Ξεπερνάει όλα του τα προβλήματα ο Παναθηναϊκός και παραμένει στην κορυφή!

Τον Αστέρα Τρίπολης και τα προβλήματά του νίκησε απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός (2-0) και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, υιοθετώντας τη ρήση ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

Το τριφύλλι είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Ντάνιελ Μαντσίνι και μεγάλο... κέρδος τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του (50’) και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο από τον Γέντβαϊ (74’), σε ένα ματς όπου οι πράσινοι εκτός από την ήδη αποδεκατισμένη αποστολή τους, έχασαν δύο ακόμη παίκτες με μυϊκούς τραυματισμούς στη διάρκεια του αγώνα (Βέρμπιτς και Σπόραρ)! 

Ο Αστέρας επέλεξε στρατηγικά να μπλοκάρει την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τον άξονα και το γεγονός αυτό οδήγησε τους πράσινους σε αρκετές πλαγιοκοπήσεις και σέντρες από τα άκρα. 

Κάποιες λιγοστές εμπνεύσεις από τον Μπερνάρ, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό Μαντσίνι και τον ορεξάτο Βαγιαννίδη δημιούργησαν κάποια ρήγματα, αλλά η συνολική εικόνα του τριφυλλιού στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν κακή. Χωρίς εμπνεύσεις και συνεργασίες στα μεσοδιαστήματα. 

Η πρώτη τελική προς την εστία των Αρκάδων έγινε στο 10’ με δυνατό σουτ του Σπόραρ έξω από την περιοχή που έδιωξε σε κόρνερ ο Γραμματικάκης, με τον Αστέρα να απειλεί στο 14’ μετά από άστοχη έξοδο του Λοντίγκιν και αδύναμο πλασέ στην κενή εστία του Σουρλή. 

Στο 16’ ο Μπερνάρ τροφοδότησε τον Βαγιαννίδη που έβγαλε συρτή σέντρα προς το ύψος του πέναλτι. Από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Κώτσιρας αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 26’ ο Γέντβαϊ πρόλαβε με τάκλιν τον Καλτσά πριν σουτάρει μέσα στην περιοχή, ενώ το σουτ του Γκαρσία που ακολούθησε κόντραρε πάνω στον Μλαντένοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα (28’) ο Χουχούμης έβγαλε σέντρα, ο Καλσάς, που ήταν σε θέση οφ σάιντ το οποίο δεν καταλογίστηκε, πλάσαρε, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε με το αριστερό πόδι. 

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 31’ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς και γυριστή κεφαλιά του Σπόραρ που έφυγε δίπλα απ’ το δοκάρι, ενώ η τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων ήρθε μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ που έφυγε άουτ (45+3’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο. Και στο 50’ ο Μπερνάρ έδωσε στον Μαντσίνι κι αυτός έβγαλε ιδανική παράλληλη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αϊτόρ πλάσαρε ιδανικά στα δίχτυα (1-0). 

Οι πράσινοι έχασαν και δεύτερο παίκτη με μυϊκό τραυματισμό στο 58’ με τον Σπόραρ να παθαίνει τράβηγμα, όπως είχε συμβεί στο 27’ με τον Βέρμπιτς! 

Μη έχοντας επιλογές ο Τερίμ τοποθέτησε τον Μπερνάρ στην κορυφή της επίθεσης και κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ από έναν κεντρικό αμυντικό του, τον Γέντβαϊ στο 74’, με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα «ξυραφιά»/ασίστ του Αϊτόρ (2-0). 

Από το 86’ και μετά ο Τερίμ επέλεξε ως σχηματισμό το 3-4-3, δίνοντας χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στον Ακαϊντίν. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Ακαϊντίν), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (86’ Ζέκα), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86’ Λημνιός), Βέρμπιτς (27’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τ Τσόκαϊ), Μαντσίνι. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς / 4-2-3-1): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Μάντζης.

MVP: Αϊτόρ. 
Την είχε μεγάλη ανάγκη ο Ισπανός μεσοεπιθετικός την αποψινή του εμφάνιση και αποτέλεσε το μεγαλύτερο κέδρος για τον Παναθηναϊκό μετά από την κατάκτηση της νίκης. Πέτυχε το πρώτο καθοριστικό γκολ με υπέροχο πλασέ κι έβγαλε τη συστημένη σέντρα στο δεύτερο τέρμα του Γέντβαϊ, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. 

Αδύναμος κρίκος: Αλάγκμπε. 
Πολλά αχρείαστα φάουλ και ελάχιστη προσφορά από τον μέσο του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δίχως λόγο και αιτία πήρε και την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90‘. 

Η στιγμή του αγώνα 
Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που ξεκλείδωσε το τρίποντο της νίκης. Ο Μπερνάρ εκδήλωσε υποδειγματικά την επίθεση δίνοντας στον Μαντσίνι, αυτός έβγαλε «ξυραφένια» παράλληλη σέντρα και το τελείωμα του Αϊτόρ ήταν ιδανικό. 

Ο διαιτητής 
Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Παπαπέτρου, που ήταν κοντά στις φάσεις και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω