http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Ξανά στα γνωστά, τα καθιερωμένα μας λοιπόν βρεθήκαμε πάλι χτες στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσουμε άλλη μία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και διατηρώντας την παράδοση αναλλοίωτη.

Καταρχήν θέλω να επισημάνω, επειδή εμάς τους Παναθηναϊκούς μας διακατέχει ένα αίσθημα υπερβολής, ότι ούτε όλα τα προβλήματα της ομάδας λύθηκαν μετά τη χθεσινή νίκη αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός ήταν του πεταματού όπως λεγόταν μέχρι χθες. Ο Πασκουάλ και συγκεκριμένοι παίκτες της ομάδας είχαν γίνει βορά στα θηρία της αρένας των social media. Ηρεμήστε όλοι και στηρίξτε την ομάδα είτε σας αρέσουν πράγματα είτε όχι. Είναι ακόμη Νοέμβρης και όλες οι ομάδες ψάχνονται φυσιολογικότατα. Επιπλέον πρέπει να αναλογιστείτε ότι όταν μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ ψάχνεται είναι δεδομένο ότι θα κάνει περισσότερες γκέλες από μια ομάδα που επίσης ψάχνεται αλλά έχει τριπλάσιο μπάτζετ (βλέπε Φενέρ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ). Αυτά για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να μην τρελαινόμαστε κάθε εβδομάδα στην πιο ισορροπημένη Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής.

Πάμε στα του παιχνιδιού λοιπόν. Στο πρώτο ημίχρονο απλά δεν υπήρχε κανένας Παναθηναϊκός στο παρκέ. Κατέβηκαν να παίξουν μόνο οι φανέλες αφού οι παίκτες ήταν σαν υπνωτισμένοι χωρίς καμία κίνηση και διάθεση σε επίθεση και άμυνα. Παρατηρούσαν απλά τον Ολυμπιακό να σκοράρει και το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ μόνο με 7 πόντους οφείλεται κατ΄ εμέ στην διαφορά ποιότητας και ποσότητας που έχουν τα δύο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δίκαια προηγούνταν στο ημίχρονο αφού οι μόλις 2 ασίστ του Παναθηναϊκού σε 20 λεπτά καταδείκνυαν το πρόβλημα που υπήρχε. Στο σημείο αυτό και ανεξάρτητα του αγωνιστικού θέλω να αναφερθώ στο διαιτητικό κομμάτι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν διαιτητικό σεμινάριο του πως ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια έχει πάρει δεκάδες ματς. Μην πάμε και μακριά άλλωστε καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι τους στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ εκτέλεσε 3 βολές σε όλο το παιχνίδι! Στο δικό μας χτες από ότι φαίνεται μόνο οι επαφές του Παναθηναϊκού ήταν φάουλ εξού και τα μόλις 4 του Ολυμπιακού σε 20 λεπτά. Λογικά θα πρέπει να είναι η λεγόμενη αεράμυνα αυτή που μαρκάρεις και παίζεις ξύλο χωρίς να σου σφυρίζουν τίποτα. Αφήνουμε στην άκρη και τις δύο τεχνικές ποινές σε Λάνγκφορντ και Θανάση που για ίδια περιστατικά σε παίκτες του Ολυμπιακού δεν σφυρίχτηκε απολύτως τίποτα.

Πάμε στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν λες και βλέπαμε άλλη ομάδα στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας από την λυσσαλέα του άμυνα κυριολεκτικά κατάπιε τον Ολυμπιακό κάνοντας ένα επιμέρους σκορ δευτέρου ημιχρόνου 52-32! Μέσα από την άμυνα άρχισε να λειτουργεί πολύ καλύτερα και η επίθεση με αποτέλεσμα να βγαίνουν συστήματα και αυτοματισμοί. Παράγοντες της μεγάλης ανατροπής μέσα στο παρκέ ήταν οι Αντετοκούμπο, Λεκαβίτσιους, Καλάθης και βοήθεια σε καίρια σημεία έδωσαν οι Παπαπέτρου και Γκιστ με το step up που έκαναν. Πολύ καλό το κοουτσάρισμα του Πασκουάλ στο δεύτερο ημίχρονο που χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και αιχμαλώτισε τον Μπλατ.

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό αφού ακολουθεί εκτός έδρας ματς στην Πόλη με την Εφές και σε λιγότερο από 48 ώρες ξανά παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά. Στη συνέχεια υπάρχει διπλή εβδομάδα όπου μέσα σε 48 ώρες αντιμετωπίζει Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και Μπασκόνια στην Βιτόρια. Η ομάδα πρέπει να χτίσει σε αυτοπεποίθηση από αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσει να δουλεύει έτσι ώστε να προοδεύει εβδομάδα με την εβδομάδα. Για να δούμε ακριβώς που υπάρχει κενό στο ρόστερ πρέπει πρώτα να πάρουμε το 100% από το υπάρχον και αυτό δεν το έχουμε πάρει ακόμα. Φυσικά και είναι καθαρά ευθύνη του Πασκουάλ να συμβεί αυτό.

Υ.Γ ΟΑΚΑ από τα παλιά χτες με πολύ παλμό και ένταση

Υ.Γ.1 Για να προέβη ο Γιαννακόπουλος σε τόσο σοβαρή καταγγελία για τους συγκεκριμένους διαιτητές θέλω να πιστεύω ότι έχει όντως αποδείξεις. Από την άλλη η σιωπή του Ολυμπιακού δείχνει... ενοχή και είναι περίεργη. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Υ.Γ.2 Ο Λέκα φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα μαζί με τον Καλάθη όταν ακουμπάει στο 2 και δεν είναι επιφορτισμένος τόσο με την δημιουργία. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ότι σκοράρει καλύτερα από ότι πασάρει.

Υ.Γ.3 Στο 4 υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση ψηλών κορμιών και αυτό φάνηκε χτες με τον Πρίντεζη όπου έκανε μεγάλη ζημιά.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω