Δελτίο Τύπου: Σαν σήμερα το 2001- Ο Batman στο NBA

Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία καθώς σαν σήμερα ο Αντώνης Φώτσης έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αγωνίστηκε στο NBA και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Φυσικά ο…Panathinaikos έχει τη δική του συνεισφορά και σε αυτό τον τομέα καθώς ο παίκτης προερχόταν από το «τριφύλλι». Ο Batman  τίμησε τη πράσινη φανέλα για τέσσερα χρόνια (από το 1997) και οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Μέμφις Γκρίζλις.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2001 ο τότε 20χρονος Φώτσης έκανε το ντεμπούτο του στον θαυμαστό κόσμο του NBA απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Μάλιστα ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε για 12 λεπτά και παρά το αρχικό του τρακ σημείωσε 4 πόντους (2/7 δίποντα, 0/3 βολές).

 Επιπλέον ο Φώτσης μάζεψε δύο ριμπάουντ ενώ είχε και ένα κλέψιμο στην ήττα της ομάδας του με 86-110.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος εκείνου του ματς ο Αντώνης Φώτσης είχε πει «Ήταν σαν να ζούσα σε όνειρο, αισθανόμουν πολύ όμορφα - ειδικά παίζοντας κόντρα στους Λέικερς. Ήξερα όμως εξ αρχής, όταν ερχόμουν εδώ, πως κάπως έτσι θα είναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μέμφις παρακολουθούσαν τον μπασκετμπολίστα  του Παναθηναϊκού από το 1998 και έβλεπαν στο πρόσωπο του έναν σύγχρονο αθλητικό πάουερ φόργουορντ. Εκείνη τη σεζόν ο Φώτσης είχε συμμετοχή σε 28 ματς  με μέσο όρο 3.9 πόντους και 2.2 ριμπάουτ σε κάθε παιχνίδι.

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω