Σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός Superfoods υπέφερε επιθετικά έχοντας κάκιστα ποσοστά (17/29 βολές, 14/32 δίποντα, 8/26 τρίποντα) δεν ηττήθηκε. Ο λόγος είναι απλός: η άμυνά του, που εξελίσσεται σε κομβικό στοιχείο του παιχνιδιού του.

Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός που στα πρώτα εννιά ματς της σεζόν στην Ευρωλίγκα είχε παθητικό 78,1 πόντους κατά μέσο όρο, στα τελευταία πέντε παιχνίδια, που έγιναν μέσα στο Δεκέμβριο, έχει κατεβάσει την παραγωγή των αντιπάλων στους 68 πόντους.

Αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα για το Δεκέμβριο, πάνω και από αυτή της Μπαρτσελόνα (72,2) και του Ερυθρού Αστέρα (75,2), που είναι οι μοναδικές ομάδες που στο σύνολο των 14 αγωνιστικών έχουν μικρότερο παθητικό από τον Παναθηναϊκό (75,07 οι «πράσινοι», 75 ο Ερυθρός Αστέρας, 74,36 η Μπαρτσελόνα).

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στα πέντε αυτά παιχνίδια οι αντίπαλοι των «πράσινων» ουδέποτε ξεπέρασαν το 50% στα δίποντα (48,6% η Μπαρτσελόνα, 35,2% η Γαλατάσαραϊ, 45,7% η Φενέρμπαχτσε, 48,9% η Αρμάνι και 50% η Μπασκόνια), ενώ έκαναν πολλά λάθη (17, 14, 12, 14 και 19 αντίστοιχα).

Ένας άλλος δείκτης της καλής άμυνας του Παναθηναϊκού είναι τα πολλά κλεψίματα. Στα πέντε τελευταία ματς μετρά 8,6 κλεψίματα ανά αγώνα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης.

Κι όλα αυτά χωρίς τον καθοριστικό για όλη την αμυντική λειτουργία της ομάδας, Τζέιμς Γκιστ…

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω