Τσιατσιάμης: «Η Διπλή Ανάπλαση δεν μπορεί να σταματήσει!»

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο της Διπλής Ανάπλασης, που θα αναμορφώσει την Αθήνα και θα χαρίσει στον Παναθηναϊκό σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Βοτανικό, όπως τόνισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ ξεκαθάρισε πως το σχέδιο είναι τόσο γερά θωρακισμένο που δεν υπάρχει ανησυχία για την αγωγή που έγινε προ ημερών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα που δείχνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την υλοποίηση του οράματος που θα αλλάξει την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης μίλησε στους Βάιο Τσούτσικα και Τάσο Νικολογιάννη για:

-το αν ανησυχεί για πιθανές προσφυγές: «Όπως είδατε, ο προγραμματισμός που έχουμε πει πολλές φορές ότι θα τον ακολουθήσουμε, δεν σταματάει. Προχωράμε κανονικά. Αυτό το έργο δεν θα σταματήσει από κάτι. Δεν νομίζω πως μπορεί να σταματήσει τίποτα αυτό το έργο. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει, για οποιονδήποτε λόγο. Έχει το δικαίωμα, αλλά έχουμε κι εμείς τη βεβαιότητα πως αυτό που κάνουμε έχει πολύ γερά θεμέλια, νομικά και θεσμικά. Ο καθένας μπορεί να λέει και να ζητά ό,τι θέλει, αλλά εμείς έχουμε θωρακίσει το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης».

-τα επόμενα βήματα: «Είμαστε στη φάση που περιμένουμε μια έγκριση περιβαλλοντικών όρων, έχουμε ετοιμάσει το τεύχος δημοπράτησης του γηπέδου και μόλις έρθει αυτό θα είμαστε στον αέρα όπως έχουμε πει, τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου. Παράλληλα έχουμε ένα έργο υποδομής για τον χώρο που θα χτιστεί το γήπεδο. Μιλάμε για διαμόρφωση και επαναφορά του χώρου ώστε να υποδεχτεί τον εργολάβο. Θα δείτε μπουλντόζες στον Βοτανικό μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο προγραμματισμός δεν αλλάζει, έτσι θα είναι. Προσπαθούμε πάρα πολύ να τηρούμε το χρονοδιάγραμμα και αυτό το καταφέρνουμε ως τώρα. Πλέον είναι θέμα μόνο δουλειάς. Αστάθμητοι παράγοντες δεν υπάρχουν. Προσπερνάμε και τη γραφειοκρατία, γιατί όλα είναι καλά δουλεμένα, μελετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις της γραφειοκρατίας. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο γήπεδο, αλλά και στις υποδομές του Βοτανικού».



-τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών: «Έγινε μια πάρα πολύ ισχυρή συμμαχία. Αυτή δεν είναι εύκολο να διαρραγεί από κανέναν. Ο λόγος που μπήκαν οι υπογραφές είναι πως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρέπει να σταματήσει για κανέναν λόγο το έργο. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και όλοι αποφασισμένοι. Αυτό θέλω να κρατήσετε. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτό το έργο δεν θα σταματήσει για κανέναν λόγο, γιατί δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να σταματήσει».

-τη χρηματοδότηση του έργου: «Η χρηματοδότηση και το κόστος κατασκευής υποδομών και γηπέδου είναι όλα εξασφαλισμένα. Για το γήπεδο 120 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίως επενδύσεων και για τις δημόσιες υποδομές 90 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. Οι τράπεζες έβαλαν επίσης τις υπογραφές τους για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Κι αυτές είναι έτοιμες να προχωρήσουν, παράλληλα με τη δημοπράτηση του γηπέδου. Τα πρώτα έργα θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, που βάσει χρονοδιαγράμματος θα είναι έτοιμες το 2024. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο με χρονικό ορίζοντα το 2026. Αν είναι να γίνει πιο γρήγορα να είστε σίγουροι πως θα βγω εγώ να σας το πω (γέλια)».

-την αναμόρφωση της Αθήνας: «Εξαιτίας του Παναθηναϊκού και της Διπλής Ανάπλασης θα μιλάμε για μια διαφορετική πόλη, με δύο τοπόσημα, που θα είναι η Αλεξάνδρας και ο Βοτανικός. Με πολύ πράσινο, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, μια πόλη που θα αξίζει να ζεις σε αυτή».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω