Ο Παναθηναϊκός ξεπάτωσε μέχρι τέλους τον Ολυμπιακό και την αλήτικη διαιτησία της ΕΟΚ του Λιόλιου!

Στο ΟΑΚΑ έγινε ματσάρα, Παναθηναϊκός Aktor και Ολυμπιακός... αντάλλαζαν «χτυπήματα» για 39', αλλά στο φινάλε ο ηγέτης πήρε το «όπλο» του και «καθάρισε»: ο Κώστας Σλούκας με ένα σπουδαίο τρίποντο και συνολικά 5π. στο τελευταίο λεπτό έδωσε στους «πράσινους» την νίκη και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα.

Ο Σλούκας ντύθηκε... τιμωρός και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το 3-0 στα «ντέρμπι αιωνίων» της Stoiximan Basket League, «σφραγίζοντας» την 1η θέση του ταμπλό.

Ο Σλούκας ντύθηκε... τιμωρός και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το 3-0 στα «ντέρμπι αιωνίων» της Stoiximan Basket League, «σφραγίζοντας» την 1η θέση του ταμπλό. Για να γίνει αυτό, είχε προηγηθεί ένα «πράσινο»... ξέσπασμα μέχρι το +17 στο Α' μέρος, αλλά και η «ερυθρόλευκη» επιστροφή στην επανάληψη.

Στα κρίσιμα, όμως, ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ ήταν εκείνος που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σλούκας τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Κέντρικ Ναν να τον ακολουθεί με 15 πόντους. Σπουδαία δουλειά από τους Ντίνο Μήτογλου (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Ματίας Λεσόρ (13 πόντοι σε 15').

Στην αντίπερα όχθη, ο Αϊζάια Κάνααν είχε 15π. μέχρι το 30', αλλά ο Μπαρτζώκας δεν τον χρησιμοποίησε στην τελική ευθεία, με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση (18 πόντοι). Εξαιρετικός για άλλο ένα ντέρμπι ο Μουστάφα Φαλ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός πως το ματς δεν «έκρυβε» μεγάλο βαθμολογικό διακύβευμα, η ένταση στην αναμέτρηση ήταν στα... κόκκινα. Αν μη τι άλλο οι «αιώνιοι» έδειξαν πόσο αμφίρροποι μπορούν να είναι οι τελικοί, με τους διαιτητές να μην συμβάλλουν στην προσπάθεια των αθλητών, παίρνοντας πολύ κακό βαθμό.

Το... έργο τέχνης του Σλούκα και το σχήμα του Αταμάν με Χουάντσο - Μήτογλου έστειλαν τον Παναθηναϊκό Aktor στο +7

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε το ντέρμπι με εκπλήξεις στην πεντάδα του (Σλούκας, Ναν, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Μήτογλου), ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε το καθιερωμένο line up στους starters. Ύστερα από ένα... άστοχο ξεκίνημα (5-4 στο 4'), οι «πράσινοι» με δημιουργίες του Κώστα Σλούκα και λύσεις των ψηλών τους (7π. ο Μήτογλου, 6π.-4ρ. ο Ερνανγκόμεθ) διαμόρφωσαν το 13-11 στο 7'. Ο Αϊζάια Κάνααν έχοντας 2/4 τρίποντα μείωσε στον πόντο (15-14 στο 8'), αλλά η πρώτη περίοδος άνηκε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού Aktor. Ο Σλούκας έκανε τα... πάντα (3 πόντοι, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα) και οδήγησε τους γηπεδούχους στο +7 (23-16 στο 10'), την ώρα που το σχήμα με Ερνανγκόμεθ - Μήτογλου απέδιδε τα μέγιστα. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες είχαν 2/6 τρίποντα και 4 λάθη στο δεκάλεπτο, ενώ δέχονταν και σκορ στο τρανζίσιον.

Ο Ναν «εκτόξευσε» το «τριφύλλι» στο +17, οι starters των Πειραιωτών μάζεψαν την απόσταση

Ο ορεξάτος Μήτογλου έδωσε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της βραδιάς στο «τριφύλλι» (26-16 στο 11') και τα... χορευτικά του Κέντρικ Ναν έστειλαν το ματς στο +15 (32-17 στο 13'). Μάλιστα, ο Αμερικανός σκόρερ (10π.) «εκτόξευσε» το ντέρμπι σε τιμές double score (34-17 στο 14'), με τον Μπαρτζώκα να βλέπει τη second unit του να μην βρίσκει ισορροπία στο παρκέ (7-1 τα κλεψίματα, 17-0 το σκορ σε πόντους ύστερα από λάθη). Τα επίπεδα... έντασης ανέβηκαν με αντεγκλήσεις Μπαρτζώκα - Αταμάν και πάγκων (36-20 στο 16') και ο Ολυμπιακός επανέφερε τους Ουόκαπ, Πίτερς, Φαλ. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το πρώτο «ερυθρόλευκο» εντός πεδιάς καλάθι της 2ης περιόδου ήρθε στο 17'28'' (36-24 δια χειρός Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος) και σήμανε την έναρξη της αντεπίθεσης. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους (6π.), ο Κάνααν ευστόχησε σε ένα τρίποντο ψυχολογίας, ο Φαλ έκανε αισθητή την παρουσία του (6π., 4ρ., 4ασ.) -ειδικά κόντρα στον Λεσόρ- και σε χρόνο dt οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν +5 ριμπάουντ, αλλά και +11 βολές στο πρώτο ημίχρονο μάζεψαν την απόσταση (38-33 στο 20').

Ο «καυτός» Κάνααν έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, άμεσες οι... απαντήσεις των γηπεδούχων

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αταμάν να ρίχνει ξανά το δίδυμο Ερνανγκόμεθ - Μήτογλου και τον Μπαρτζώκα να επιλέγει την πεντάδα των starters του. Όμως, γρήγορα ο Τούρκος προπονητής αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα σχήμα με τον Σλούκα και τέσσερις φόργουορντ στο πλευρό του, καθώς οι Γκραντ - Αντετοκούνμπο ήταν εκτός δωδεκάδας και οι Ναν - Λεσόρ είχαν από 3φ. έκαστος. Σε εκείνο το σημείο, ο πολύτιμος Άλεκ Πίτερς (9π., 5ρ.), ο «καυτός» Κάνααν (15π.) και τα «ερυθρόλευκα» επιθετικά ριμπάουντ (7 επ. ριμπ.) έφεραν το ματς στον πόντο (47-46). Μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν στο παρκέ πέρασε μια πιο «ορθολογική» πεντάδα, αλλά ο Ολυμπιακός προσπέρασε (47-48 στο 26' με τον «πύργο» Φαλ, έχοντας επιστρέψει από το -17) και ο Ναν χρεώθηκε το 4ο φάουλ του (28'). Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ουίλιαμς - Γκος. Ωστόσο, οι «πράσινες απαντήσεις» ήταν άμεσες. Το γκολ - φάουλ του κομβικού Ερνανγκόμεθ, ο ανεβασμένος Λεσόρ και οι 4ασ. του Βιλντόζα έκαναν το 59-55 στο 30'. Συνολικά, πάντως, τα παράπονα από τους διαιτητές ήταν πάρα πολλά και είχαν δημιουργήσει εκνευρισμό εντός και εκτός του παρκέ.

Το ντέρμπι έγινε «θρίλερ» και τότε μίλησε ο αρχηγός, ηγέτης και... τιμωρός Σλούκας

Ο ασταμάτητος Ουίλιαμς - Γκος κρατούσε τη second unit του Ολυμπιακού (59-57) και τα αίματα... άναψαν ξανά. Ο Σλούκας έπαιξε άμυνα στον Αμερικανός γκαρντ, οι διαιτητές... είδαν το 4ο φάουλ του Έλληνα σταρ και ο Αταμάν έγινε έξαλλος. Μετά την τεχνική ποινή οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (59-59 στο 32') και ο Παναθηναϊκός Aktor κλήθηκε να διαχειριστεί την τελική ευθεία με τους ηγέτες του να είναι «φορτωμένοι» με φάουλ (4φ. Ναν, 4φ. Σλούκας). Πρόβλημα με φάουλ είχε και ο Μόουζες Ράιτ (4φ.) και ο Φαλ επέστρεψε με 7' για την λήξη (62-61), ενώ ο Μήτογλου στη συνέχεια (65-63 στο 35') πήρε τη θέση του Λεσόρ.

Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Μήτογλου έβαλε ένα τρίποντο (68-63), με τον Ερνανγκόμεθ να «βγάζει» δυο άμυνες παρά τα 4 φάουλ του. Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας διατήρησε τους Ουόκαπ - Κάνααν στον πάγκο και είδε τους Ουίλιαμς - Γκος και Λαρεντζάκη να ισοφαρίζουν (68-68 στο 37'). Το ματς είχε πάρει «φωτιά», αλλά με 03'06'' για την λήξη ένα πρόβλημα με την κονσόλα της χρονομέτρησης οδήγησε σε διακοπή 10 λεπτών, μέχρι να αντικατασταθεί το μηχάνημα.

Οι γηπεδούχοι γύρισαν στο παρκέ με Σλούκα, Ναν, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, ενώ οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν στο παρκέ τους Ουίλιαμς - Γκος, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Φαλ. Ο Γκριγκόνις με 2/2β. έκανε το 70-68 και μετά τη λάθος συνεργασία Λαρεντζάκη - Φαλ ο Ναν διαμόρφωσε το 72-68. Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, έβαλε τον Ουόκαπ αντί του Λαρεντζάκη και ο Φαλ μείωσε (72-70), με τον Ναν να αστοχεί σε δίποντο. Με το ματς να κρέμεται σε μια... κλωστή ο ΜακΚίσικ έβαλε 1/2β. (72-71), ενώ 90'' πριν από το φινάλε οι Πειραιώτες έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και ο Ερνανγκόμεθ έκανε airball. Το ίδιο ακριβώς, όμως, έκανε στο 38'59'' και ο Ουόκαμ (airball τρίποντο).

Και τότε ήταν η ώρα του ηγέτη... Το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι και ο ηγέτης Σλούκα προσπέρασε τον Παπανικολάου για να βάλει το τρίποντο του αγώνα (75-71). Η «πράσινη» άμυνα βγήκε, ο Σλούκας έβαλε 2/2β. και «καθάρισε» την αναμέτρηση, γνωρίζοντας ασύλληπτη αποθέωση (77-71 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω