Την πόρτα του κινέζικου κολοσσού που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά, χτύπησε ο (φευγάτος) μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού». – Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κώστα Πλιάτσικα και της στήλης “Non Paper” στην εφημερίδα “FORZA”.
Μια κουβέντα είναι να πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος το καπελάκι του και να την κάνει με…ελαφρά πηδηματάκια από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κατ΄επέκταση από τον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Βλέπετε, εν έτει 2017 στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, τείνουν προς εξαφάνιση οι επενδυτές που δείχνουν την διάθεση να ρίξουν τα ωραία τους λεφτά στο project ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα (και παντού) τελευταία.
Και ο Αλαφούζος, ασφαλώς και θέλει να αποφύγει – όπως ο διάολος το λιβάνι – το ενδεχόμενο να σκάσει και να βαρέσει…κανόνι ο Παναθηναϊκός στα δικά του χέρια.
Για λόγους πρεστίζ που έχουν να κάνουν με το επιχειρηματικό προφίλ και το ειδικό βάρος της οικογένειας του, η οποία εδώ και χρόνια κατατάσσεται στις κορυφαίες της χώρας.
Ο «Mr.ΣΚΑΪ» δεν θέλει να αφήσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας ή διαλυμένο τον Παναθηναϊκό. Στόχος του είναι να βρει εκείνον τον αξιόπιστο επενδυτή που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της ΠΑΕ και θα εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση του συλλόγου σε μία νέα εποχή.
Ποιος μπορεί να είναι αυτός;…
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τους λόγους που προαναφέραμε. Μια φορά, ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» μεταξύ άλλων χτύπησε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και την πόρτα της κινέζικης εταιρείας COSCO που έχει διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά.
Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως στο παρελθόν κυκλοφόρησαν διάφορα ρεπορτάζ που έφερναν τον κινέζικο κολοσσό να ενδιαφέρεται για την είσοδο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα διαψεύστηκαν και μάλιστα κατηγορηματικά από επίσημα χείλη της πειραϊκής ομάδας.
«Οι συγκεκριμένοι κύριοι αν και εγκατεστημένοι εδώ και πολύ καιρό στον Πειραιά μας, δεν έχουν δώσει ούτε δέκα ευρώ για να αγοράσουν ένα εισιτήριο. Οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν έχουν πάρει σε θέση εργασίας ούτε έναν οπαδό μας και έχουμε χιλιάδες άνεργα άξια παιδιά στην Ολυμπιακή οικογένεια» έγραψε μεταξύ άλλων – τον περασμένο Μάρτιο – ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς.
Λέτε ότι δεν συνέβη στον Ολυμπιακό να τους «ψήσει» ο Αλαφούζος να το κάνουν (και με το παραπάνω) στον Παναθηναϊκό;...
Ο χρόνος, θα δείξει.

