Δύο εκ των άμεσα εμπλεκόμενων στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, σε δηλώσεις τους στο «Τotal Football» του OPEN τόνισαν ότι η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Στην αθλητική εκπομπή «Total Football» του OPEN μίλησαν τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ Βοτανικός, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.
Και οι δύο σημείωσαν ότι το πρότζεκτ βρίσκεται στην τελική του ευθεία με τον Τσιατσιάμη μάλιστα να αναφέρει ότι η δημοπράτηση του μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτός και η κυβέρνηση έχουν κάνει τη δουλειά τους και απλά περιμένουν τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς να συμφωνήσουν, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Από την άλλη ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης τόνισε:
«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο για να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Αφενός στόχος μας είναι εμείς ως Δήμος Αθηναίων να διασφαλίσουμε το Δημόσιο συμφέρον και αφετέρου οι εμπλεκόμενοι τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Εχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που ενδεχομένως υπήρχαν στη διαπραγμάτευση αυτή και έχουμε συντάξει τα τελικά κείμενα των συμφωνιών, οπού θα πάρουν τον δρόμο τους σε κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς. »
Για το σημείο που βρίσκονται οι μελέτες: «'Εχουν προετοιμαστεί όλες οι διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε άμεσα το γήπεδο. Όταν λέω άμεσα εννοώ μέχρι το τέλος του χρόνου, το πολύ στις αρχές του καινούργιου χρόνου. Εχουμε ετοιμάσει σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός όλες τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση του γηπέδου. Η διαδικασία δημοπράτησης θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνου και η κατασκευή του γηπέδου θα κρατήσει δύο χρόνια.»
Για το αν υπάρχει απογοήτευση: «Δεν έχουμε απογοητευτεί ούτε ένα λεπτό. Ο Βοτανικός και η κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό είναι μία λαμπρή ευκαιρία να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ένα σύγχρονο γήπεδο».

