Αλεξανδρή: «Έχουμε τέτοια δίψα να πάρουμε και το πρωτάθλημα»

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του ξανά στους τελικούς της Α1 Γυναικών, με αρχικό στόχο την ισοφάριση της σειράς με τον Ολυμπιακό σε 2-2 κι έπειτα στην κατάκτηση του τίτλου, όπως αναφέρει η Διονυσία Αλεξανδρή.

Η πόιντ γκαρντ των «πρασίνων» μίλησε στο web radio της ΕΟΚ αναφέροντας τόσο για τον τελικό του Κυπέλλου, όσο και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα...

Για το αν είχαν πίεση πριν τον αγώνα: «Νωρίτερα στη διοργάνωση είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του, οπότε αυτόματα γίναμε το φαβορί. Σε συνδυασμό και με το ότι η ομάδα είχε να πάρει 23 χρόνια Κύπελλο, σίγουρα μάς προστέθηκε παραπάνω πίεση απ’ όση θα έπρεπε. Γι’ αυτόν το λόγο πήγαμε με άγχος και νευρικά. Ίσως δεν είχαμε και την απαραίτητη συγκέντρωση στο Κύπελλο, γιατί το μυαλό μας εστίασε στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό μες στο «ΣΕΦ» είναι κάτι σπουδαίο για να φτάσουμε στο Κύπελλο».

Για το αν σκέφτηκε την ενδεχόμενη ήττα κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Δεν κρύβω ότι όταν ήμουν εκτός αγώνα και έβλεπα να δεχόμαστε εύκολα καλάθια και είχαμε «κολλήσει» επιθετικά, είχα άγχος και μου πέρασε απ’ το μυαλό η ήττα. Όταν μπαίνεις μέσα δεν έχεις αυτό το άγχος γιατί παίζεις, αλλά απ’ τον πάγκο ήταν διαφορετικά. Η Ελευθερία ήταν πάρα πολύ καλή και της αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, γιατί έως το 39’ εμείς «κυνηγούσαμε». Ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό εμείς ήμασταν πιο ψύχραιμες και κερδίσαμε».

Για τους έντονους πανηγυρισμούς της μετά την κατάκτηση: «Καταρχάς όταν έβαλε η Κάρτερ το τετράποντο μού έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Έχω αποφασίσει ότι θα τις ζω έντονα αυτές τις στιγμές, γιατί σε κάποια χρόνια που δε θα παίζω πια θα μου λείπουν. Προσπαθώ να τις ζω όσο πιο πολύ μπορώ».

Για τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν: «Επιστρέψαμε απ’ το γήπεδο της Ζωφριάς στον «Τάφο του Ινδού» που είναι η έδρα μας για να πάρουμε τα αμάξια μας να φύγουμε. Εκεί είχε πολλή αστυνομία και αρκετό κόσμο, φίλαθλους του Παναθηναϊκού που μάς περίμεναν. Μας είπαν «συγχαρητήρια», τραγούδησαν μαζί μας, σηκώσαμε το Κύπελλο ξανά μαζί τους και το ευχαριστηθήκαμε ακόμα πιο πολύ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, γιατί δείχνουν ότι είναι δίπλα μας και είναι πολύ ευχάριστο αυτό, ειδικά στο χώρο του μπάσκετ που δεν έχει την προβολή που χρειάζεται».

Για το ότι πλέον στρέφονται στους τελικούς με τον Ολυμπιακό: «Αυτήν τη στιγμή πανηγυρίζουμε, έχουμε μια ευχάριστη σκέψη, αλλά μόλις πάμε στο γήπεδο και δούμε το scouting του Ολυμπιακού αυτόματα «γυρίζει ο διακόπτης». Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δυνατός. Κρατάμε την ψυχολογία που είναι ψηλά και προσπαθούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να μάς δώσει δύναμη να αντιμετωπίσουμε έναν ισχυρό αντίπαλο».

Για το επερχόμενο (30/03) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Το πρωτάθλημα είναι ένας πολύ δυνατός τίτλος και το να τον κερδίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κάτι σπουδαίο. Η σειρά είναι 2-1 και τον υποδεχόμαστε στην έδρα μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε την έδρα μας, γιατί είναι ματς «ζωής και θανάτου». Έχουμε τέτοια «δίψα» να πάρουμε το πρωτάθλημα που βγαίνει αυτόματα το να δώσουμε και την «ψυχή» μας, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας. Η έδρα μας είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω