Νέο μπαμ του Παναθηναϊκού: Πήρε την Αλεξανδρή από τον Ολυμπιακό!

Μια μεταγραφή πρωτίστως ουσίας αλλά και με σημειολογικό χαρακτήρα ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Έντυσε στα πράσινα τη διεθνή πλέι μέικερ Διονυσία Αλεξανδρή προσθέτοντας δίπλα στην Πηνελόπη Παυλοπούλου μια αθλήτρια με διαφορετικά χαρακτηριστικά που είναι εξαιρετική αμυντικός, με πίεση στη μπάλα αλλά και εμπειρία στον πρωταθλητισμό. 

Ταυτόχρονα σηματοδοτεί ακόμα περισσότερα καθώς είναι η πρώτη μπασκετμπολίστρια που κάνει απευθείας το δρομολόγιο Ολυμπιακός -> Παναθηναϊκός μετά το 2015 και την ίδρυση των ερυθρολεύκων στο μπάσκετ γυναικών. 

Η Αλεξανδρή ήταν ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του φετινού Ολυμπιακού και ειδικότερα στην Α1 είχε 19 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής με 5,3 πόντους και 3,8 ασίστ. 

Στους τελικούς και μετά το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με πρωταγωνίστρια τη Φιτζέραλντ, ο Ζίμπαρτς την έριξε στη μάχη αγωνιζόμενη για 16, 19 και 22 λεπτά στο Game 2, 3 και 4. 

Είναι μια παίκτρια ομάδας που κάνει το μεγάλο βήμα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό στα 32 της, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να σημειωθεί πως είναι εν δυνάμει μέλος της Εθνικής γυναικών, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προετοιμασία για τα φιλικά παιχνίδια του Ιουνίου, αποτελώντας μαζί με την Παυλοπούλου το δίδυμο που θα κατεβάσει ο προπονητής Πέτρος Πρέκας στους αγώνες. 

Αμέσως μετά το τέλος των τελικών, ο Παναθηναϊκός «πολιόρκησε» την Αλεξανδρή και τελικά την έκανε δική του. Η υγεία που επικρατεί πλέον στο τριφύλλι, ο κόσμος του και το δίδυμο Καπογιάννη-Λύμουρα με τη γνώση και τις επαφές τους στον χώρο, δίνουν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μπορεί πλέον να παίρνει και αθλήτριες Εθνικής ομάδας δημιουργώντας έναν ελληνικό κορμό και μια ομάδα ανταγωνιστική για την επόμενη μέρα παρότι ο αιώνιος αντίπαλος θα ξεκινήσει και φέτος με… υπερδιπλάσιο μπάτζετ μετά και την επανενεργοποίηση του Λεριώτη. 

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί με έξυπνες επιλογές και τη μαζική συσπείρωση του να καλύψει το χάντικαπ και ήδη με την προσθήκη και της Αλεξανδρή αρχίζει πλέον να διαμορφώνεται το ρόστερ της επόμενης σεζόν. 

Για την πολυτιμότητα πάντως της Αλεξανδρή στον Ολυμπιακό και τη χρησιμότητα στο κτίσιμο του νέου ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από άρθρο του ερυθρόλευκου site Thrylos24 ακριβώς μια εβδομάδα πριν (24/05). 

«Η Διονυσία Αλεξανδρή μπήκε στους τελικούς από την αρχή με το σωστό πνεύμα και έδειξε γιατί είναι μια... γεννημένη πρωταθλήτρια!

Φτάνουμε στους τελικούς πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟ πιάνει «στον ύπνο» τον Ολυμπιακό και κάνει δυο νίκες. Ωστόσο  η Αλεξανδρή είναι από τις λίγες παίκτριες που είναι στο πνεύμα των τελικών. Έχει μπει και πιέζει στην άμυνα. Ειδικά μέσα στη Λεωφόρο έκανε 2 τρομερά ματς. Αλλά και στο ΣΕΦ στην ευρεία νίκη σημείωσε ένα από τα πρώτα τρίποντα, δίνοντας το… σύνθημα μιας μεγάλης βραδιάς.

Η Αλεξανδρή ήταν… «καταδικασμένη» να πετύχει

Αν περιγράφονται όλα τα παραπάνω, είναι γιατί ίσως αρκετοί να μη γνωρίζουν το ποιόν της παίκτριας. Η Αλεξανδρή δεν παίζει από μικρή επαγγελματικά. 

Η Επαγγελματική ενασχόληση με το μπάσκετ ήρθε από τα 25 της χρόνια και μετά. Έτσι, έχοντας ακόμα πιο πολλές δυσκολίες, η έμπειρη αθλήτρια έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούσε. Στον Ολυμπιακό και την Εθνική Γυναικών.

Παίζει πλέον ευρωπαϊκά ματς και με την παρουσία της βοήθησε πολύ στο πρωτάθλημα. Έδειξε γιατί χρειάζεται στο ρόστερ πολλές φορές. Αλλά ο ημιτελικός Κυπέλλου και τα μαρκαρίσματά της στη Φιτζγκέραλντ στους τελικούς ήταν χάρμα οφθαλμών. Πανηγύρισε το νταμπλ μεταξύ άλλων και γιατί έδειξε ότι διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτριες με το μαχητικό πνεύμα της Αλεξανδρή. Παίκτριες που τους αρέσει η ομάδα όπως έχει πει η ίδια πολλές φορές και  δεν το βάζουν κάτω. Όσο στενά κι αν είναι τα περιθώρια είναι… καταδικασμένες να πετύχουν»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω