματα δεν άλλαξαν, με το rotation να συνεχίζεται από τους “πράσινους” και ο Παππάς στο 13’ να διαμορφώνει το 26-34 με το πρώτο εύστοχο τρίποντο, ενώ έπαιζε και πολύ καλή άμυνα.

Στα μισά της 2ης περιόδου η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (30-42), καθώς εκμεταλλεύτηκε τα καλά ποσταρίσματα του Βουγιούκα και τον “καυτό” Παππά, ο οποίος με 3/3 τρίποντα μπόρεσε να… βρει τον τρόπο για να κάνει πιο εύκολο το απόγευμα του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήγει με το σκορ στο +11 (37-48), με το Τριφύλλι να χαλαρώνει στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, καθώς άφηνε τον Ντόρσεϊ για να βάλει εύκολους πόντους, με τον Πανιώνιο να έχει πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (7/13), που τον κρατούσε σχετικά κοντά στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τη βασική πεντάδα στην 3η περίοδο και με το τρίποντο του Λάνγκφορντ έκανε το 39-53 στο 23’, αλλά οι “πράσινοι” έκαναν κάποια λάθη στην άμυνα και επέτρεπε αρκετές διεισδύσεις μέσα στη ρακέτα.

Όμως οι Λάσμε και Καλάθης πίεσαν μέσα στο ζωγραφιστό και στο 26’ έκανε το +16 (42-58), με τον Τσάβι Πασκουάλ να κρατά τους “βασικούς” για αρκετό χρονικό διάστημα. Όμως η είσοδος του Γκιστ περισσότερο κακό παρά καλό έκανε, καθώς επέτρεψε στους “κυανέρυθρους” να μειώσουν σε 49-60 στο 28’.

Παρόλα αυτά οι Λάνγκφορντ και Βουγιούκας βρήκαν χώρους στην επίθεση και έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 51-66, με τον Παναθηναϊκό να παίζει σε χαμηλές ταχύτητες, αλλά ο Πανιώνιος είχε υψηλά επίπεδα στα τρίποντα (9/16 και 56%).

Για πρώτη φορά το σκορ έφτασε στο +17 (55-72) στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και η χαλάρωση στις άμυνες ήταν αισθητή. Έτσι και οι δύο ομάδες άφηναν τα σουτ και έτσι το ματς απέκτησε ταχύτητα.

Ο Πανιώνιος απειλούσε μόνο από το τρίποντο και για αυτό είχε και υψηλό ποσοστό (12/22), αλλά το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν τα δίποντα, μιας και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν επέτρεπαν την είσοδο μέσα στη ρακέτα.

Έτσι οι "πράσινοι" επικράτησαν με 67-88 του Πανιωνίου και συνέχισαν το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα και πλέον προετοιμάζεται για την αναμέτρηση τηε Παρασκευής με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 37-48, 51-66, 67-88

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω